Alkohol....a pocit,že zomriem....

Príspevok v téme: Alkohol....a pocit,že zomriem....
still_alive

Dobrý deň,som chalan a mám 17 rokov.Prednedávnom som bol s kamarátmi na chate.Kúpil som si Vodku 40% a dal som si sľub,že ju celú nevypijem.Najprv som pil pomaly,pohoda bolo mi fajn...zrazu som si všimol,že som už vypil viac ako polovicu fľašky,ale na sľub som zabudol,pretože som už bol totálne opitý a tak som ju dorazil celú.Bol som normálne opitý a zrazu to na mňa prišlo,ziapal som,mal som nervy a keď ma to prešlo tak som padol na zem ako vrece a mal som taký hnusný pocit úzkosti,necítil som,že mi bolo zle,iba som reval ako keby mi zdochol pes,takto som ležal na zemi asi polhodinu,potom som mal pocit,že sa dusím,že neviem dýchať,tak som roztrhal gorálky,ktoré som mal na krku a nevládal som sa ani postaviť,pribehol môj kamarát a odtiahol ma dovnútra na matrac,v momente som zaspal,ani som sa pred spánkom nevyvracal.Ráno som sa zobudil,necítil som nič,iba ako keby som bol strašne ťažký.Ležal som aspoň dve hodiny na posteli a chcel som vstať,ale nezmohol som sa nato.Keď som už konečne vstal,tak som sa cítil strašne zle,bol som hrozne ťažký,ťažko sa mi dýchalo,zalievalo ma teplo a potom zima,nevládal som chodiť a tak som si ľahol do trávy a vyvracal som niečo červené (asi zvyšky gulášu).Mal som pocit,že ja sa už domov nevrátim,chcel som si sám zavolať sanítku,bál som sa,že zamdliem a kamaráti to brali zo srandy,že som iba rozbitý poriadne.Už som iba ležal a dychčal som ako pes a kamarát ma oblial dažďovou vodou z vane,ktorá bola vonku.Trochu sa mi uľavilo,vládal som sa postaviť na svoje nohy.Po takej pol hodine som sám prešiel na autobusovú zastávku,mal som pocit závratu,bolesť brucha,hlavy,výčitky svedomia,všetko v jednom a ten pocit,že asi zamdliem a zadusím sa,že prestanem dýchať a nikto mi nepomôže..proste že zomriem.Ani neviem ako som prišiel domov na autobuse.Doma som padol na gauč a bolo to ešte horšie,už som fakt nevládal ani s dychom,mama mi chcela zavolať sanítku,ale ja som len hovoril,že mi je len trochu zle.Bol som celý zelený a asi 7 hodín som grcal a potom už len také žlté som vracal asi 5 krát.Dala mi čierne uhlie,vygrcal som ho...nakoniec mi uvarila taký čaj na upokojenie žalúdka,ten som už nevyvracal...pomohol mi ten čaj.Aj keď to bolo 3,56 promile alkoholu,mohol som mať niečo ako otravu z alkoholu?Sú tieto príznaky normálne?

ellys

Chlapče zlatý, nad alkoholom ešte nikto nevyhral, tak sa spamätaj kým je čas ak nechceš skončiť ako ľudská troska. Mám s tým skúsenosť,tak viem o čom píšem. Veľa šťastia a pevnej vôli.

monika19

ako ja neviem o čo ti ide. Píšeš to sem za akým učelom? lebo ak nechceš prestať piť tak to bolo uplne zbytočne to sem písať iba si zabral miesto. Vieš vytahovať sa ja som vypil dve falšky toho a toho je ubohe a nie frajerske. Táto veta bude drsna ale možno ti svitne. To že ti bolo tak zle je len a len dobre aspon si si mohol uvedomiť že tade cesta nevedie. Viem že alkohol dokáže krasne uvolniť. mna obzvlášť ale poviem ti jedno nikdy opakujem nidky by som nevypila celu falšku nieže by to nešlo ale nechcem lebo viem že alkohol to nevyrieši a tak som sa radšej vybrala po dlhšej ceste ale viem že ta cesta ma na rozdiel od tej prvej budúcnosť. Tak ak sa chceš stať len dalším menom v nekrologu pekne pokračuj. Ved monžo na to potom prídeš ako si si dosral život ako to mohllo byť ine.Poznám jedného chala ktorý takto blbol a prežil to čo ty opisuješ? a viež kde skončil na psychiatrii a teraz navšetvuje psychiatra tak ak chceš tak skončiť ak sa ti pači tato budúcnosť tak len pekne pokračuj si na "dobrej" ceste

