Magnetická rezonancia

Hanicka11115

Ahoj, chapem tvoj strach, aj ja som sa velmi bala. Vacsina strojov je moderných a prístroje su oblukove, nie take tie zasuvacie skrine... vies na aky pojdes ? Ja som sa toho bala, stresovala cele mesiace, a nakoniec to bol iny stroj ako som myslela :)

Tatianaella

Ďakujem,len hovorím klaustrofóbia by ešte bola riešiteľná ,len údajne tá kontrastná látka je veľmi škodlivá.Ale za podporu veľmi ďakujem.

ahjaj

Mam jednu známu, ktorá má fóbiu z lietania a syna vo Francúzsku. Tak jej lekár predpise neviem co, aby lietať mohla a za synom ide.
Co sa týka škodlivosti, ak je diagnostický infikované takéto vyšetrenie, potom je pozitívny efekt zo znalosti diagnózy vyššie ako zdravotné riziko. Na takomto vyšetrení som bola dvakrát, raz s chrbticou, nepríjemné bolo, že ma v ľahu na chrbte s výstrely mi kolenami bolel chrbát. Druhýkrát som bola na MR mozgu. Viezli ma tam z nemocnice sanitkou po sedačky. Vyšetrenie bolo ulavou, konečne môžem ležať a mam položenú hlavu. Takmer hneď som zaspala a na konci ma zobudila sestrička a odviedla do šatne, kde mi doprovod pomohol obliecť sa. Nič strašné sa nedialo, vyslovene som si oddýchla predtým ako ma zaviezli späť do nemocnice. Dávali mi aj kontrastnu látku, nič som necítila. Mr je jedno z najkvalitnejších diagnostických zariadení. Informuj lekára o klaustrofobii, a po užití lieku ho rozhodne absolvuj.