Priatelova povaha ma nici

Príspevok v téme: Priatelova povaha ma nici
Stanka1995

Ahojte, mam 23 rokov a priatel tiez. Sme spolu uz 4 roky, rozumieme si, byvame spolu, berieme sa navzajom ako partnerov do buducna.. Mala som psychicke problemy ži smrti blizkej osoby. Zacala som navstevovat psychológa z vlastneho zaujmu, uz vyse rok dozadu, a stale tam aj chodim. Snazim sa na sebe pracovat, rada citam knihy o partnerstve, ako aj take tie motivacne. Ako som sa viac zacala orientovat v tom ako by mal vztah vyzerat atd tak som pochopila ze nas nie je taky dokonaly, co ja tiez urcite nie.
Ide o to ze ja mu vo vsetkom ustupujem, snazim sa aby mal navarene, oprate, mame psika o ktorého sa tiez staram stale len ja. A on mi kupi raz za rok kvety a aj to farbu ktoru neznasam lebo si to NEPAMATA... dalsia situacia dnes rano, ked som ho chora poprosila aby išiel so psikom von, povedal ze nejde, ze on ma dnes klientov a ja sa budem cely den flakat doma tak nech idem ja.
Velmi ma to vzdy zaboli. A preto sem pisem, lebo by som chcela radu aj od vas. Nikdy som nad tym ze budem tráviť buducnost s niekym inym neuvažovala. Ale teraz ano...... v mojich predstavach je muz ktory ma nenecha byt smutnou, nebude mi odvravat, a bude na vztahu pracovat.....
ked som sa s tym mojim bavila o tom ze ja sa v tejto oblasti vzťahov sama vzdelávam a chcem sa posuvat tak on povedal ze to je blbost a ak sa mi nepaci mam si najst ineho. Taketo odpovede su typicke jeho...drzan drzy...
hlavne ze ja sa snazim aby bol vzdy uspokojený po kazdej stranke, a ked je smutny ide mi srdce roztrhat od smutku ze mu nieco je. No ked som smutna ja, mam sa vyrevat, ist von, pospat si. Ine riesenie nema :)

Partnerka 87

prosim ta a v com si rozumiete?
presne viem ako sa citis pri jeho reakciach na dane situacie, zazila som podobne....
bude lepsie ked sa rozidete ale vsak skuste sa najskor porozpravat...

alicia27

ked ta nici, tak preco ho jednoducho nenechas?...to ti za to stoji, aby si spadla uplne na dno a aby ta niekto tak nicil???...

Empat

Typicky sociopat, mozno konkertne narcista... nemaju empatiu, kym ty ano, preto je s tebou. Zije z tvojich negativnych pocitov, tesi to jeho ego. Pogoogli aj na youtube o narcistoch, prides na to, ze ma iny svet, ine rozmyslanie, sebecke a vypocitave, ma z teba len nejaky uzitok, laska je prenho len brat, dostavat obdiv. on jednoducho nema empatiu, neboli ho ale tesi vnutorne ked ti ublizi alebo ti je zle, je to psychicka choroba a pozor! nikdy nebude iny! Cim skor odides, tym skor sa oslobodis a pri hladani noveho uz pozor! Na empata sa rad lepi - spociatku sarmantny -sociopat, akurat ze je mily len aby sa ti dostal pod kozu a ovladal ta.
Odchod budes mat tazky... ak chces poradit, napis tojejedno400@gmail.com

gyzka

ten tvoj ta ma totalne u riti a snad nie si na tom tak zle aby si s nim ostavala iba zo zvyku a len preto aby si s niekym chodila...
ked ti povie ze ked sa ti nepaci najdi si druheho.. WTF?
a ani psa nevie vyvencit?! a s takym chces mat decko? čo na všetko ta necha samu...? kym budes v porodnici kto bude vencit psa?
ak je byt jeho odstahuj sa.. cim skor tym lepsie a posli ho pdč...

pp

Vy si rozumiete? V com? Ked ty si chorá a on je k tebe taký? Prepáč ale neváži si ta. Bývate spolu. uz sa nemusi snazit o teba. Dovolila si mu aby sa k tebe takto choval tak sa aj chova. Stanov si hranice, lebo tvoj vztah a teda on ti prerasta cez hlavu. Vzdy mu vyhovies, poslúchas. To chlapi nemaju radi. Musíš byt trochu aj mrcha, neplackat a nedozadovat sa ako dieta. Nejde so psom? ,Tak nech si vy... oko. Nenavar tyzden, neper jeho hadry a uvidíš tú zmenu. Co sa tolko bojis, chlapov je milion, tak co si na nom závisla. Co riesis, ze aky je, on je taky aka si ty. Tak sa mu prestaň vtierat, vyjdi si von, bav sa. Daj mu najavo ze sa z neho nezblaznis. Tvojmu sebavedomiu to len prospeje.

ModraObloha

Stanka1995, Poviem ti to takto, zaslúžiš si lepšieho chalana ktorý by si vážil tieto tvoje vlastnosti, tu empatiu a láskavosť.. ktorá je cennejšia ako inteligencia a vedomosti.. ak sa on není schopný posunúť v pred a dokonca ani kvôli osobe ktorá mu ma byť najdrahšia tak potom je to sebec alebo čistý bezcitný blb, je to jeho osobný problém že je taký.. nebuď jeho súčasťou, hlavne nie ak neni schopný si niečo pre to spraviť.. Prajem ti do budúcnosti, niekoho tebe podobného, hlavne sa vďaka tejto skúsenosti nemeň..