štvrtý mesiac chorá, neviem čo s prácou

Príspevok v téme: štvrtý mesiac chorá, neviem čo s prácou
autokulma

Ahojte, raz som už písala na toto forum s týmto problemom, ale znova sa mi to opakuje...Už 4 mesiace od novembra, som sústavne chorá...soplíky, kašel a pod. a každé 3 týždne to prepukne do niečoho väčšieho. Lekárka, ma nechce poslať na imunologiu, ale rozhodla som sa ju otravovať kým mi nedá výmenný lístok, Teraz som tiež ochorela, horúčky a tak bola som na pohotovosti a dali mi anitbiotiká Amoxiklav, brala som ich 7 dní, prvých pár dní som brala péčko a potom som robila z domu. Lenže mi nezabrali lebo po dobratí som dostala zimnicu den a pol a terz mi stupa teplota nad 37...som v takom strese, lebo pondelok som sa už sľúbila do práce aj mám odniesť notebook ďalšej osobe, ktorej je rezervovaný. túto chorobu som moc nevyležala len kým som mala horúčky, lebo som mala už 3 PN za minulý rok aj ked take kratšie cca, týždňové. Viackrát mi bolo v práci zle tak som si kvôli chorobe vypýtala homeoffice. Robím v takom korporáte kde je klíma centrálna a nevetrá sa tam.
Problém je že neviem čo robiť..či brat PN, ale aj naši doma mi hovoria, že to ma už prepustia po toľkých PN...stale aj ked som v kancelárií kašlem kýcham..každú chorobu som sa snažila vyležať, ael ani to mi nepomohlo..teraz som to chcela nejako prechodiť ale neviem čo s tým...mám stress z roboty, kolegyne na mňa hrozne zazerajú, tie poznámky o mojej chorobe a šéfkin nepríjemný pohľad ma ničia psychicky..
Aj sa hanbím aj bojím....platím v BA nájom a iné veci čiže mesiac bez príjmu by mi dosť zamávalo rozpočtom...aj ked pár mesiacov by som to prežila s ušetrenými peniazmi..domov sa vrátiť nechcem, nemám tam dobré vzťahy s rodičmi...vždy sa hádame čo by mi asi nepomohlo..
Nevidím z toho riešenie..či ísť teraz znova na PN alebo ako to zvládnuť pomimo..
dakujem vopred za akékoľvek rady

Tomas12345

So zvysenou teplotou sa pracovat nemoze.
Problem je ten ze si tu chorobu nevylezala tak ako si mala, a preto sa to s tebou este doteraz tiahne. Zober si PN az dovtedy dokial nebudes zcela fit, jedz protizapalove potraviny typu kurkuma, skorica, cibula, cesnak a vitamin C od Jamesona.

autokulma

ľudia už mám horúčky bola som na pohotovosti..problém je že lekárku mám v BA môže mi PN vypísať aj iný lekár? Treraz som doma na opačnom konci SR a nechcem s horúčke cestovať..

autokulma

Ahojte,..fúú no s tým imidžom v práci ste ma nepotešili ale je to tak. Neviem možno by ma priamo neprepustili, lebo teraz máme dosť "podstav" málo ľudí, dali výpoveď a stále sú v štádiu hľadania náhrad...aj preto máme vyhlásené sústavné nadčasy a tak..
čiže išli by ste na PN a nechali sa ak tak vyhodiť? Homeoffice veľmi už nechcem...lebo na notebooku sa mi zle robí v práci mám dve veľké obrazovky, čiže aj ked som doma robím dvojnásobne dlho lebo je to nepohodlné na oči.musím veľmi veľa preklikávať a tak...Mám pcit, že som človek ktorý skúša dosť babských receptov a žijem relatívne zdravo...chcem skúsiť aj wobenzym..no bojím sa či si tuto pomôžem babskými vecami ked to tak dlho trvá :_ä
Mám psych. stres z toho prepustenia..nikdy ma odnikiaľ neprepustili a bojím že to bude taká osobná hanba a poníženie pre mňa....aj ked možno by mi mesiac na zotavenie dosť pomohol..
Najhoršie že nikto mi tam priamo nič nepovie len cítim na sebe tie pohľady a narážky..to je asi horšie ako keby sa mi priamo vyhrážali ešte jedna PN a pôjdeš....
Ja by som aj chorobu prechodila..len napr. teraz mi o týždňovom braní atb vyskočila teplota na 37,6...zvažujem ís ťna pohotovosť lebo u doktorky zase vysedím pondelok celý deň..
Dá sa nejako aj popri zvýšenej teplote robiť?

dobreuz

ahjaj aj D vitamín, ale nedostatok Dčka spôsobuje hlavne nedostatok energie, preto sa treba v lete opaľovať :) Napríklad aj železo treba na imunitu, lebo nedostatok železa spôsobuje zimomravosť a väčšiu šancu na ochorenie.

ahjaj

Ja som kedysi prekladala článok o tom, že nedostatočná imunita veľmi často súvisí s nedostatkom vitamínu D.

Defcon

Vitaminu c pri takejto chorobe aspon 200 gramov denne. 50 gramov rovno do kablu, 100 gramov v tabletkach a 50 gramov vtiahni ciaru.

Aliss

Pridavam sa k Petronele a dodam dalsie fajne veci ako kokosovy olej, aspon dve lyzicky denne, mozes si vyhladat na nete kremelinu a nieco si o nej pozistovat. Je to perfektna vec, velmi odporucam. Plus chodit na slniecko, snazit sa jest vela ovocia a zeleniny. Vysad na dlhu dobu bielu muku, cukor, sladene napoje, kolace. Zo vsetkeho, aj zo sladkeho, si mozes vybrat zdravsie varianty :) Aspon 3 litre vody denne. Kombinacia cistej, nejakych bylinkovych cajov. A skusala si wobenzyn? Niekto tvrdi, ze su to lentilky, ale mne to napriklad velmi pomohlo na imunitu, aj po operacii, urychlilo mi to hojenie. A nezabudaj, ze tvoje nastavenie je tiez velmi dolezite :)

petroneta

a home office nemôžeš mať, kým si chorá? Myslím, že tam máš už v práci beztak imidž často chorej a nespoľahlivej pracovníčky. Počas PN Ti výpoveď nedajú, ale hneď po jej skončení. Tak rátaj s tým, že v tej práci zrejme skončíš.
Imunologické vyšetrenie je ok, ale skôr by si si mala preštudovať na internete, ako si zlepšiť imunitu. Vitamíny skupiny B, C a D, probiotiká a prebiotiká, olivový olej, zmena výživy. Sú ľudia, nachádzajúci sa v infekčnom prostredí, ktorí sa predsa nenakazia a sú, ktorí áno. Treba uvedomelo patriť do prvej skupiny životným štýlom a posilnením imunity. Ešte by som si tak trúfla poznamenať, že zlé vzťahy s príbuznými Ti neprospievajú. Ak sa dá dačo zlepšiť, a je to závislé od Teba, tak skús dačo robiť. Keď nie, rodinu si človek nevyberá, kamarátov a kamarátky áno, obklop sa ľuďmi, s ktorými si psychicky v pohode a aj takými činnosťami.

Amoxiklav

Vyser sa na robotu aj tak sú na Slovensku na hovno platy.Budeš robiť ako byvol a súkromník sa ti bude v duchu rehotať hajzel nenažratý.