Ahoj...mam vo svojom okoli ludi,ktorí chodia pravidelne do kupelov, snad aj kazdy rok. Diagnoza vymyslená, nic im nie je. To, ze niekoho bolia krize, by asi nemalo stacit. Ale niekomu zjavne ano. Prosim vas, je naozaj tak lahke dostat sa do kupelov, aj ked sa neliecite na danu diagnozu viac nez rok? Ci staci ist obcas k lekarovi, postazovat sa a ide to? Nechce sa mi verit, ze aj toto je biznis, a bez znamosti sa do kupelov nedostanete? Hovorim o skupine B. Dakujem za vase postrehy.
kupelna liecba
Mam problém s chrbticou a taky nález rtg, že mám nárok každé 2 roky na kúpeľňu liečbu. Rovnako na rtg bedrového kĺbu mam taky nález. Niekedy mám bolesti, cvičením to mam pod kontrolou. Ale s takym nálezom je to aj tak časovaná bomba. V kúpeľoch som bola raz v roku 2015 a vlani som nešla z viacerých dôvodov, ale keď budem môcť, pôjdem. Zlepšil sa mi po nich zdravotný stav. Niektorí ľudia majú jednoducho dosť záväzné nálezy, ktoré im nemusia spôsobovať vždy ťažkosti, len občas, ale keby sa prejavili naplno, znamenalo by to PN na viac mesiacov. Rovnako alergici a astmatici. Oni majú tuším každý rok nárok. Maju na to lekársky nález. Nič im nie je, len dychcia a k chatu, deje sa to s nimi, nie s tebou, tak sa ti sťažovať nebudú. Alebo veria, že to práve kupelom s nimi nie je tak zle.