Kde beriete motiváciu na vzťahy?

Príspevok v téme: Kde beriete motiváciu na vzťahy?
text236

Prosím vás kde beriete motiváciu vstúpiť s niekym do vzťahu? Ako to robíte že sa dokážete zamilovať?

Ja vôbec nemám žiadnu motiváciu hľadať si partnerku, veď načo keď sa aj tak rozvedieme... mnohí argumentujú tým, že radšej milovať a stratiť ako nemilovať nikdy... ok, nech si každý koná tak ako myslí, ale ja proste nechcem niekoľko rokov stavať dom z kariet, ktorý raz bude jedného dňa sfúknutý za pár chvíľ..

a na to mi ľudia odpovedajú, že načo žiť keď aj tak človek zomrie... ale to nie je to isté...

proste vôbec nemám žiadnu motiváciu a nedokážem sa zamilvoať keď dnes sa to všetko berie ako obchod a ľudia sú k sebe chladní a ľahostajní a pomoc druhým a prejavenie nejakej sympatie, proste len to že človek pomôže slabšiemu alebo odoprie si od svojho pohodlia aby urobil dobre druhým je považované za slabosť...a najviac uznávaní sú takí, ktorí sú najväčší sebci a tí čo majú najviac majetku...

pochopil som ako vlastne funguje tento hnusný nepriateľský svet a nedokážem sa s tým zmieriť.. nedokážem sa proste do nikoho zamilovať. ak mi niekto prejaví nejaký záujem tak viem, že len preto vo mne vidí zdroj nejakej výhody... ľudia fungujú ako zvieratá a mne to nejde do hlavy prečo sa všetci dobrovoľne znižujú a ponižujú každého kto sa snaží chovať trochu ľudsky

ako môžete v takomto hnusnom svete fungovať vo vzťahoch a nazývať to "láskou" ??? to je moja otázka na vás... ako sa dokážete zmieriť s tým ako hnusne tento svet funguje a ísť ďalej? ako dokážete byť tak necitliví a mať hrošiu kožu??

možno sa vám javím ako precitlivený... hej vo svete sebcov, ktorí nemyslia na nič len na svoj prospech som hodný označenia "precitlivený" a myslite si čo chcete, pomaly sa mením na zombie tak ako sú ostatní, lebo človek s citmi v tomto hnusnom svete neprežije,,,:/

naivny

lollka, ja som sa nikomu neponúkal na výber. A sám som si tiež nezačal z ničoho vyberať. Keby o mňa nejaké dievča malo záujem, začal by som zisťovať, či sa s ňou dá porozprávať a do akej miery si rozumieme. Bral by som tu ako dobrú náhodu, alebo niečo také. Ale ja preto, aby tak bolo nepohnem ani prstom. Lebo keď sa tak nestane, ani tak sa nedeje absolútne nič. Čítam tu, ako sú ľudia sklamaní zo vzťahov, alebo nedostatkov vzťahov. Ja sklamaný nie som, nemám totiž žiadne očakávania a do tejto sféry života som nič neinvestoval.
Vyprosil by som si aj poznámku o mojej sestre. To si si ju vzala na ústa preto, že ju mám tak rád? Vieš, čo je to mať rád, Lollka? To je presne to, že by som nikdy po sestre nechcel, aby sa nevydávala a aby ostala so mnou. To je to, že keď ju vezmem na klzisko, ona tam stretne kamarátky a ja pre ňu prestanem existovať, vidím, aká je šťastná a nemiešam sa jej do toho, kým teda nemá premočené oblečenie a nezačnem sa o ňu obávať, že prechladne.

Tomas12345

uhor256 :

Ja zas nemôžem vystáť takých ľudí ako si ty, žiadnu radu dotyčnému nenapíšu, a narážajú sa do ostatných ktorí dotyčnému radu dajú.

Ale tak schválne, čo som povedal nesprávne ? Prečo tu teda nenapíšeš riešenie problému ?

