Prosim vas ako zastavit prejedanie? Pred pol rokom som prezila obrovsku traumu, nechcem pisat co sa stalo, islo o smrt, odvtedy ine nerobim, iba sa prejedam. Nedokazem to zastavit. Pribrala som uz 14 kil a ide to stale hore. Cim viac priberam tym je mi horsie, ale cim viac jem tym lepsie sa citim na dusi. Co mam robit? Nechcem byt tucne prasa :( V noci nespavam, chodim spat o 3 rano, robim poobedne tak to nevadi, je to jedine miesto, kde sa ovladam s jedlom. Akonahle pridem domov zeriem, neskutocne. Pomoc :(
Prejedam sa odkedy som prezila tragicku udalost
Niekto siahne po alkohole, niekto po cigaretach, niekto po jedle. Nie je to nic nezvycajne. Navykla si si na jedlo, tak ako si niekto navykne na drogu. Nahradzas si stravou pocity euforie, zahanas smutok, odputavas sa od problemov. V momente ako nam vsak hrozi obezita, to uz nie je sranda. Pretoze z obezity mozes mat furu zdravotnych problemov. Ak to nezvladnes sama, musis vyhladat odbornu pomoc.
foreveralone :
Moje otázky sú k teme. Mám na autorku sériu otázok, ak mi na ne bude odpovedať tak sa mi podarí jej správne poradiť. Nie vždy sa dá poradiť hned v prvom príspevku, najprv si musim o autorkinej situácii dačo pozistovať a následnevzhľadom na získané informácie vypracujem riešenie.
najprv by som rada vyjadrila ľútosť nad traumou, ktorá sa Ti stala. Niektoré jedlá napomáhajú produkcii hormónov šťastia, už aj zdvihnutie hladiny krvného cukru napomáha psychike.
Krátkodobo.
Myslím si, že v pozadí nadváhy a obezity stoja často práve psychické problémy, teda jedenie je náhrada za niečo.
Odporúčam telesný pohyb. jeho pôsobením sa tiež vylučujú hormóny šťastia, tuším je potrebných nejakých 40 minút. Ty sama si zaveď režim dňa, aj s pohybom a choď si do papierníctva kúpiť malý notes, ku ktorému budeš mať prístup iba Ty a zapíšeš si tam, čo všetko si za deň zjedla. Je to ako o evidovaní výdavkov, časom sa ich človek naučí kontrolovať.
Tomas12345 - Nemám slov. Namiesto toho, aby si jej poradil, tu kladieš blbé otázky. Dostaň už konečne rozum, človeče.
Zakladateľke - Nič iné ti nezostáva. Choď k psychiatrovi/psychológovi, začni cvičiť a hlavne si pripomeň, že jedlom nič nevyriešiš. Keď dostaneš chuť, nejedz. Radšej sa choď poprechádzať na čerstvý vzduch aspoň na 2 hodinky. Turistika tiež nie je zlý nápad.
Treba ist za psychiatrom a psychologom, ak tu traumu nezvladas sama potrebujes odbornu pomoc
Treba spať a hýbať sa