Korunky na zuboch- je to na stalo už,alebo?

Príspevok v téme: Korunky na zuboch- je to na stalo už,alebo?
Xxx333

Dobrú deň, chcem sa opýtať kto si už dával robiť korunky na zuboch a že ci je to už navždy alebo sa to mení po niekoľkých rokoch.
Moja Zubarka mi doporučila dať si urobiť korunky na asi všetky predné zuby kvôli tomu, že mám veľmi krehké zuby a môžu sa hocikedy zlomiť... z toho mám 2 kazy na predných zuboch a zvažujem že si dám len 2 korunky keď ostatným zubom este nič nieje.... no deti ešte nemám a počítam s najhorším tak radšej až po deťoch by som si dala robiť ostatne korunky tak ale neviem je to na stalo už tie korunky ?

mate59

Táto protetika sa robí na 10-15 rokov,no ak si to nepoškodíš,vydrží i dlhšie.Samotná korunka/daj si určite celokeramickú, nie metalokeramickú/ vydrží,no môže sa niečo stať so zubom/koreň,vačok, kanáliky a pod./a vtedy ju musia strhnúť a zub ošetriťCena za 1 korunku je min.150 -200 eur.

ahjaj

to je, že keď si korunky nedáš, môže sa stať, že Ti už zub nezachránia. Daj si ich teda, proste zuby musíš chrániť vždy, a nepočkať, keď bude neskoro, tak Ťa to vyjde lacnejšie, ako keby si čakala, kým sa Ti zlomí a pod.