Nejde mi více věcí.

Príspevok v téme: Nejde mi více věcí.
lowIQ

Napsal jsem tady už jedno téma, kde jsem napsal, že mám nízké IQ-pro ty co nečetli, tak kolem IQ 90. Dalším problémem, ač se to nezdá a pro vás Slováky (po předcích jsem z poloviny maďarsko-slovenské etnicity) je to asi přehlédnutelné je to, že mám problémy s gramatikou. Prostě dělám mnoho chyb, někdy uvažuji, jestli mám napsat to, či ono-měkké, nebo tvrdé (i,y). Tak toto je problém už ze základky, moje diktáty byly hrůza, sloh průměr a literatura nadprůměr. Matematika mi nikdy moc nešla-trápení, naopak chemie, biologie a docela i fyzika mi šly. Cizí jazyky spíše slabší. A já chtěl studovat na vysoké škole a právě přírodovědné obory a přitom mám nízké IQ a problémy. Já měl jít do učení, na řemeslo a je jedno jestli jsem umělecky vnímavý a jestli mi něco šlo docela dobře, protože jsou mnohem více talentovaní lidí a lidí s vyšším a vysokým IQ a ti mnohdy ani nestudují, nebo nemohou studovat. Co si o tom myslíte, je to ode mě sebereflexe, nebo se až moc podceňuji? Díky za názory.

je to

invivomagazin.sk
„Mnohí merajú iba podľa úspechov a neúspechov a nevedia ako blízko k sebe majú hodnoty zážitku“ (Reinhold Messner). Aj podpriemernosť pozná radosť a vášeň z poznávania. A to je niečo, na čo nemožno rezignovať.

mirec411

low, cit.: - mirec411: něco na tom je až na to, že čekám na nějaké politování-to fakt ne, spíše na rady, reflexe a určité pochopení, ale politování ne. Jinak máš pravdu ve všem.
Veď kto by si to priznal? Napísal som ti svoj pohľad. ...a určite ti nebudem písať, že inak si skvelý, ochotný, úslužný, zdravo sebakritický, skromný a ešte aj obetavý. Nie, nie, milý low... Si naozaj len človek, ktorý chce počuť to, čoho sa mu dostáva málo z blízkeho okolia a preto sa aj ľutuje.
Koľko príspevkov na túto tému ešte napíšeš? Už to radšej nerob, aby ťa niekto neprekvapil odpoveďou, že asi to bude pravda...

Meridian

Ty potrebuješ pre svoje napredovanie okolo seba ludí ,ktorý ťa nebudú ľutovať ,lebo ty sám sa už dosť ľutuješ.Keď bude vedľa teba partnerka ,ktorá ťa "dokope " dokážeš viacej ,ako tabe seberovná,ktorá ťa bude až priveľmi chápať.Samozrejme troșku povzbudenia je na mieste,ale ak je ho veľa v tvojom prípade tak sa zastavíš.Už v téme o nizkom IQ som ti naznačoval,že môžeš žiť oveľa plnohodnotnejší život ako samozvaný géniova.....že na IQ sa vybodni to je len niečo si ludia vymysleli ,aby mohli seba porovnávať z inými.Nikdy seba neporovnávaj z inými,lebo vždy sa nâjde niekto chytrejší.Porovnávaj sa sám zo sebou porovnávaj seba dnes z tým zo včera !
Všetko čo si oddrieš,odmakáš z vyšším nasadením ako iný môže mať pre teba våčšiiu hodnotu.Naozaj mne tiež niektoré veci v živote zabrali viac času a tym,že som sa im musel viac venovať tak si ich viac vážim .A možno som ich musel vymakať viacej ako ostatný a čo......

lowIQ

ahjaj: ale ano, to je jediná správná cesta, prostě jsem se k tomu jen neodhodlal a to ke své škodě.
mirec411: něco na tom je až na to, že čekám na nějaké politování-to fakt ne, spíše na rady, reflexe a určité pochopení, ale politování ne. Jinak máš pravdu ve všem.