Toto je diskusne forum, moze tu napísat každý čo chce ak je to k téme, ja tebe nevypisujem čo za blbosti píšeš tak akým právom sa tu ty bezdôvodne navážaš do druhých ?

uhor256

Tomáš ty už láskavo..... ****** nepoviem to lebo by som dostal ban.... prestaň!

také indivíduá ako ty sú rakovina diskusných fór kde si ľudia chodia diskutovať o niečom!!! si horší ako ten pilcuk ci ako sa volá

stále v každej téme tie isté ho vná spamuješ a už to fakt lezie na nervy, títo náboženskí fanatici ach jaj... niečo ako svedkovia jehovovi ty kokos, otravné to je ako komáre a stále to bude a stále to bude otravovať...

Lollka

Naivny ty si tiez dalsi exot. Ja teda nezavidim dnesnym mladym dievcatam ked si maju vyberat z "chlapov" ako ty. Jeden devkar, dalsi mamickin maznacik, kopa takych co nenavidi zeny a vsetky povazuju za lahke. A ty k tomu, nejaky makkys co povazuje rozhovor so svojou zenou za stratu casu a nemieni sa jej s nicim zverovat. Tak sa dohodni so svojou sestrou nech sa nevyda a nech zostanete do smrti spolu ked ti tak vyhovuje. Ty skutocne nemas nejakej zene co ponuknut a vztah ani nechces, len niekoho kto sa bude okolo teba motat, bude ti furt nieco rozpravat zatial co ty budes mlcat jak v hrobe. Naco by bol nejakej zene vztah s niekym takym ako si ty. Ked ta sestra odmietne tak si najdi nejakeho spolubyvajuceho ukecaneho ale vztah neni pre teba.

Tomas12345

Ja myslím že pre teba bude najlepsie ked nebudeš mať partnersky vztah. Zober si takých knazov, nepotrebuju ku stastiu partnerku a su stastny.

Aliss

Neprides mi precitliveny...si zatrpknuty a to je rozdiel. Nechavas sa prilis ovplyvnovat tym, ako sa tvaria a aki su ludia okolo teba. Az sa stavias presne do ich pozicie. Skus sa nad tym zamysliet. Vsade su zamracene tvare a do toho ta tvoja. Presne rovnako zamracena, trpitelska, smutnucka :D Co maju ludia okolo teba s tvojou motivaciou? Vzdy sa chytam za hlavu, ked vidim ako niekto chce, aby mu niektore veci spadli z neba. Motivaciu mas vydolovat v sebe, nemaju ti ju dat ludia okolo teba, ani partnerka ani nikto. Ze je to tazke? Ano. Ale prave ten proces, ako to v sebe vyhrabes, je dolezity pre tvoj vnutorny rast. Prestan obvinovat ludi naokolo zo svojho neuspechu. Prestan sa odvolavat na nich, ze kvoli ich zamracenym tvaram, ty chudacik nemas motivaciu...Vzdy ked pridem zo zahranicia domov, vsimam si aj ja, aki su ludia okolo mna, vzdy si zvyknem na pohodovych uradnikov, slusnych ludi, milych, atd...A tu dostanem facku :D Ale ten "sok" trva vzdy par minut, pretoze si velmi dobre uvedomujem, ze moje vnutorne nastavenie nema nic spolocne s tym, ako sa tvaria ludia. Jednoducho pochop, ze ty si mozes za vsetko a bude to dobre :)

hmko

Ja som neskutocne zamilovana do mojho priatela. Je o 25r. starši. Stali sa veci, pri ktorych ma mal moznost spoznat velmi dobre a aj ja jeho. Najlepšie je podla mna zoznamit sa cez internet. Vieš prečo? Lebo ludia na rande riešia len small talky a preto sa stale stava že tam nastane trapne ticho a tak sa radsej bozkavaju aby to ticho nebolo. Poznaju o sebe akurat povrchnosti ako oblubene jedlo a napoj. To ti dava aku vypovednu informaciu o druhom? Nulovu. Ok, može tam byt fyzicka pritazlivost, lenže mne to nestaci. Ver tomu, že je vela ludi, ktori sa znechutene pozeraju na vztahy ktore funguju ako obchod. Ja tiež patrim medzi nich. Aby som bola uprimna, nechodim často von, som vkuse zaneprazdnena školou a povinnostami. Kamošky z detstva všetky ohovaračky, odstrihla som ich.

