Kam mám ísť ?

Príspevok v téme: Kam mám ísť ?
MoveSomewhere

Dobrý večer.
Mám 26 a žijem tu na Slovensku celý svoj život. Odkedy si pamätám, zažívala som výsmechy na moju osobu. Na strednej som bola šikanovaná a začali mi depresie. Chvála Bohu, strednú mám za sebou, no depresie pretrvávajú. Prečo ? Slovenská mentalita.
Po strednej som začala pracovať. Vystriedala som pár zamestnaní a všade boli ľudia, ktorí nemali nič iné na práci, len rýpať a ohovárať. Takéto prostredie mi veľmi škodí na psychiku, pretože ohováranie z duše neznášam. Neraz som toho bola obeťou.

Chcela by som ísť niekde do zahraničia. Mimo Slovenska a mimo krajín, ktoré so Slovenskom súsedia. Najlepšie bolo, keby som si tam našla prácu a ostala tam. Myslím, že by som sa cítila lepšie.

Takisto viem len po anglicky (teda, ako-tak sa dorozumiem). Chcela som ísť niekde do anglicko-hovoriacej krajiny, čiže do UK, ale tá pravdepodobne vystupuje z Európy, čo ma mrzí. Aj keby nevystúpila, bol by tam tlak domácich.
Ak by som šla niekde mimo UK, musela by som sa učiť nový jazyk. Pravdupovediac, veľmi sa mi do toho nechce.

Vy, ktorí bývate v zahraničí, je tam lepšie, ako tu ? Kde je najlepšie sa usídliť ?

vierocka514

každý ti povie, že nie je med lízať aj v zahraničí. ale ak chceš fakt zmeniť úplne prostredie, tak choď do anglicka a uvidíš. veď stále sa budeš môcť z tade vrátiť.

Fullhd

Ja som v DE.Mentalita je tu uplne odlisna.Ja dodnes neviem skoro nic o svojich kolegov z prace.Neviem ci maju manzelky,deti a oni nevedia skoro nic o mne.Jednoducho ich to netrapi,nepytaju sa nic.Nevyzvedaju a neohovaraju.Nemam slovenskych kolegov robim len cisto s nemcami.Som jediny NEnemec vo firme ktory pracuje na priamo.Sem tam k nam zavitaju zivnostnici z slovenska,polska ale len na chvilku.Vela sa pytaju pracovat pod peciatku ale len mne sa to podarilo.Pracujem len jednu zmenu a kazdy den o 15:20 som doma a vykendy volne.Ja som v sasku tu je klud,ticho.Bol som aj na zapade,severe,juhu ale tam je omnoho drachsie.Vsetko drachsie.Ale zapad je krasny,moderny.Proste velkomesto.Frankfurt je kapitola sama o sebe.Mrakodrapi.Vyhoda je ked nieco vies.Ked nic nevies budes robit nekvalifikovanu pracu a ta je platena slabsie.

LenkaLienka1

Ahoj, ja by som ti poradila USA, aj ked tam je teraz Trump, ale tak čo už. Mam vela kamaratok čo tam bolo na leto a zalubili sa tam a tam aj zostali, nestazuju si, priam si to nevedia vynachvalit. V usa je uplne ina mentalita, su tam isto ludia zli, ale tu v EU su tak neprivetivi, na ulici sa nevedia ani usmiat.. proste ja by som tam šla žiť ihned :D ... ako sa tam dostanes? Bud cez work and travel program, tam budeš potrebovať visa J1, trošku naročnejši proces, ak vsak chceš prist, dovolenkovat a "pracovat na čierno" ano aj takejto prace tam vela je, ale neodporučam, skor je lepšia moznost oddychovat a spoznavat sa s native ludmi, mne velmi pomohli domaci babtisti, chodila som na omše, spoznali sme sa, bola som im ako vnučka a mali riadneho fešaka syna :D nechybalo vela :D no ale späť k veci, ak sa chceš dostať bez viz, tak odporučam cestovne povolenie esta visa - estavisa.sk :) potom daj vediet ako si sa rozhodla a kde si. Drzim silno palce ! Zivot su krasne vyzvy, neboj sa, lutujme to čo sme neurobili, nie to kde sme zlyhali.

Lollka

Mnohi ludia tu hovoria anglicky, hlavne mladsi, cize dohovoris sa nejako. Poznam jednu Brazilcanku co robila na pokladni a sprvoti nevedela nemecky ani ceknut. Potom sa postupne naucila.

Lollka

Pod do Nemecka, ja som tu tiez, ludia tu maju lepsiu mentalitu ako nasi. Aj ked aj tu sa najdu hajzlici, netvrdim ze nie, ale je tu vela milych a dobrosrdecnych ludi. Na zaciatok najdes nieco aj bez jazyka hoci malo zarobis ale jazyk sa treba ucit, ja som sa naucila tak ze som proste bola medzi ludmi. Neodporucam Rakusko, zla mentalita, ludia su tam casto horenosy co na nas pozeraju jak na nieco podradne.

vsehomir

nikde ti nebude dobre, problem je totiz v tebe, nie v ludoch okolo teba. najprv sa vzchop a prestan fnukat. ak toto nedokazes, tak smola.

Kontr0lor

To riešim aj ja, tiež by som na čas niekde šiel ale len na čas lebo chcem kúpiť veľa vecí a z 500 € mesačne je to na nič. Tiež viem len anglicky a iný jazyk by som sa neučil keď už viem ten anj. Napríklad Švajčiarsko som počul že sa dá aj anj. No a v podstate môžeš ísť všade aj do Nemecka ale tam už nebudeš robiť odbornú prácu lebo oni veľmi nechcú v anj hovoriť. Možno tak vo veľkých firmách kde je už anj štandard.
No a Canada, Nový Zéland a Austrália, všade treba aby ťa tam nejaký zamestnávateľ pretlačil inak ťažko ak nie si študent vš. Oni majú väčšie možnosti ako my obyčajní ľudia po strednej škole :D

Ale tiež si s tým lámem hlavu, najradšej by som niekde šiel na 3 mesiace , doniesol pár tisíc a kupil všetko čo potrebujem. :D Ale so sociálnou fóbiou je to celé o inom, ale snáď sa raz osmelím a pôjdem si za svojimi nami.