venuša

Rozčuluješ sa tu, že si niektorí myslia že len frajeríš. A prosím ťa pekne, čo si máme myslieť? Napíšeš sem že si ako pochodil, ako si sa zľakol, či je to podla nás začiatok alkoholizmu, a tak, a keď ti odpíšeme, varujeme ťa, dávame rady, tak tu odpisuješ sprostosti, že ty veru aj teraz chlastáš, a že aj budeš, a niektorí že su vraj kokoti... To celé záleží iba na tebe. Keď nechceš aby sa ti to nabudúce nestalo, tak si aspoň prečítaj normálne naše rady, a keď už iné nie, aspoň sa snaž na ne normálne reagovať.

Soraja

still_alive ked budes nasavat, tak skoncis ako ti vsetci. Nie je hrdinstvo ozrat sa, hrdinstvo je uplne nieco ine. Ale mas pubertalny mozog an to aby si to pochopil. S chalanmi s apretejkate kto toho viac vypil, kto je kolko krat za tyzden viac ozraty. Ved je to chore. A ano, aj my sme chodili po diskotech a nasavali,a le len do takej miery, kedy sme boli "v nalade" a jedna flasa stacila aj 5tim ludom. Azda aj viacerym. A zabavat sa da aj bez alkoholu. Ked si taky hrdina, mal si sa mamke vtedy priznat, ked ti chcela sanitku voalt, z coho ti je tak zle. Na chlast si hrdina,ale priznas sa, to nie. Dospej konecne, vek uz na to pomaly mas. A ked chces, tak chlasci,a le o par rokov ta budu zrat cervy pod zemou.

panika

teraz si mal stastie, ze to bol len pocit. druhy raz moze mat tvoj anjel strazny volno a to, ze umries, bude fakt. Jasne, ze si mal otravu alkoholom a to vsetko zanechava hrozne nasledky na organizme

ccc

myslim si, ze si mal poriadne stastie,ze si to prezil.uz ti vela nechybalo aby si upadol do bezvedomia a zastavilo sa ti dychanie,nastala zástava srdca, alebo zadusenie sa zvratkami.
porozmyslala by som na tvojom mieste o tom, co mi alkohol dava a co mi moze zobrat.
pisal si, ze nemas preco prestat pit..si mlady clovek a aj ked nemam rada frazy skutocne mas cely zivot pred sebou, tak si ho takto zbytočne nekaz, pretoze mlady clovek sa ku cirhoze pecene dopracuje ovela lahsie, ako dospely..a ver mi, ze zomieranie na cirhozu a posledne stadia alkoholizmu je strasne..a tebe to podla mna hrozi, pretoze podla toho, co pises,asi nemas v piti brzdu.
a ak aj tak velmi chces, tak aspon nepi tvrdy alkohol, ale len pivo a vino

quit

takto to robil aj moj byvaly.Pil kedy sa dalo.Doma,vonku,v praci.A vies ako skoncil?Na psychiatrii s diagnozou alkoholizmus.On bol na tom uz velmi spatne.Chodil po lieceniach,ale robil jednu chybu,a to,ze stale bol so svojimi "kamaratmi",ktori ho len potapali.Je z neho riadna troska a ver mi...nemas od neho daleko.Prestan s tym,kym mozes,ale aj tak si myslim,ze uz si v tom.Nic nie je stratene.Jedina vec,ktora ta moze zachranit,je TVOJE rozhodnutie s tym prestat.A moze ti s tym niekto pomoct ako rodina,psycholog...Lebo je to velke bremeno:(