ahojte robili ste si ho niekto?
Ako sa robi domaci hiv test zo slin?
Hou mne ho gyn pocas preventivky urobil
Aids neviem odkiak beries ze na vydledky sa caka 3 tyzdne vysledky su do 1 tyzdna hotove
Inak skvely napad Hou. Podstatou preventivnej prehliadky je podchytit chorobu vcas a to sa bez testov neda. Skrining celeho tela by som k tomu este doplnil. Je spravne, ze za svoje peniaze chce adekvatnu zdravotnu starostlivost.
A ty si googli.
Suhlasim s Hou, aby boli testy na HIV, pohlavne choroby, alergiu a intoleranciu potravin sucastou preventivnych prehliadok!
Rovnako suhlasim, ze vsetci platime nemale peniaze na odvodoch, tak nech sa o nase zdravie poriadne staraju!
A ty chod mekotat niekam inam.
"Platime si zdravotne poistne, tak preco by nemohli byt testy sucastou preventivnych prehliadok?" A ty vies kolko take testy stoja??? V ramci preventivky? Si sa zblaznila? :D Tak existuje institut, do ktoreho prides, anonymne ta vysetria, zoberu krv, ZDARMA ti ju otestuju, hoci to testovanie stoji nemale peniaze a ty to chces v ramci preventivky? :D Co ti je luto dat za cestu vlakom par eur? Ak si dochodkyna, mas to este aj zadarmo. Ja som platila 20 eur tam a 20 eur spat. A nelutujem ani cent. To je o prioritach a vlastnom pohodli. Kto je pohodlny, bude mekotat, kto sa zaujima o svoje zdravie, urobi pren vsetko.
Co by si este nechcela? Ked si otvoris internet a zadas slovo Hiv alebo Aids, dostanes tolko informacii, ze az! Od kedy si tu na zdravi, co si si do vyhladavaca nezadala dane slovo? Co ti maju domov chodit letaky? Alebo aku osvetu si predstavujes? Sak napis, nech viem ale su predstavy cloveka, ktory evidentne v zivote necital nic o tejto chorobe. Lebo ja vidim denno denne clanky, robia sa pochody, filmov je natocenych snad milion. Staci sa zaujimat, nikto za teba nebude robit nic. V zaujme kazdeho ma byt to, ze si chrani zdravie. A nie, ze ja cakam doma kedy ma aka pliaga skoli a potom nadavam na zdravotnu poistovnu, ze som nemala dostatok informacii o danej chorobe. To je snad nonsens, ze v tomto storoci musi niekto vysvetlovat zakladne veci! Neznalost neospravedlnuje! A mozes si nadavat na zdravotnu, socialnu ci neviem aku poistovnu.
Ano, som praclovek, lebo som na strednu nechodila pred 10 rokmi ako ty a vtedy sa na skole o tom nerozpravalo. Skoda, ze ta na tej strednej nenaucili sa spravat slusne.
Preco by si clovek mal tie info hladat? Platime si zdravotne poistne, tak preco by nemohli byt testy sucastou preventivnych prehliadok?
Hou, ty si totalny praclovek nechapavy...ano, pisem, ze som mala nechraneny styk, preto som bola na testoch. A preto si myslim, ze kazdy si ma niest nasledky za svoje ciny. Prave preto, ze som to zazila, ty inteligent. Nech sa kazdy dusi tri tyzdne, kym dojdu vysledky, aspon si ten clovek navzdy zapamata, ako sa nema spravat. Plus CITAJ!!! Testy sa nedaju urobit zo dna na den, preto to tolko trva. Ale pokojne si mozes dorobit adekvatne vzdelanie a vymysliet rozbor, ktory bude trvat dve hodiny a vysledky budu zname po troch hodinach.....A plus, osveta je velka, informacii je dostatok!!!! Staci citat, pozerat, hladat, UVAZOVAT MOZGOM. Ludia ako ty, chcu mat vsetko na striebornom podnose. Ale taky zivot nie je. Ja ked som sla na testy, vedela som este zo strednej skoly, kam mam ist a ze je to zdarma, ako dlho to trva. Jedine, co som si zistila bolo, presna adresa danej institucie. Na strednu som chodila pred 10 rokmi a stale si to pamatam. Preco mne stacili tieto informacie a ty potrebujes vacsiu osvetu??? Tak si tie informacie hladaj ako kazdy. Nikto ti rit utierat nebude, tak sa nauc mat zodpovednost sam za seba. A ze ked daco chces, hladas si o tom info. Kedze ti info zo strednej skoly nestacilo. A to viem, ze na kazdej strednej sa o aids vela rozprava. A ak sa na tej tvojej nerozpravalo, ty sa mas informovat. Nie naopak, ze za tebou budu chodit dobrovolnici a hovorit ti kde najdes institut na testy. Mas mobil, internet, vies co je to google, tak sa vzdelavaj
Rizikove spravanie je v dnesnej dobe aj dovera dlhorocnemu partnerovi, ci manzelovi.
Prave, ze nezijeme za opicami, tak by mohlo aj testovanie trosku napredovat a dostat to do povedomia viac ludom, aj prakticky, nie len teoreticky. Sama pises, ze si mala nechraneny styk, tak co tu vyblakujes o tom, ze kto sa sprava rizikovo nech si znasa nasledky? Cely tvoj prispevok ma uroven teda.
Plus "rychlo vediet vysledok". Ako si kompletny???? Ty si myslis, ze na rozbor im pride len tvoja krv a ze nemaju co ine na praci, len teba riesit, a ze sa rozbor spravi za tri hodiny?? Ty si vies predstavit aky je to zlozity proces? :D Na vysledok sa caka tri tyzdne z dovodu, ze rozbor trva isty cas (otvor google a hladaj info). Poviem to polopate aby si pochopil. Z casti tvojej vzorky odoberu dalsiu cast vzorky, daju do nej isty roztok a potom sa MUSI cakat niekolko dni, kym sa ukaze reakcia na danu latku. Rozumej, tieto procesy sa nedeju zo sekundy na sekundu! A navyse, kto sa spraval rizikovo, nech si znasa nasledky a caka. Boze, toto niekomu vysvetlovat.....