Ako začať behať?

alandra

sú rôzne teórie ale najlepšie bude, keď sama na sebe odsleduješ, kedy sa ti lepšie behá, či to je ráno alebo večer. hlavne začínaj postupne, aby si telu nedala hneď veľký šok!

jeanvaljean699

Lepšie ráno,večer by mohol byť problém zaspať keď sa rozprúdi krv.Ešte by som dbal,na to čo telo bude spalovať počas behu.

Running880

Tak ja by som chcela iba behat okolo futbaloveho ihriska zdravotne problemy nemam ziadne... A behat nikdy som nebehala a taktiez chcem s behom schudnut a neviem či behat rano alebo večer tiez som precitala na intetnete ze na zaciatku by som mala behat 4x a viac do tyzdna takze neviem či je to pravda

Tomas12345

Pokiaľ nemáš žiadnu kondíciu tak s behom nezačínaj. Najprv začni s pomalou chôdzou a postupne navysuj vzdialenosti, potom rýchla chôdza a až potom beh, ale tiež len postupne navyšovať vzdialenosti.

pomocnica

Keď ťa zabíja aj rýchla chôdza tak začni najprv tou. Kvalitné boty určite. Potom začni na krátke vzdialenosti behať, podľa toho ako si na tom kondične. Prípadne striedaj beh s rýchlou chôdzou. Behaj tak každý druhý deň od začiatku. Pred aj po strečing. Nechoď behať na plný žalúdok(to ti snáď došlo aj bez pripomienky, ale istotka). Neviem aká si postava, ale keď chceš behať za cieľom schudnúť, tak beh je kardio, čiže tuky idú dole(najviac pri pomalom behu a ty by si od začiatku rozhodne mala behať pomaly) ale ak chceš aj spevniť postavu, tak odporúčam aj svalové cvičenia, aby si mala peknú postavu vyformovanú. Správne dýchaj, najprv asi radšej trasy po rovine, kopce mierne a také až neskôr. Popri behu pomáha pohyb rukami. Vlasy v cope, aby ti zbytočne nešli do tváre. :-) Neviem, či nemáš problémy s kolenami, lebo to by mohol byť zádrhel, ale tak uvidíš. Na nete sa toho KOPUUU dočítaš, stačí si zadať presne to, čo si dala ako názov témy.
Veľa šťastia.