Ahojte, mám 27 a nevyšlo mi pár vzťahov. Od posledného rozchodu, som stále chorá, duševne nespokojná, podráždená, na všetko nadávam a cítim sa úplne vyhoretá. Chodím aj k psychologičke ale zatiaľ to neviem nejako pretaviť do praxe. Mám pocit ako keby sa zo mňa stávala stará podráždená dievka. Chalani si ma nevšímajú lebo asi vidno na mne že som v strese z toho že som sama a som taká upätá aj pri konverzácií a tak. Doma mám zlé vzťahy s rodičmi aj ked prídem domov len raz za mesiac stále sa pohádame, chcem mať dobré vzťahy doma ale väčšinou po pár dňoch do mňa začne mama útočiť všelijako slovne a všetko možné mi vykrikuje, do mňa vojde zlosť a začnem tiež na ňu kričať a hádať sa s ňou. Potom som z toho duševne nanič a stále odídem preč pohádaná v tichej domácnosti.
Párkrát som jej potom volala na mobil a chcela sa ospravedlniť ale naposledy mi povedala že asi som pravdepodobne psychicky narušená a že ona je zo mňa zúfalá, čo ma trochu zranilo. Teraz sme sa tiež pohádali a chcem tiež odísť v tichej domácnosti. Sme sa škaredo pohádali, začala to síce ona tým že hned ako som ráno vošla do kuchyne tak mi začala za všetko nadávať, a ked počula že v izbe plačem tak poslala oca aby mi ešte viac nadával, kričal po mne že mám okamžite prestať revať, že som ako decko a pod. Ja žijem samostatne mimo nich aj finančne som nezávislá, a práve preto som si myslela že ked im ukážem že sa viem o seba postarať zlepší sa to ale stále sa ku mne správajú ako k 5 ročnej. Brat sa osamostatnil a na neho nemali nikdy zlé slovo ked prišiel domov, berú ho ako fakt dospeláka a sú k nemu vždy mili. Ale mne mama hrozne nadáva a kričí po mne. Neviem čo s tým...či s nimi úplne prerušiť kontakt aj ked to bdue hrozne bolieť, alebo ako to riešiť. Nevydržím byť ticho ked mi nadáva, aj ked sa párkrát ovládnem na tretí/štvrtý krát vybuchnem o to viac. Aj teraz sme pohádané a ja viem že asi na mesiac alebo viac idem preč a neviem či sa mám snažiť o zmierenie alebo čo. Mame som vykričala že ma nenávidí a nevie so mnou vydržať ani pár dní že rieši hlúposti a že nech sa už konečne nestará a prestane s tým...čo by ste robili na mojom mieste? Som strašne nešťastná z toho celého..a navyše sa cítim byť v dosť hlbokej depke..Mám starších rodičov už pred sedemdesiatkou stále ked odchdázam sa bojím že zomrú a ja s nimi budem pohádaná no na druhej strane cítim tak strašnú zlosť na mamu, že niekedy ma dokonca napadne že keby nebola bolo mi možno aj ľahšie...ako hanbím sa za túto myšlienku, ale v hneve mi to fakt už napadlo..
Neviem akú stratégiu zvoliť, ked im to v hádke nevrátim mám pocit že vnútorne vybuchnem, ale ked im zase aj ja nakračím cítim sa tiež zle...domov mi chýba, mám tu dobré kamošky, mám rada náš kraj..aj odsťahovala som sa do BA čisto kvôli tým problémom doma, nie kvôli práci ani ničomu inému.
syndrom starej dievky a problém s mamou
Len vytiahnem túto tému vyššie, keďže kvôli spamu padla až na neviemktorú stranu.
chapem ta.
Treba úplne prerušiť kontakt s rodičmi a problém bude vyriešený.
Ahoj,
Vidím teda že si v poriadnom strese a upata. Uvedom si však, že nič vážne sa nestalo. Si mladá žena, ktorá má život pred sebou. Nie si závislá od svojej matky. Máš svoj vlastný život. Keď sa vždy keď prídeš na návštevu po hádate, tak tam nejaký čas nechoď. Uvidíš či im začneš chýbať. Zavolaj im, aby si nemysleli, že o nich nejavíš Záujem. Ale nechoď tam. Uvidíš čo sa stane po pol roku. Ak by mali nejaký problem s tým,Že nechodíš, pozvi ich k sebe do Bratislavy na návštevu. Možno keď uvidia ako žiješ, že si samostatná dospela žena, budú sa aj oni chovať inak.
A taktiež by som ti poradila zamyslieť sa aj nad sebou. Prečo na teba mama kričí? Čo jej vadí? Je chyba iba na jej strane? Alebo máš aj ty nejaký podiel viny a je možné niečo zlepšiť, byť tolerantnejšia.
Z toho že nemáš priateľa momentálne si nič nerob. Ako som povedala život máš pred sebou. Tak si V ňom Nájdi zmysel a Rob to čo ti prináša radosť a šťastie. Neupinaj sa len na svoju rodinu, S ktorou si očividne veľmi nerozumieš. Hlavne nájdi šťastie v živote. Keď budeš vyžarovať šťastie ty, budeš priťahovať šťastných ľudí k sebe. Aj partnera.
Čo tak začať cestovať? Alebo sa aj dať do nejakého turistického Kubu. Ved v Ba je toľko možnosti!!!Závisí čo ťa baví. Tak do toho. Život je krásny!
Napíš mi na ado@atlas.sk pokecámé o probléme
Ale no, mas depresie ziadny syndrom starej dievky.
To kde zijes ze si sa tak nazvala? Na Orave?
Ked ides o sebe tvrdit v 27 rokoch ze si stara dievka tak jedine na Orave su takeho nazoru alebo niekde v zapadnutej slovenskej dedine kde sa zena musi vydat do 25 rokoch ..
Dnes to uz neplati. Mas 21storocie tak sa neriad nazormi zatuchnutych dedincaniek...
Poznam zeny po 30 ktore su slobodne a toto o sebe toto netvrdia a zivit si uzivaju plnymi duskami ci uz s partnerom alebo bez.
K veci, kedze su uhundrana, ufrflana a nastvana na cely svet, vsetko ti vadi a hadas sa s kazdym tak ti bud chyba sex alebo mas depresie z nenaplneneho zivota. Najdi si nejaky zmysel v sportovani, v chovani domaceho zvieratka, v zalubach a pod.
Rodicov si nevyberame...