Histamínová intolerancia

Príspevok v téme: Histamínová intolerancia
Sugayuk

Ahojte, máte niekto, prosím skúsenosti s histamínovou intoleranciou?
Nedávno mi brali krv, mám problém s chudnutím a priberaním.
Veľmi som schudla, mám neustále kŕče v bruchu, raz hnačku, raz zápchu a skáče mi váha.
Jeden deň mám 50 kg, o dva dni aj 54, som neustále unavená, úzkosti po zjedení určitých jedál, búšenie srdca, závraty, aj kolapsové stavy.
Máte tu , prosím Vás niekto HIT?
Je možné, že pri HIT nesmiem jesť ani pečivo?
Všimla som si, že ani to mi nerobí dobre, mliečne výrobky už tým duplom :(
Ďakujem pekne za Vaše odpovede a prajem pekný zvyšok dňa.

sugayuk

porobili mi vyšetrenia, zatiaľ čakám na výsledky, no sledujem čo mi robí zle a prevažne sú to ozaj tie hostamínové veci :( .. na mlieko mi zistili alergiu :/

ahjaj

do oficiálnych výsledkov vyšetrení, skús bezlaktózové mlieko, a bezlepkový chlieb, kukurično -ryžovú, alebo ovsenú kašu s ovocím, ktoré Ti vyhovuje.
V nemocnici som bola s pani, ktorá bola predtým v nemocnici, keď jej zistili histamínovú intoleranciu a zároveň aj intoleranciu lepku a laktózy. Bola veľmi chorá a trvalo chvíľu, kým zistili, čo jej je.

ahjaj

na celiakiu existuje aj test v lekárni. Ak je negatívny, neznamená to, že celiaku určite nemáš, lebo až tak spoľahlivý zas nie je, najspoľahlivejšia metóda je biopsia čreva.

Sonie

Pri HIT sa odporúča Daosin - je dosť drahý, ale bolo by dobre dať si urobiť LTT- dychový test na intoleranciu laktózy. Tiež ma napadá vyšetrenie ŠŽ.

ahjaj

napadá ma celiakia...
keď Ti robí zle najmä pečivo...
skús ho redukovať, a uvar si ryžu s mrkvou, alebo zemiaky.
Histamín narobí veľa zla ale histamínová intolerancia sa často spája s celiakiou a k tomu aj neznášanlivosťou laktózy. Takže ovsená kaša s vodou a jablkom.

Sugayuk

Tomas - som ženského pohlavia :D .. A napísala som, že aj pečivo mi robí veľmi zle, netolerujem absolútne žiadny druh pečiva
Výsledky testov mám mať na ďalší týždeň, ale ja už pomaly ani nejem, čo je mi tak zle