PN - poradíte?

Príspevok v téme: PN - poradíte?
Bubliii

Dobry den, ocenila by som malu pomoc, co sa tyka PN. Som dlhodobo PN a nikto v mojom okoli nevie, co s tym, tak som sa obratila sem.
Z dovodu choroby som bola na prvej PN od 6.2 - 22.2., na tu ma vypisal moj obvodny lekar. Nasledne mi od 25.2. bezi druha PN kvoli problemom v tehotenstve, vypisana gynekologom. Tato bude (pravdepodobne) az do porodu rsp. nastupu na MD. Rada by som sa spytala, ako to je s vyplacanim podpory zo SP - pride mi na ucet? A kedy? Ak az po ukonceni PN, kedy mozem ocakavat podporu za prvu PNku a ako sa to riesi v pripade, ze by druha PN bola ukoncena az MD? Dovtedy nedostanem nic? Nechcem zniet, ze mi to ide len o peniaze, ale z niecoho predsa musim toho polroka este zit a nakupit aj nejake veci pre dieta. Prisli mi aj peniaze z roboty, ale to len tych x% za prvych 10 dni PN.
Budem rada, ak mi to niekto cele trochu objasni, a vopred mu dakujem.

Bubliii

Adresu tam mam urcite, ale neviem, ci som to vyplnila spravne.. nemala som sa s kym poradit a musela som to rychlo odovzdat.. ano, aj som si hovorila ze ak nic nepride ze poslem muza na SP nech sa popyta, kde to viazne.
Prajem ti pohodove tehu :)

Miska89

Nemáš začo, tiež som na pn kvôli tehu :). Mala by ti doniesť na adresu, nezaškrtla si tam takú možnosť? Mňa na to v práci upozornili že treba podpis a zaškrtnúť ako má chodiť pn- ka. Na konci každého mesiaca si choď preň a zanes do práce. Mala by chodiť približne v strede mesiaca. Ak ti nepríde choď sa informovať na SP, či si zaškrtla všetko správne. :).

Bubliii

Ahoj, diky za info. No ucet som tam nepisala, tak mi to postarka donesie? To o tom papiere sme nevedela, teda vo februari mi ho sestricka dala a muz ho zaniesol do prace, len som nevedela ze kazdy mesiac treba novy. V utorok idem na poradnu tak sa jej opytam kedy mi da dalsi. Dakujem :)

Miska89

Ahoj, pn- ka ti bude chodiť každý mesiac. Pokiaľ si zadávala číslo účtu bude ti chodiť na účet, ak nie asi si zašktrla "na adresu". Ake ku koncu každého mesiaca si musíš ísť vypýtať od sestričky papier na pn na konci mesiaca ( volá sa to aj papier na peniaze), ktorý zanesieš do konca mesiaca zamestnávateľovi, alebo SP, to sa spýtaj v práci. Keď tento papier neodovzdáš každý mesiac, nemusíš dostať pn, prípadne dostaneš PN oneskorene.