Avitaminóza vitamínu a nízke hladiny vápnika

BJ_2

Rovnako potrebny na zakomponovanie vapnika do kosti je vitamin K2, ktory mavaju ludia tiez velmi v deficite.
V tomto pripade, ale ked budes pravidelne konzumovat bryndzu, ktora je bohata na k2, ti to nebude hrozit. Ale ak nebudes jest bryndzu, este by nebolo zle k vitaminu D doplnat aj K2, ktory je ale dost drahy. No studie potvrdili, ze ludom ktory doplnali len vitamin D a vapnik, osteroporoza nijak neustupila, pokial mali K2 v deficite, ale ked doplnali aj K2 k tomu, osteroporoza sa im vyrazne zlepsila behom 2 rokov doplnania vitaminu D, K2, a vapnika. V tej bryndzi v priemere ked zjes 50g denne, mas ale dostatok K2.

BJ_2

A este ti doporucujem doplnat aj horcik, ktory ma vela ludi v deficite a je velmi tazko ziskatelny zo stravy. Je totiz potrebny na transport vapnika po tele. Vela ludi doplna vapnik, ale kedze nema v poriadku horcik a ma ho deficit, dosiahnu tym len to, ze sa im budu tvorit oblickove alebo zlcnikove kamene, ktorymi sa telo doslova zachranuje pred privalom vapnika, ktory nevie zakomponovat do kosti. Oblicky su stavane tak, ze ho vedia zachytit, tym padom ti uchrania pH krvi, ktore nesmie vystupit ani klesnut. Inak by nastala smrt. Teda, ak mas malo horcika, a zacnes doplnat vysoke davky vapnika, dopracujes sa tym len k zvapenateneniu tkaniv/ciev/oblickovym alebo zlcnikovym kamenom.

Cize za mna:
5000 IU vitaminu D denne. (cez leto opalovanie spravnym sposobom, podla mojich instrukcii)
50g bryndze denne, a casto za tyzden dobre pomlety mak/sezam.
Popripade chia semienka su tiez bohate na vapnik
horcik - doplnat cez chlorid horecnaty, magnesium malat, alebo cez high-absorption magnesium, co je vlastne glycinat, naviazany na aminokyselinu (niekedy oznacovany aj ako albion)
www.vitacost.com

davka 200-400mg denne.

BJ_2

Nedoporucujem Ti postup, ktory si zvolila.

Vitamin D v kozi sa ziskava az tak od juna zo slnka po september. Nesmies byt natreta kremom na opalovanie a musi byt medzi 11:00-15:30. Ludia sa prave tomuto slnku vyvaruju, a neziskavaju ziaden vitamin D zo slnka. Uhol slnka so zemou musi byt aspon 50 stupnov. Na slnecnej kalkulacke si mozes vypocitat uhol. Iba v tom case sa ti v kozi tvori vitamin D. Zadaj miesto a cas, a pozri sa, v akom stave je slnko, atribut Altitude oznacuje uhol. Musi byt 50-90 aby sa tvoril vitamin D, cim blizsie k 90, tym viac intenzivnejsie prenikaju slnecne luce na telo. Takisto sa tvori iba tam, kde je pokozka priblizne kolma na luce, nie tam kde dopada pod uhlom (cize najlepsie vysledky su, ked si lahnes, lebo chrbat/brucho ma najvacsiu kolmu plochu na luce, ruky a nohy su prilis gulate, teda je to neefektivne)

www.suncalc.org

Zdroje jedla obsahuju malo vitaminu D. Ledva postacia na pokrytie zakladnej davky. Ty mas AVITAMINOZU. To znamena, ze si v hlbokom deficite, zdravie ohrozujucom. A chces cakat na slnko, na ktorom sa pravdepodobne budes zdrzovat zlym sposobom? A doplnat to nejakym mliekom? To co je za postup, za pristup ku zdraviu. To ta tabletka s vitaminom D je ovela menej skodlivy postup, aj ked vlastne neobsahuje nic take skodlive. Je to vitamin D ,rozpusteny vacsinou v olivovom oleji.
Objednaj si ho cez iherb, tu sa nedoplatis. A zacal by som brat 5000 IU denne. Kazdym dalsim dnom tvoje telo trpi, pri tak nizkom vitamine.

A ani vapnik nedoplnaj mliekom. Neobsahuje ho v dobre vstrebatelnej forme. Ked uz tak, kupuj bryndzu. Ale ovela lepsie, zarad sezamove semienka a mak. Dobre ich rozmixuj pomel. Tieto zdroje su ovela vstrebatelnejsie, pretoze obsahuju lepsi pomer vapnika a horcika, ktory je potrebny na vstrebanie. Mlieko a mliecne vyrobky tento pomer nemaju, takze vapnik je z nich ovela horsie vstrebatelny. Vynimkou je nasa bryndza, ktora ma obrovske mnozstva vapnika (okolo 650 mg na 100g) zdravie.pravda.sk

specialistka

lebo spolu súvisia , nepapaj tabletky
vitamín D sa získava aj zo slnka :)
A vápnik máš syr ementál , niva alebo tvaroh mäkký tučný , rybyčky a nie kadejaké tabletky ;)

Severka

A veľmi moc ma bolia kĺby, svaly a neustále ma bolia hlava. A brnia ma aj nohy. Som unavená a slabá. A noc mi nestačí. Spánok mi nedá energiu. A točí sa mi hlava a mám pri fyzickej námahe bušenie srdca. A stiahnutý krk. A mám zlú náladu. Lámu sa mi nechty a vlasy. A mám akné. A niekedy mi aj brní jazyk.
Lekárka mi povedala, že som veľmi moc bledá. Aj železo mi chce chcela odmerať. Ale ako si sa na to zabúda.
Obávam sa, že mi to znížilo aj železo.
Urobím si domáci test na železo.

Ak je veľmi málo vitamínu D tak sa veľmi moc zle vstrebáva železo v čreve.

Severka

Lekárka mi predpísala vitamín D. Pijem pohár mlieka...a na vitamín D stačí slnko.
A v septembri mi bude lekárka merať vitamín D a vápnik v krvi.

Ak budem mať napriek tomu málo vitamínu D a vápnika tak chyba bude v prištítných telieskach - metabolizmus vápnika

BJ_2

Defcon, vazne si nechces zmerat ten vitamin D? Pozri sa v akom zalostnom stave ho ma tato zakladatelka.

www.vitamindcouncil.org

Takze 0-40 je defitient (podla lekarskych tabuliek je to 0-30 aspon tak som mal v tabulkach na vysledkoch labaku od lekarky)
V kazdom pripade, vsetko pod 20 je uz hodne silny deficit. Pod 10 to je uz kriticky stav (teda prestava fungovat metabolizmus vapnika, imunitny system funguje tak zle, ze sa zdviha sanca na rakovinu v buducnosti aj o 30%, atd). Absolutne rychlo zacni brat vitamin D, a vytiahni tu hodnotu aspon nad 30.

dobreuz

Lebo vitamín D podporuje vstrebateľnosť vápnika a zároveň reguluje jeho množstvo v kostiach, žeby preto? :D