M

Bohatier

Ja ked si idem napr. nieco kupit tak dlho premyslam aby som si nemusel o par dni kupit nieco podobne. :D Uz len z takehoto pocinu je menej odpadu. Ale tiez velice nerad nieco vyhadzujem (ale tiez niesom velky zberatel :D) a tak to radsej zavesim tiez na ten bazos kde sa vzdy niekto najde kto danu vec potrebuje. Uz sa mi aj stalo ze som musel par krat platit postovne a balne ak som sa chcel toho takto zbavit. :D Dalej napriklad nevyhadzujem odpad z ovocia a zeleniny ale ho premienam na kompost. V podstate je to aj proti zdravemu rozumu vozit taketo vzacne ziviny z jedla do spalovane... Toto je vlastne aj jeden z dovodov preco mame tak chudobnu stravu!

Bubliii

Jej, konecne zaujimava tema. Ja sa venujem zero-waste uz cca 2 roky a teda hlavne zo zaciatku to bol trochu boj, jednak sam so sebou a jednak s nazormi z okolia. Ale da sa tak zit, a som tak ovela spokojnejsia. Vedela by som o tom vela popisat, ale na tuto temu uz bolo zalozenych aj vela blogov a informacii je dost (za vsetky odporucam hlavne blog Zero waste Slovakia, po nahodeni do google hned 1.link).
Co sa tyka priamo danej temy, Omen napisala dobre, takisto aj napad s Bazosom je fajn - ja som tiez takto porozdavala kopec veci, parkrat sa mi nejake charity aj ozvali same. Treba sa popozerat po okoli, vacsinou je v okoli nejaky detsky domov, domov dochodcov, krestanske spolky, charitne spolky, utulky pre jednotlivcov s detmi a pod. Veci by mali byt funkcne a zachovale. Vela ludi si zial myli charitu so smetiakom, co je smutne.
Drzim palce vsetkym, co chcu produkovat co najmenej odpadu :)

Ananaska

Neviete kde alebo komu by som mohla dať staré knihy, ktoré boli dlho na povale a sú trocha navlhnuté a zatuchnute ??? Mame ich kopu...

Omen

Posúvam ich vlastnej rodine, aj cudzím mladým z okolia, chudobnejším viacdetným, do Žakoviec, bezdomovcom... Knihy ti zoberú aj knižnice. Na nete, či v regionálnych novinách nájdeš v inzerátoch rodiny, ktoré žiadajú o konkrétnu pomoc - oblečenie, obuv... Vo väčších mestách máš aj kontajnery.