Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

zničila som si zdravie

Príspevok v téme: zničila som si zdravie
Lucianna161

ahojte, niekto poradiť? .. už 11 rokov trpím striedavo anorexiou-bulímiou a neviem si už rady, nepomohlo liečenie, terapeut, lieky, ani psychiater .. nonstop len riešim svoju váhu, minulý rok som behom mesiaca schudla 10kg, no samozrejme prišiel vlčí hlad a pá kíl som naspäť pribrala .. snažím sa jesť normálne, no ide to veľmi ťažko, keďže mám rozvrátený organizmus a som neustále hrozne pripuchnutá, unavená, mám poruchy koncentrácie a aby toho nebolo málo, vôbec nebývam smädná, takže ani neviem, koľko vody mám vypiť .. vypadali mi vlasy, moja strava sa skladá iba z ovocia, mäsa, ryže a zemiakov, viac nič .. žiaden cukor, žiadne polotovary a pod. .. a tak rada by som si dala nejakú palacinku :( .. najhoršie na tom je, že som si takýmto vymýšľaním privodila celiakiu, nezvládam ani mliečne výrobky, ktoré milujem, ani sóju, kukuricu atď. .. máte, prosím Vás nejaké rady ako sa dať dokopy? .. ja už ďalej nevládzem, k tomu robím 16-tky v práci, takže je to hotová katastrofa .. vďaka

Lucianna161

2 litre sú už na mňa príliš veľa, potom mi je zle od žalúdka .. ja práveže prácu zmeniť nechcem, veľmi ma to tam baví, chofia tam ľudia, ktorých poznám, čiže sa tam ani nenudím, hlavne nebojím a tak .. ten stravovací režim sa teda budem snažiť dodržiavať .. a uvidíme ako mi to pôjde .. každopádne ďakujem ..
áno, ja viem, že mám problém a už veľmi dlho .. ja si to nemám problém priznať, no naložiť s tým

Meridian

luci...nemusíš si nič "robiť". Už si robíš!ludia sme všelijaký.
Niekto môže pracovat mnoho hodin,nahaňať sa neoravidelne a nezdravo sa stravivat a povie....mne to nevadi mne to takto vyhovuje....,alebo ja to musím inak to nejde.
Alebo uz nastane čas a ten raz nastane a povie (ako ty) žijem život takto a takto citim sa takto a takto mám problém a a chcem poradte mi....ludia poradia poradia nirmalnu bežnú vec nič nového poradia to čo ten človek vedel alebo myslel si už dávno ..
Ale to on nechce počuť ,lebo na všetko ma argumenty ako to skúsil ako to nejde.!
Potom sa nájde nejaký chytrák z prevratnou chujovinou a povie jedz ráno toto steblo trávy rano 7:30po obede 12:45 a a...ty nepotrebujes nič čo už nikto nevymyslel ty potrebuješ.Zmenu zmenu v praci teda inu prácu nadstavit režim dikooat sa k pravidelnosti .....akebo si daj to steblo....
Ps:spamataj sa nočny život a hlavne v tvojom stave je na prd.
Voda 1,5litra je lepšie ako 0,5litra ale asi tak 2litre nieje na škodu aj ked mss50kg.
Ps2 problemy ak su rozsiahle cize zdravie ,návyky,praca atd sa riešia schodami.z veci ,ktore musime urobit si spravime schodíky postupne krok po krôčiku .. . zapisovať si úspechy aby si videla očami čo si dokázala aby sa to dostávalo do tvijej duše skrze zrak a hivirit si to nahlas posmelovať sa rani slovami čo chceš spraviť neposlednom rade modliť sa a veriť.....maj sa

