Hrčka podkozna pri konečníku

Príspevok v téme: Hrčka podkozna pri konečníku
Aneta199552

Ahojte, mam 23 rokov, este v decembri som si nasla hrcku pri analnom otvore. Predpokladala som ze to bol hemeroid, pouzivala som FAKTU kremik a hemeroid sa stiahol, no svrbenie občasne bez krému ostalo. Hygienu mam dobru, intimneho partnera teraz nemam, nemam ani sedave zamestnanie, som bez stresu. Len som narazovo velmi schudla kvoli chorobe, brala som viac atb po sebe, mozno to je dovod..
teraz ta mi urobila podkozna hrcka, na dotyk boli, je to asi 1 cm od konecnika..
premyslam , ze by som mala navstivit doktora. velmi sa za to hanbim, neviem si prestavit ze pojdem niekomu ukazovat zadok.... nasla som nejakeho súkromného DR, doktor pro.sk, no robia kazdemu tie iste vysetrenia, sondu do zadku, a neviem ci to chcem podstupit, ledva zvladnem to ze budem niekomu zadok natrcat:)......
mala by som to riesit alebo este skusit nejaku masticku, zmenu stravy,?... Dakujem

ahjaj

nepíšeš, či máš pravidelne stolicu a normálnej konzistencie, či nie je príliš tvrdá, aby to vyvolala, či naopak redšia. Môj manžel máva také po antibiotikách. Takže odporúčam napr. colostrum , či probiotiká a vitamín B.
Ohľadne stravy sú dobré banány a nelúpané jablká. Toto ovocie dokáže upraviť aj redšie stolice a zároveň aj proti zápche. Ak trpíš zápchou, bola tu taká téma ako sa jej zbaviť. Ešte lokálne odporúčam použiť napr. olivový olej. Má protizápalové účinky.
Ak by tá hrčka spôsobovala ťažkosti aj o 5-7 dní, odporúčam vyhľadať lekára.

Tiffany1

Moze to byt analny absces alebo nieco podobne, taketo veci neodkladaj a chod rovno k doktorovi. Vela ludi na to doplatilo, ze sa hanbilo ist s tym k doktorovi, a potom je to dlhodoba neprijemna liecba. Ak je to male a na zaciatku tak by sa to mohlo dat stiahnut liekmi, priatel take nieco mal tiez a nastastie to riesil hned tak sa to liekmi dalo do poriadku. Prajem ti teda skore uzdravenie