ahojte. V praci umyvam vela riady a preto moje ruky vyzeraju uplne strasne okrem toho to ohromne boli a koža mi už praská na uplne nezvycajnych miestach, nielen na hankach prstov. mate prosim nejaku zaručenú radu co s tým? pracujem iba par dni do tyzdna, no kym sa mi ruky zahoja ak mam par dni volna, staci jeden den v praci, hlavne teraz ked mrzne a vsetky ranky su naspat. je to fakt velmi neprijemne. dakujem
Ruky rozpraskane do krvi.
gsz
natierať dvakrát ti zachová to, čo je teraz. Porovnaj si: doma radiátor, suchý vzduch. Vonku mráz alebo nízke teploty, vietor.
Ráno sa nakrémuješ, ochrana po príchode von. Pôjdeš do kancelárie. Znova radiátor. Dovtedy už nechráni.
Takže natierať "n" krát. Doma trikrát, a v práci aspoň dvakrát.
Vitamín B môžeš brať. Tiež mám takú skúsenosť, že vo väčšej miere sa z neho priberá. Na druhej strane, keď neješ viac, ako obvykle, tak len zo samotného brania vitamínu asi nepriberieš.
Rady tu už máš, tak ti ich zhrniem a niečo pridám. Rukavice používaj pri KAŽDOM styku vody a čistiaceho prostriedku. Na trhu sú rôzne, aj vinylové hypoalegénne.
Ruky si umývaj v teplej vode, používaj len hypoalergénnym mydlom a zakaždým ich ošetrí krémom, ale dávaj pozor, aby neobsahoval alkohol, perfém a parabeny, príp. len nastriekaj Aloe vera spray, ktorý dostaneš kúpiť v lekárni. Ten používaj dovtedy, kým sa ti pokožka na rukách nezahojí.
Máš alergiu na zimu, preto nos rukavice. Bavlnené.
Doma si ruky natieraj bravčovou masťou alebo olivovým olejom a natiahni na ne tenučké bavlnené rukavice. Aj na noc.
Jednému z mojich kamarátov takto popraskali ruky, lebo predsa len 1 mesiac do roka si treba odpracovať, povinná jazda, -Divočina nasadaj, kým ešte máme sneh. Chceš byť v predku alebo v zadku, pardón, vzadu?- Rok sme ho sanovali, dôkazy sme nafotili a zavesili na FB. Všetci ho ľutovali, dokonca raz počas jedného takého rozhovoru -O 3 mozoľoch- začalo pršať: To isto Nebo plakalo:-( Ale už je všetko v poriadku, znovu sa cíti dobre tak, zase je veselý, ako predtým, že tie ruky nemá, že mu ich amputovali. Nuž, nie každému dali tie buchtičky, pardón, sudičky do vienka workoholizmus. A príslovie pre dnešok znie: keď pocítiš v sebe raj, za chvostom si pobehaj.
Ahoj, s rukami som na tom podobne :( škodí my mydlo, prípravok na riad a dokonca aj gumené rukavice, konkrétne ten biely prášok v nich..takže ani tak ani tak :(
Treba si zaobstarať prírodne mydlo a tiež prípravok na riad, minimálne aby bol na citlivú pokožku...za seba môžem odporučiť krem Imunoglukan, to je asi jediná vec čo mi pomohla, treba ho ale používať pravidelne a dlhodobo. Skús si ich mačat v nechtíku a skoroceli .
Ahjaj, pravidelne pouzivam na pery masticky, (sice nie s propolisom), ale kazdy den niekolkokrat-aspon 2x natieram,hlavne ked iden von do mrazu. To B-ecko je pre mna zahada v suvislosti so mnou. Vravim vyhybala som sa mu, co som robila velku chybu, hoci som uz davnejsie zistila o nom, ze je nutny pre spravne spracovanie cukrov. Ani teraz ho neberiem veľa, ozaj, a mam pocit, ze to, co zoberiem je ako 1 kvapka v mori, doslova. Akoby moje telo bolo čierna diera v ktorej sa ten vitamin strati ako nič. Ja mam taky pocit akoby som mala veľmi velky nedostatok toho B-ecka a k tomu dlhodoby a nechapem toto, lebo normalne jem. Vôbec nie som vegetarianka. Tuto vec som nepochopila prečo je to tak a pochybujem, že sa mi to podari.
gsz, to isté som mala ja do predminulého týždňa. V nemocnici mi pacientka z izby dala mastičku s propolisom a odvtedy si ňou viackrát denne natieram pery. Po závratoch a podobne som mala popraskané do krvi a teraz sa mi zahojili.
Indulona je dobra.
Ja mam problem so spodnou perou (iba so spodnou ) stale, zima, leto, to je jedno mi zvykne popraskat a neviem cim to je. B-ecku som sa vyhybala, bo sa z neho pribera. No a teraz, uz je to davnejsie ,som predsa len zacala brat to B-ecko ,kaslem na priberanie a je to trochu ale len trochu lepsie. Ale j e lepsie, lebo pera nepraska do krvi. Takze pomaha trochu to B-ecko.(Inak niekde som sa dozvedela, ze vraj prave B-ecko je potrebne a velmi potrebnepri spravnom traveni cukrov.) Ale mozno by pomohlo zmenit stravu. Pridat do stravy HAkyselinu (?) umyvat borovou vodou.
Skús si kúpiť "rukavice v spreji"-používajú sa pred prácou na ochranu pokožky rúk. Alebo v lekárni krém na ruky Excipial PROTECT, ktorý sa nanáša pred prácou vo vode. Iný Excipial ti na to nepomôže, len tento.
rovnako som to mala ako mladá mamička, keď som deťom zakaždým musela drhnúť plienky. Ako dojčené detičky kakali do každej a vtedy boli textilné a pampersky sa odporúčali až po 4. mesiaci. Pomáhala mi obyčajná indulona, miliónkrát denne natrieť, a na noc pekne nahrubo výživný olejový krém, už neviem aký bol, patril mojej mame, a na to som si natiahla textilné rukavice.
Umývať riad by sa dalo aj v rukaviciach, nie?