Lucianna161

no, len ja by som najradšej jedla úplne všetko, ale moja hlava ma stále níti len na to ,,zdravé stravovanie” .. potom príde chvíľa, kedy to už nevydržím, prejem sa a idem zvracať .. potom zasa jem veľmi málo .. plánovanie jedla som už vyskúšala, ale to je ťažko si variť neustále niečo, keď na to ani nemám čas .. buď som v robote, alebo pracujem na zákazkách, ktorých mám veľmi veľa, na varenie mi neostáva tak veľa času .. starám sa o domácnosť, mám v podstate dve práce, nedostatok spánku, veľakrát už len uvažujem nad tým, ako si ublížiť, ale urobiť to nechcem .. včera večer som di navarila na dva dni, pokiaľ budem v práci .. ale po práci neviem ako .. a ten denný režim som mávala .. o 6:30 budík, cez deň presne naplánované aj jedenie, večer o 22:00 do postele, no odkedy pracujem, som nejaká rozhádzaná .. čo sa týka toho pitného režimu, bude mi staciť liter a pol? .. teraz v zime

Meridian

lucianna
Čo sa pitia týka čaje,vodu ,mineralku....
Je aplikácia do mobilu,ktorá ťa upozorni aby si sa napila.....
Strava to je na dlhodobú prácu.
Treba si spravit denny režim do nejakeho bloku.....
Napríklad týždenny rozpis kde je denný režim plus jedálniček.Na konci tyzdna vyhodnotenie plus klady zápory,zmeny.
Bez pisania a bez plánovania bez svojej prípravy
Poprípade krabičkovanie plus uskladnovanie predpríprava.to nepôjde.
Neviem ti povedať co mas konkretne jest ale viem ako sa to robí.
Veľakrát človek potrebuje si napisat co mu škodí potrebuje si dať ciel ze napr kazde 4 hod zje to a to a hlavne plánovanie dopredu.Ano znie to možno trochu zcestne ale apr ja sice nemam problemy zdravotne ale kôli sportu a zdravej výžive viem dopredu čo budem jest dnes aj zajtra.
Ked kupujem povadzme kuracie prsia kupim tolko aby som jedno pripravil na stejky co ja viem 6 platkov a zvyšné n a krajam naložim do pacu a na druhy den urobim za 20-min ine jedlo .Alebo predpripravim osolim okorenim dam do chladnicky a ked prideme domov šup jedlo je hotove.20 minut.Všetko je to o návykoch.V mrazničke mam asi 5 druhov zeleniny mix ktora sa len pokapka olejom a do 10-tich minut je hotová.kuskus pripravís za 5-minut a kúštik panenky na grilovacej panvici tiež.
Ked mas doma 300 korenin 6-druhov oleja od sezamoveho,olyvoveho,...
V dnesnej dobe pripravit jedlo je najłahšie na svete.
Navyky sú dôležité.
Mam kupene take zemiaky co netreba súpať umyješ nakrajas na kolieska das na papier na plech z niečim nababreš pokapkáš trúba 20-minut hotová príloha.Rovnako hokaido tekvička alebo bataty sladke zemiaky dnes je varenie zábava.Upratovanie potom už nie.
Ano ked nemáš naplánované a staneš rozbitâ ako lečo po dvanáske tak to je ťažké.Nehovoriac o načerpaní negativnej energie z podnikov kde je hazard .To akoby si prišla z pekla !!!Ale to je už na dlhšiu debatu......

Lucianna161

ja mám super terapeuta, veľmi mi pomáha, no mám pocit, že sa aj tak z toho nedokážem vyhrabať .. ide o to, že ja neviem ako počúvať svoje telo, úplne ma ovládla tá anorexia .. keď mám na niečo chuť, nedám si to, keď sa stane, že pocítim pocit smädu, nenapijem sa, potom sa mi točí hlava, je mi zle a takto podobne .. vobec neviem ako počúvať svoje telo a mám z toho strach .. ? .. vkuse dokolečka jem len to isté, chýbajú mi vitamíny, mám rozhádzané minerály, atd. .. ja už som zúfalá sama zo seba ..

Suptoman

Koľko hodím mesačne odrobíš? Ako nie je problém toľko robiť ak človek robí 12 dní a napríklad 18 voľno inak by to bola otročina. A to už mi vychádza 190 hodín na mesiac, Ďalšia vec ako idú smeny za sebou lebo ak o 4 skončíš tak vlastne ďalší deň nie je voľný lebo ho prespíš.