Závrate, vertigo

ahjaj

presne to isté, ako aj ja. Teda nejaké kryštáliky medzi vnútorným uchom sa uvoľnili a dačo tam upchali, a rieši sa to rehabilitačným cvičením, neviem, či Ťa poslali na vyšetrenie mozgu magnetickou rezonanciou, mne tam našli zápalové lézie, z ktorého to mám a mám poškodené aj pravé vnútorné ucho, takže vyšetrenie magnetickou rezonanciou, ak je nález pozitívny, odber liquoru, posiela sa do Bratislavy, v Bratislave a v Komárne sú na Slovensku špecializované pracoviská: Centrum pre poruchy rovnováhy a tam si objednať vyšetrenie. Na základe diagnózy sa potom určuje aj liečba. Ja tam mám zápal, a čakám na výsledky liquoru z Bratislavy, na vylúčenie alebo potvrdenie autoimunitného ochorenia, ktoré tieto zápalové lézie mohlo spôsobiť.
Takže bez ďalších výsledkov naozaj niet ďalších krokov, inak sa dajú všade zmierniť syndrómy, môžeš mať Menierov syndróm napr. a pod.
Tak či tak na závraty existuje komplexný rehabilitačný program, ktorý zlepšuje rovnováhu.
Základ: nejesť veľa, nikdy nevieš, kedy Ti bude zle od žalúdka. Oddychovať. Absolvovať vyšetrenia a liečba na základe výsledkov celej kopy vyšetrení. Ešte: mať pobalenú tašku do nemocnice. Viac sa asi urobiť nedá.