mohla som si vybudovať alergie-intolersncie?

Príspevok v téme: mohla som si vybudovať alergie-intolersncie?
trdlo996

ahojte mám jeden taký problémik. blbla som so stravou jedným časom som jedla iba tvarohy a ryžu a teraz mi aj ryža aj mliečne výrobky robia veľmi zle v podstate som nejedla nič iné. mohla som si na to vybudovať nejakú alergiu alebo intoleranciu?
niekoľko dní jě ryžové chlebíky a moje trávenie je na tom veľmi zle aj moja psychika s vypadávajú mi zasa vlasy
ďakujem

trdlo996

potvrdili mi celiakiu pri tej bezlepkovej diéte som to aj porušovala, takže ten zápal tam stale prebiehal, tak mi to vysvetlil doktor
a áno ja viem najskôr som si myslela, že mám iba intoleranciu na laktózu, ale zistili mi alergiu.

bibuska3456

Ak máš alergiu na kazeín tak zabudni uplne na mliecne vyrobky.
Ja mám a vobec nesmiem nic a ani pocase,kedze je to alergia.
Pri detoch sa vravi,že možu ztoho vyrast,predpokladam ze ty uz dieta nie si.
Kazein je mliecna bielkovina co je vo vsetkych mliecnych produktoch,laktoza je mliecny cukor,daju sa kupit bezlaktozove produkty.
Ja mám na obidve,chybaju mi strasne syry ale co uz. Ked si dám tak mám neskutocne hnacky a traviace problemy. Hned sa mi to objavi aj na pokozke same vyrazky. Na zaciatku sa mi to prejavilo iba nafukovanim,nevenovala som k tomu pozornost. A pcase sa mi prejavy zhorsili,takze ked to nesmies ne jedz.

Omen

Mohla. Z toho ti začali vypadávať aj vlasy, rozhádzala si si trávenie a kopec iných vecí.
Jedno nechápem, ak si nekonzumovala lepok, prečo ti robia vyšetrenie na celiakiu??? Nič ti nezistia!

trdlo996

no ide o to že ja mliečne výrobky nemôžem absolútne, okamžite mi ostane zle a z ryže ank nehovorím a to mám od mliečnych výrobkov pauzu už vyše roka od ryže až tak moc nie. takže di mám dať pauzu a striedať stravu?

dobreuz

Treba si dať nejaký čas pauzu od mliečnych výrobkov, ja som mal tiež niečo podobné, proste som pil mlieko na litre že až zle mi z neho bolo... Potom som si dal dva týždne pauzu a opäť som začal piť mlieko a nič mi nebolo... Proste organizmus je presýtený, sem tam treba niektoré potraviny vysadiť na určitú dobu...