Petechie - červené bodky pod kožou

Príspevok v téme: Petechie - červené bodky pod kožou
Peter097

Dobrý deň,
Už dlhšie (možno už aj rok), mám na dlani dve malé červené bodky, ktoré po stlačení akoby "zmizli", resp. akoby som z tých bodiek vytlačil krv a keď ich znova uvoľnim tak akoby sa tam ta krv vrátila. Vyzerá to skoro rovnako ako vpich po ihle. Neviem od kedy, ale dnes som si všimol ďalšie, ktoré sú hlavne na predlakti, sú ešte trochu menšie ako tie na dlani, potom nejaké dve na hrudi. ... našiel som ich dokopy zhruba 10.
Necítim sa byť nejaký chorý, žiadne bolesti, teploty ani nič podozrivé, dokonca pred troma mesiacmi som bol na preventívnej prehliadke a krvný obraz bol úplne v poriadku.
Nemáte niekto s tým skúsenosť? O čo by mohlo ísť?

Peter097

Tak odfotil som tie väčšie, jedna je na predlakti, druhá na dlani.
... veľmi sa obávam leukemie... budem to musieť sledovať a ak náhodou niečo ešte pribudne tak utekam hneď k lekárovi.
... tie na dlani ak natiahnem kožu tak je ich vidno, ale uplne slabo, keď pustim tak akoby sa tam ta krv vrátila. Tie čo su na predlakti tak tie vidno aj tak, aj keď po natiahnuti kože tiež o niečo menej.
Inak sa cítim zdravo, jediný môj problém je žalúdok - helikobakter a reflux.

domixie

to mám aj ja, už strašne dlho, na rukách, na nohách, nič to nie je :) petechie bývajú trošku väčšie a hlavne tie nemiznú ak kožu natiahneš :)

antilooopa

To nie sú petechie, tie vyzerajú inak :-) červené "minibodky" v koži, ktoré "zmiznú" zatlačením na ne a následne sa opäť objavia, sú najpravdepodobnejšie miniatúrne hemangiómiky, vyskytujú sa bežne, nie je za tým žiadna hematologická porucha. Ak máš pochybnosti, ukáž to lekárovi pri najbližšej príležitosti.

Peter097

Áno tie dve na dlani som určite mal. Mohol som sa vtedy opýtať obvodnej len som nejak na to zabudol, keďže som to nebral ako nejaký problém. Až teraz keď som si všimol, že zopár pribudli tak ma to začalo zaujímať o čo by mohlo ísť

Tomas12345

Môže íst o hematologický problém, zvlášť ked už si ich mal dlhší čas a nemizli ty. Zasiel by som s tým k doktorovi.

A pred mesiacom ked ty robili krvný obraz ktorý si mal v poriadku si tie červené bodky na tele mal ?