mirec411

lowIQ, najprv tvoja otázka: - "Co si o tom myslíte, je to ode mě sebereflexe, nebo se až moc podceňuji? Díky za názory."
------------
V skutočnosti to nie je ani jedna z týchto dvoch vecí. Písal si o "sekundárnych" problémoch a tieto dve veci sú tiež iba sekundárnou záležitosťou. Pozri, tvoje IQ je v poriadku. Prečo? Pretože ľudí s rovnakým IQ, ktoré je považované za priemerné - teda nie nízke(!), je viac. Nepíšu o tom..., nehľadajú odpovede: - "Prečo" majú IQ "len" 90..., pretože sa prijali takí, akí sú. Reálne zhodnotili sami seba bez pátrania a veľkých rečí, a zaradili sa do spoločnosti aj pracovne a aj ako bežné osobnosti, ktoré žijú svoj život tak, ako vedia.
Ale prejdem rovno k veci (k odpovedi): -
Nie, nie je to od teba sebareflexia a nejde ani o to, že by si sa nejako podceňoval. Ani jedno z toho sa ťa netýka.
Tvojim problémom je, že trpíš SEBAĽÚTOSŤOU. Veľmi rád robíš zo seba úbohejšieho človeka, ako v skutočnosti si. ((Týmto spôsobom hľadáš u ľudí prejav ľútosti k tebe a prejav psychickej podpory tvojho JA z ich strany. V podstate ide o - ľudovo povedané, "vyciciavanie" energie iných.)) Vôbec nie je potrebné robiť pre teba nejaké rozsiahlejšie rozbory osobnosti, poprípade viesť s tebou na túto tému filozofické úvahy. Bolo by to zbytočné mrhanie časom.
Namiesto obšírnej polemiky ("o ničom") vezmi do ruky knihu angličtiny a pomaly sa uč jazyk, alebo si opakuj gramatiku, pretože je to rozumnejšie.
Vystonávanie na fórach, kde naozaj nejde o viac ako o prejavy sebaľútosti, sú zbytočné.
Som si istý, že aj IQ 90 úplne stačí na to, aby si pochopil čo som napísal (...a čo ty dávno vieš).

ahjaj

"Co si o tom myslíte, je to ode mě sebereflexe, nebo se až moc podceňuji?"
"Vždyť pracuji!"
v tom prípade máš jediný problém. Nie inteligenciu. To, že sa dívaš dozadu a nie dopredu. Ak chceš ísť do zahraničia, trochu si osviež jazyk. Choď na jazykový kurz a na pol roka si nájdi učiteľa angličtiny alebo nemčiny. Veľmi vďačným miestom je pre cudzincov Hamburg. Nemusíš vedieť príliš dobre po nemecky, stačí ak vieš pracovať.

lowIQ

clooo: nebaví, ale jednou za čas asi mám potřebu se s něčím svěřit-jsem jenom člověk.
Antisexx : napsal a dlouho jsem tu nebyl a to co jsem tady psával, bylo v době, kdy jsem hledal sám sebe, teď jsem mnohé věci vyřešil a jediné co mi zůstalo jako problém je toto-i když je toho více, ale to už jsou jenom sekundární problémy. Já jsem rád, že jsem zdraví, že nemám těžké deprese, nanejvýš depku, je pravda, že mnoho lidí je na tom dnes mnohem a mnohem hůře a také to jde vidět na celé společnosti, která se ovšem tváří, že se nic velkého neděje.
je to: proč fóbii?
ahjaj: vždyť pracuji! Ne, to už je minulost, už to nejde, já bych byl rád, kdybych sebral sílu a odjel do jiné země-chybí mi znalost jazyka-zatím, protože angličtinu umím s bídou na 4 z maturity a němčinu vůbec.
dobreuz: to také dělám a psal jsem o tom.

dobreuz

Každý nemôže mať vysoké IQ, zameraj sa na veci, kde ho nejak extra netreba, napr. treba skúsiť prácu kde treba napr. fyzickú silu a podobne. Nie každý bohatý má aj vysoké IQ, tak z toho nemaj komplexy. Už to, že si to vieš priznať a máš sebakritiku Ťa posúva vpred a buduj na tom. Holt ja nie som zase šikovný v oblasti IT čo je dosť nanič ale zase viem iné veci.

ahjaj

na zlepšenie schopnosti učiť sa je tu EEG biofeedback. Naštuduj si o tom niečo.
Rozhodni sa, na ktorú z VŠ chceš ísť, to nikto na fóre za Teba nerozhodne. Choď na prípravu, to býva cez víkend. Prijímajú aj tak iba tých, ktorí urobia prijímačky. Takže sa rozhodni a začni sa pripravovať. Ak Ťa prijmú, snaž sa to spraviť, keď sa Ti nepodarí, aspoň nebudeš môcť ľutovať, že si to neskúsil.