Ahojte, raz som už písala na toto forum s týmto problemom, ale znova sa mi to opakuje...Už 4 mesiace od novembra, som sústavne chorá...soplíky, kašel a pod. a každé 3 týždne to prepukne do niečoho väčšieho. Lekárka, ma nechce poslať na imunologiu, ale rozhodla som sa ju otravovať kým mi nedá výmenný lístok, Teraz som tiež ochorela, horúčky a tak bola som na pohotovosti a dali mi anitbiotiká Amoxiklav, brala som ich 7 dní, prvých pár dní som brala péčko a potom som robila z domu. Lenže mi nezabrali lebo po dobratí som dostala zimnicu den a pol a terz mi stupa teplota nad 37...som v takom strese, lebo pondelok som sa už sľúbila do práce aj mám odniesť notebook ďalšej osobe, ktorej je rezervovaný. túto chorobu som moc nevyležala len kým som mala horúčky, lebo som mala už 3 PN za minulý rok aj ked take kratšie cca, týždňové. Viackrát mi bolo v práci zle tak som si kvôli chorobe vypýtala homeoffice. Robím v takom korporáte kde je klíma centrálna a nevetrá sa tam.
Problém je že neviem čo robiť..či brat PN, ale aj naši doma mi hovoria, že to ma už prepustia po toľkých PN...stale aj ked som v kancelárií kašlem kýcham..každú chorobu som sa snažila vyležať, ael ani to mi nepomohlo..teraz som to chcela nejako prechodiť ale neviem čo s tým...mám stress z roboty, kolegyne na mňa hrozne zazerajú, tie poznámky o mojej chorobe a šéfkin nepríjemný pohľad ma ničia psychicky..
Aj sa hanbím aj bojím....platím v BA nájom a iné veci čiže mesiac bez príjmu by mi dosť zamávalo rozpočtom...aj ked pár mesiacov by som to prežila s ušetrenými peniazmi..domov sa vrátiť nechcem, nemám tam dobré vzťahy s rodičmi...vždy sa hádame čo by mi asi nepomohlo..
Nevidím z toho riešenie..či ísť teraz znova na PN alebo ako to zvládnuť pomimo..
dakujem vopred za akékoľvek rady
štvrtý mesiac chorá, neviem čo s prácou
Ahoj! Prepokladám, že máš prieduškovú astmu a berieš kortikoidy. Ak k tomu zarátam klímu a rovnakú dg.3-krát po sebe, tak je tam jasná predispozícia, že tvoj IS nie je v poriadku. A v tomto prípade ti je lekárka povinná vystaviť výmenný lístok na vyšetrenie. Mala by si navštíviť nielen imunológa, ale aj pnemológa, podstúpiť spirometriu, preveriť liečbu, vyšetriť spútum...
Nedaj sa odradiť.
Prestaň sa báť, strach ti tu nepomôže. Ten je v tvojom stave kontraproduktívny. Aj ten rozchod sa na tvojom stave podpísal. Nejako to dáš. Musíš! Nič iné ti neostáva. Hlavne si dopredu nepripravuj katastrofické scenáre. Len tie, so šťastným koncom. Drž sa!
Ahoj Omen,
no čo sa týka tvojho príspevku..tak pracujem tam skoro rok aj 3/4, diagnoza je vždy tá istá zápal priedušiek alebo horných dých. ciest. A tak vážnejšie som bola chorá od novembra asi 3 krát myslím aj so zvýš. teplotou, zvyšok bolo také sústavné pokašľiavanie, smrkanie..taký ten stav ked si ani chorý ani zdravý...Mám astmu, tak to má aj podľa lekárov súvis že organizmus je o dosť náchylnejší na infekty dých. ciest. A ťažkosti sa začali pred 4 mesiacmi ked som sa aj rozišla s priateľom...možno to má tiež súvis som sa trápila a veľa celé dni plakala, potom som ochorela a už sa z toho neviem vyhrabať.....tak neviem čo s tou prácou aj ja viem že potrebujem zmeniť, ale môže trvať dlhšie kým nájdem niečo lepšie..a neviem ako fungovať dovtedy..lekárku chcem poprosiť o lístok na imunologiu, ale nie je veľmi ochotná....tak neviem čo bude...hlavne sa bojím ako zvládnem po dobratí toľkých antibiotík nástup do práce +nadčasy ktoré máme povinné už teraz....
Máš tam klímu, a to bude pravdepodobná príčina tvojich ťažkosti. Ak sa pravidelne a dôsledne neudržuje, ty sa preventívne nechrániš, potom sa nečuduj, že si v kuse chorá.
Okrem ochorenia dýchacích ciest, spôsobuje aj poruchu imunity...
Záleží aké dlhé obdobie tam pracuješ, kedy si začala chorľavieť a či je to stále tá istá dg. To, že si opäť ochorela, môže byť spôsobené aj tým, že ti neodobrali stery na stanovenie citlivosti na ATB a daný liek nezabral.
Skús lekárku poprosiť (si len 3-krát chorá, je to málo, aby ťa tam poslala) o vyslanie na alergiológiu/imunológiu. Vysvetlí jej situáciu, v akej sa nachádzaš. Len tam ti presne zistia, či je to problém imunity a ktorej: celulárnej alebo humorálnej, aj to, či sa jedná o porucha regulácie imunity, jej deficit...
Ak by bol takýto problém v imunite, potom ti žiadne vitamíny, minerály, enzýmy, babské recepty, ani lamentovanie nepomôže. Len cielená liečba, ktorá naštartuje tvoj IS. Chce to popracovať aj na svojej psychike, neuzatvárať sa do seba a dať si vzťahy do poriadku. A možno budeš musieť zmeniť zamestnanie.
Ak u lekárky nepochodíš, môžeš vyskúšať aj súkromného imunológa, či inú alternatívnu ambulanciu. Je to tvoje zdravie, ťarcha zodpovednosti leží na tvojich pleciach, musíš sa oň aktívne zaujímať a dodržiavať prevenciu. Otužovanie, sauna, C, homeopatiká, čajíčky...
kym si pn ta vyhodit nemozu, vylez si to poriadne
/petroneta/ niektore veci treba brat bez emocii to je pravdou
amoxiklav, hovorím zo skúseností. Tiež som mala zdravotné problémy, bola tam aj nutnosť chirurgického zákroku, a bola som PN z práce.
Videla som, ako sa k tomu stavajú, a ja sa k tomu tiež staviam bez nejakých emócií.
Petroneta ty máš aký imidž?malomeštiackeho hodnostára?
Ake babske veci si uz skusila/skusas? :) Antibiotika si davaj predpisat len v pripade, ze ti bol urobeny crp test. Pokial ti vyjde, ze antb su potrebne, dokup si k nim aj kvalitne probiotika. A nestresuj sa tolko...to tvojej chorobe vobec nepomaha.
autokulma, ako dlho pracuješ v tej práci?
Kašli teraz na všetko, vylieč sa, to je najdôležitejšie. Z hľadiska zamestnávateľa sa nepovažuj za človeka, ale za stroj, ktorý generuje peniaze. Tak zváž, ako dlho tam pracuješ, ako dlho im generuješ peniaze, koľko si im doposiaľ vygenerovala a či je to pre nich výnosné počkať kým sa stroj opraví, a veriť že bude fungovať, alebo radšej si vybrať výkonnejší stroj.
Neber si to k srdcu, nič osobné, ale práca je o strojoch, nie o ľuďoch.
Môžeš mať dobrých kolegov, zamestnávateľ a majiteľ Ťa berie ako mašinu. So zvýšenou teplotou nemáš čo pracovať.