Ak ti mam poradit, hladaj u druheho inteligenciu a pokoru. Myslim taku zrelosť, vyspelosť. Empaticku dušu, človeka nemysliaceho len na seba. Z mojho pozorovania vidim, že čim menej spoločensky uznany muž, tym sa sprava k žene horšie. Uz len z jedineho pohladu na muza alebo z jeho pozorovania aj bez rozhovoru viem prečitat, či ma sklony k agresivite, či primitive. Nie je dobry znak, ak často nadava, zvyšuje hlas, či vysmeje sa dievčatu čo spadlo vedla neho na parkete na diskoteke. To či ma muž rad naozaj sa aj zisti na jeho štedrosti či lakomosti k partnerke. A nemyslim drahe dary.

A potom je tu UPRIMNOST a ZRANITELNOST. Vacsina vztahov dnes začina tak že obaja klamu, zakryvaju slabe temne miesta, a spominaju len svoje prednosti. Lenže to nie je laska. To je falošny obraz. Treba ukazat všetko zle a slabe hned. A vieš čo je najkrajšie ? Ak to zle a slabe na tebe druhy miluje a chrani. Vtedy sa citiš milovany, pochopeny, chceny, videny, neosamely, lebo niekto videl CELEHO teba a chce ta PRESNE takeho. Ten čo ta miluje takeho aky si, to dobre aj zle, ta nebude chciet menit.

Čo najviac milujeme na druhom pohlavi? PRIRODZENOST. Ak sa ten druhy na nič nehra, nepretvaruje, nesnaži sa byt niekym, kym nie je. Nesprava sa podla šablony čo našiel v novy čas pre ženy, či Eva hriešne dobra.

Tažko najst dnes. Ja viem. Lenže tato krasa sa zvyčajne neskryva vo fyzicky krasnom mužovi ani v tej pyšnej kraske. Su ludia krasni in aj out, ale malokedy. Moj priatel je starši a nie topmodel, moznoze kebyže ho stretnem na ulici, ani si ho nevšimnem. Lenže ak sa zamiluješ do niekoho povahy, aj fyzicky ta začne velmi pritahovat aj keby to bol predtym niekto nezaujimavy. Muži to maju inak, viem , že u nich je krasa na prvom mieste.

Zdravy vztah ta robi stastnym, dava silu a nadej do života, robi ta lepšim človekom. Ten pocit vzajomej lasky peniaze nenahradia, lebo mozes byt v Maldivach a postnut na IG od ucha k uchu len kvoli image, ale vnutri si sam a prazdny. A hej, asi jedina radost je z tych lajkov a obdivu a lepšieho spoločenskeho statusu.

Ale ja chcem krmit dušu viac ako ego. Najkrajšiu vetu, aj ked vulgarnu ktoru mi priatel kedy povedal: "Chcem stastie plynuce z lasky, nie z toho, že mi niekto bud vypicuje, alebo zatlieska."

naivny

motivom by bol normalny zivot v rodine. Ja som zatial v sucasnej mojej rodine stastny, mama, sestra, mi rozumeju, aj otec ma obcas pochvali, aj ked ten vela nervaci. Nemam preco od nich odist, ked sa citim s nimi dobre.
Je mi vsak jasne, ze sestra sa raz vyda, a s rodicmi to bude ten generacny rozdiel stale vyraznejsi a vtedy budem vztah potrebovat, aby som nebol sam a normalny chod zivota je manzelstvo a dieta/deti.
Dovtedy nejak necitim potrebu liezt do nejakeho vztahu, dievcatu by som zatial asi ani nevedel co ponuknut. To, ze mi je zle od zaludka pred skuskou? Ze pracujem, mam momentalne skveleho zakaznika a som vytazeny? Hovorit jej, ako sa mi dari to a hento vyriesit? Asi by ju to ani nezaujimalo. A vlastne ani neviem, o com by som sa s nou rozpraval. Mozno by mi celkom vyhovovalo, kebyze je ona taka, ze hovori a chce len, aby som ju pocuval. A dufam, ze by som sa na to, co hovori, vedel dost sustredit. Tak nejak dufam, ze sa to casom vyriesi nejak samo. Mozno by nebolo od veci, mat aj kamaratov, kamaratky, aby som zistil, o com sa to ludia zvyknu len tak rozpravat.