Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Histamínová intolerancia

Príspevok v téme: Histamínová intolerancia
Sugayuk

Ahojte, máte niekto, prosím skúsenosti s histamínovou intoleranciou?
Nedávno mi brali krv, mám problém s chudnutím a priberaním.
Veľmi som schudla, mám neustále kŕče v bruchu, raz hnačku, raz zápchu a skáče mi váha.
Jeden deň mám 50 kg, o dva dni aj 54, som neustále unavená, úzkosti po zjedení určitých jedál, búšenie srdca, závraty, aj kolapsové stavy.
Máte tu , prosím Vás niekto HIT?
Je možné, že pri HIT nesmiem jesť ani pečivo?
Všimla som si, že ani to mi nerobí dobre, mliečne výrobky už tým duplom :(
Ďakujem pekne za Vaše odpovede a prajem pekný zvyšok dňa.

Tomas12345

Sugayuk :

Mal by si zájsť si spraviť testy na tieto potraviny ktoré si uviedol. Zvláštne že zle tolerujes aj pečivo, to by si nemal mať s ním problémy aj kebyže máš histaminovu intoleranciu. Ibaže by si mal histaminovu intoleranciu a popritom pridružené i ostatné alergie na lepok, laktózu atď.

ahjaj

existujú určité zoznamy potravín, ale skôr, než akékoľvek zoznamy si pomôžeš sama, a to tým, že si budeš poctivo písať, čo si ktorý deň jedla a potom pozorovať reakcie organizmu.
Odporúčam Ti brať colostrum na zvýšenie obranyschopnosti organizmu a zvýšenie energie, a nejaké vitamíny, vrátane vitamínu D.
Môj syn má napr. histamínovú intoleranciu, ale rajčiny mu aj tak nevadia - zato klobása a údeniny áno.

Sugayuk

Tomas veľmi zle mi robí napríklad zaváraná zelenina, citrusy, alkohol, káva, rajčiny, špenát, sója (tá naozaj veľmi), mliečne výrobky celkovo, aj pečivo, ale aj cestoviny, sladkosti, ryby, je toho naozaj veľmi veľa niekedy už neviem, čo mám vlastne jesť :(
Nielenže vyzerám hrozne, ale aj sa tak cítim

Tomas12345

Príznaky by sa aj sedeli na HIT, avšak HIT je pomerne vzácna, preto sa pravdepodobnejšie jedná o iné ochorenie napríklad skor nejaka intolerancia, alergia. Skus si odpozorovať po akých jedlách ty zvykne bývať zle, ak je to po jedlách s vysokým obsahom histamínu tak je to pravdepodobne HIT.