Dobrý deň. Píšem za švagrinú. Je už zúfalá z dcéry. Má 19 rokov a už dosť dlho ma záchvaty zúrivosti. Všetko si vydobíja plačom a zúryvosťou. Keď nieje niečo ako ona chce začne zúriť do všetkého kopať a už sa pár krát stalo že napadla aj svoju matku. Nevieme si už nikto dať s ňou rady. Keď sa s ňou chceme o tom rozpávať začne plakať a zúriť a ujde radšej z domu. Asi by bolo najlepšie riešenie psychiater ale ako ju tam dostať. Ona hovorí že nejde že mi sa máme dať liečiť.
Záchvaty zúrivosti
Ahjaj,
stale je to o tom ze je dieta ovplyvnene rodicmi (vychovou, cinny) to ale predsa ti rodicia/ci matka vidia v priebehu rastu ci je vsetko v poriadku alebo nie a maju to riesit. Moj nazor na psychiatrov je takiy isty (nehovorim v zlom, velakrat aj vyrozpravat sa pomoze, kto nema priatelov apod., ale som proti pouzivanie silnych liekov a akejkolvek chemie pokial to nie je naozaj nevyhnutne) To ze jej da psychiater silne lieky z bej lepsieho cloveka neurobi.
Ahjaj,
stale je to o tom ze je dieta ovplyvnene rodicmi (vychovou, cinny) to ale predsa ti rodicia/ci matka vidia v priebehu rastu ci je vsetko v poriadku alebo nie a maju to riesit. Moj nazor na psychiatrov je takiy isty (nehovorim v zlom, velakrat aj vyrozpravat sa pomoze, kto nema priatelov apod., ale som proti pouzivanie silnych liekov a akejkolvek chemie pokial to nie je naozaj nevyhnutne) To ze jej da psychiater silne lieky z bej lepsieho cloveka neurobi.
Chihuahua
ono existujú chorí ľudia, kde to nie je dané výchovou. Najmä keď je aj otec na psychiatrii.
Zlyhanie matky tam vidím v tom, že nenahlási polícii. V takom prípade môže liečenie absolvovať aj právne nariadene.
Ako matka ti mozem povedat ze podla mojho nazoru je spravanie kazdeho cloveka nasledkom vychovy..ak si matka id dcery nechala skakat po hla e uz v detstve tak v dospelosti to uz je tazke riesit..matka musi mat autoritu! a nie ticho trpiet..cele zle..(psychiater mozno pomoze tak vyrozpravat sa a nasadi lieky ktore len poskodia organizmus) Treba v prvom rade KOMPLET zmenu spravania od matky nieco na to dievca musi zabrat, co, to musite vediet vy co ju poznate..
..aj ten nemusi pomoct kazdemu..
bohužial poznal som osobne takého človeka . Tam nepomôže žiadne dohováranie ani nič len psychiater
Tak skúste najprv psychológa a keď to nepomôže, tak bude musieť podstúpiť vyšetrenie u psychiatra. Toto nie je normálne správanie!
Adumus, vidím, že ťa to trápi a rád by si pomohol. Žiaľ, nemôžeš a nedokážeš, ak je matka toto ochotná znášať. Dievča malo byť už pri prvom raze odoslané na psychiatriu. Táto situácia sa bude len zhoršovať a môže to skončiť fatálne.
Ak by napadla teba, môžeš spraviť to, že zavoláš na ňu políciu, podáš na ňu trestné oznámenie a spustí sa mašinéria, ktorej jedným z krokov bude aj vyšetrenie jej duševného stavu.
Toto je vážna situácia a čím dlhšie sa bude jej riešenie odkladať, tým horšie následky to bude mať.
Ešte mi napadla jedna vec, povedať jej, že ak nepôjde k psychiatrovi, môže ísť do basy. Tak nech si vyberie.