Zdravím. Mám zápal ďasien, žlté a lámavé zuby a skôr než sa dostanem k antibiotikám, by som chcel vyskúšať ešte niečo prírodné. Na internete sú informácie, že čistenie zubov s kokosovým olejom je prospešné. Bielenie sa síce nepreukázalo, ale zabíja rôzne mikróby a baktérie v ústach vďaka kyseline laurovej. Ja by som chcel si čistiť zuby panenským kokos. olejom a po vyčistení si ústa vypláchnuť tiež kokosovým olejom a ten nechať pôsobiť na ďasná na noc. Ale ak ho nechám pôsobiť, nehrozí mi nejaké nebezpečenstvo, napr. poškodenie zubnej skloviny kyselinou laurovou? Neviem sa nikde dopatrať k rizikám kokosového oleja na zuby. Ďakujem. S pozdravom Graupel
Môže kokosový olej poškodiť zubnú sklovinu?
v prvom rade zubár, dentálna hygienička, pravidelne čistiť zuby, nefajčiť, zubna niť, pripadne medzizubna kefka- poradi zubar aka velkosť, ustna voda...
na dasna je super vodička Bukofit - kupiš v kazdej lekárni, stahuje dasná, znizuje bolesť, je taka trpka, ja nanašam prstom.. potom su pekne zlte prsty aj umyvadlo :-D
ked su velmi poskodene zuby tak kokosovy olej ziaden zazrak neurobí... pouzivam kokosovy ojel na všeličo ale na zuby nepomože, ja mam tiez paradentozu, ...