Očkovanie proti rakovine krčka maternice a alkohol

Kikus196

Ahoj sima2002,
Som zaočkovaná. Dávala som ako panna preventívne očkovať ďaleko po dvadsiatke. O tom, že by si nemohla piť alkohol, neviem. Ja pijem len príležitostne, tak som to neriešila. Spýtaj sa lekára. Osobne si myslím, že alkohol na to vplyv nemá. Ale aj na lístku od vakcíny máš info. Ale ak si dobre pamätám, tak mi neodporúčali ísť ten deň do sauny. Tak radšej saune sa potom vyhni.

Jenni 256,
ja som si platila všetky tri dávky sama. Dala som si to ako darček k narodkám. Cca. okolo 330 eur som platila spolu. Nepamätám už presne. Som očkovaná Gardasilom 9. Boli tri vakcíny. Prvá, potom po dvoch mesiacoch druhá. Tretia bola po šiestich mesiacoch od prvej, čiže po štyroch mesiacoch od druhej. Dokonca tretiu som mala o týždeň či dva neskôr, lebo som mala chrípku a to sa vraj očkovať nemá.

Čo sa týka toho výberu vhodného intímneho partnera.. Ok, ja som zodpovedná a chcem sexovať len s láskou. Ale čo ak partner mal predtým ženskú, ktorá spala s bohviekým. Alebo čo ak mi nevraví pravdu o jeho predošlom sexuálnom živote? Ja som sa z týchto dôvodov dala vopred zaočkovať. Lebo chlapi aj tak o HPV víruse nevedia, ak ho majú v sebe, nie? Sú len prenášači, ako som sa dočítala, keď som hľadala informácie o tom. Ale je to každého vec, či sa dá alebo nedá zaočkovať. Nie je to povinné. Každopádne dôležité je chodiť na preventívne prehliadky ku gynekológovi...

petroneta

ahjaj, tak ja mám synov, ale toto očkovanie považujem za dobrý biznis pre niekoho...
vo všeobecnosti nie som zástancom očkovania. Dobre, tie povinné. Ale nič naviac. Čítala som nejaké štúdie, vraj ľudia, kde je menej očkovania, sú na tom lepšie, čo sa týka imunity. A potom aj tam, kde sa berie menej antibiotík. Napr. v Spojenom Kráľovstve.

ahjaj

očkovanie proti rakovine krčku maternice by som nikdy neabsolvovala a ani nedala zaočkovať dcéru. Rieši sa to vhodným výberom intímneho partnera,teda nestriedať ich, a k tomu ešte posilňovaním imunity a v neposlednom rade náležitou hygienou partnera. V Izraeli, kde sú muži obrezaní, je riziko rakoviny krčka maternice práve kvôli tomu nižšie. Naši muži nič také nemusia absolvovať, tá predkožka má predsa svoj biologický význam, ale o hygienu dbať majú. Práve ich nedostatočná hygiena je vraj dôležitým rizikovým faktorom rakoviny krčka maternice.

jenni256

Ahoj, neviem ti poradit s tvojou otazkou, ale chcem sa ja spytat kedze tiez zvazujem toto ockovanie. Kolko sa za to plati? Doktor hovoril nieco ze 150 eur len neviem ci to je za jedno alebo vsetky dokopy. A tiez kedze maju byt tri, vraveli ti ako dlho treba cakat medzi tym? Vdaka