Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Kde beriete motiváciu na vzťahy?

Príspevok v téme: Kde beriete motiváciu na vzťahy?
text236

Prosím vás kde beriete motiváciu vstúpiť s niekym do vzťahu? Ako to robíte že sa dokážete zamilovať?

Ja vôbec nemám žiadnu motiváciu hľadať si partnerku, veď načo keď sa aj tak rozvedieme... mnohí argumentujú tým, že radšej milovať a stratiť ako nemilovať nikdy... ok, nech si každý koná tak ako myslí, ale ja proste nechcem niekoľko rokov stavať dom z kariet, ktorý raz bude jedného dňa sfúknutý za pár chvíľ..

a na to mi ľudia odpovedajú, že načo žiť keď aj tak človek zomrie... ale to nie je to isté...

proste vôbec nemám žiadnu motiváciu a nedokážem sa zamilvoať keď dnes sa to všetko berie ako obchod a ľudia sú k sebe chladní a ľahostajní a pomoc druhým a prejavenie nejakej sympatie, proste len to že človek pomôže slabšiemu alebo odoprie si od svojho pohodlia aby urobil dobre druhým je považované za slabosť...a najviac uznávaní sú takí, ktorí sú najväčší sebci a tí čo majú najviac majetku...

pochopil som ako vlastne funguje tento hnusný nepriateľský svet a nedokážem sa s tým zmieriť.. nedokážem sa proste do nikoho zamilovať. ak mi niekto prejaví nejaký záujem tak viem, že len preto vo mne vidí zdroj nejakej výhody... ľudia fungujú ako zvieratá a mne to nejde do hlavy prečo sa všetci dobrovoľne znižujú a ponižujú každého kto sa snaží chovať trochu ľudsky

ako môžete v takomto hnusnom svete fungovať vo vzťahoch a nazývať to "láskou" ??? to je moja otázka na vás... ako sa dokážete zmieriť s tým ako hnusne tento svet funguje a ísť ďalej? ako dokážete byť tak necitliví a mať hrošiu kožu??

možno sa vám javím ako precitlivený... hej vo svete sebcov, ktorí nemyslia na nič len na svoj prospech som hodný označenia "precitlivený" a myslite si čo chcete, pomaly sa mením na zombie tak ako sú ostatní, lebo človek s citmi v tomto hnusnom svete neprežije,,,:/

petroneta

manžel zomrel na rakovinu pankreasu. Pár dní pred smrťou skončil s maľovkou v byte, aby to tu vraj nechal čisté, kým odíde. Zaprisahával ma, aby som neostala sama, lebo ja som vraj človek, ktorý musí dobrotu rozdávať a budem nešťastná, keď nebudem mať komu dávať. Chvíľu mi trvalo, kým som sa naučila nielen prežiť, ale aj žiť.
Deti sú vo VB, tak som sama. Priateľa som si našla nedávno, teraz začal chodiť do spevokolu v ĽŠU, kam chodím spievať.

Lollka

Ty nikdy nemaj vztah, nie si na to vhodny. Si podozrievavy, v kazdom vidis len zlo aj ked v nom ziadne nie je, nedokazes nikomu verit, kazdeho povazujes len za zleho sebca. Ty by si pripadnu partnerku znicil kym by od teba neusla, vztah by si bral ako kto z koho, snazil by si sa ju znicit pretoze od nej by si cakal ze chce znicit teba a tak by si chcel byt prvy kto znici. Zostan si sam a bude ti dobre.

odozva

Nie si ty ten co ma 26 a stale tu zaklada temy o vztahoch a tom ze je rste oanic a nikdy nemal vztah?
Preco ludia maju vztahy chlapce. Lebo je tu laska a sexualny pud ktory sa v cloveku prebudza pubertou. A u je na samotnom cloveku ci druheho skutocne miluje alebo to len hra.
Clovek potrebuje lasku a nech sa tvari akokolvek nad vecou kazdy jeden ju tuzime v zivote stretnut a zazit aj keby to malo byt len nakratko. Ten pocit byt milovany niekym a milovat je krasny. Su ludia zatrpknuti zivotom ktori lasku odmietaju a nechcu svoje chladne srdce nechat laskou roztopit ale aj im napokon chyba laska.
Laska nas drzi drzi zivote. Mozes mat majetok, peniaze, karieru, slavu ale ked nezazijes lasku zistis casom ze niesi stastny a chyba ti.
Ved byt s milovanou osobou aj v starej stuchnutej pivnici je lahsie ako tam byt sam lebo si v blizkosti svojej polovicky.
A vies chlapce co je skutocna laska?
Vies kedy naozaj milujes?
.. ked po vacsinu dna myslis na milovanu osobu :-)

jeanvaljean699

Motivácia tam nepatrí.Viera,znamenia,inštinkt,srdce to moje je už na viac kusov tak,že nový vzťah už nemá srdce.

petroneta

ja som bola raz v živote zamilovaná a to do takého, ktorý sa vyparil a ja som si mohla oči vyplakať. Potom som stretla manžela. Žiadne veľké slová, len tam bol pri mne. Mal aj zlé stránky, nehovorím, ale nijaká extra zamilovanosť, teda pri fyzickej láske som to vnímala inak, ale nič svetaborné, ako pri tom prvom. Predsa sme fungovali spolu a mali vyrovnané, pekné manželstvo. Pomáhal mi, pomáhala mi aj jeho mamička, lebo synov som mala rýchlo po sebe. Zistil, ktorý je môj obľúbený parfém a vedela som, že si ho na Vianoce pod stromčekom nájdem. Synov učil lyžovať a chodil s nimi do lesa na huby. Neboli sme zamilovaní, mali sme rovnaké hodnoty a mali sme sa radi. Podľa mňa vzťah nemusí byť založený na zamilovanosti, môže to byť ako kamarátstvo s výhodami ale s vážnym úmyslom a obojstrannou vernosťou.
Teraz mám čerstvého priateľa. Nie sme do seba asi zamilovaní, len sa cítime dobre v prítomnosti toho druhého. Rada sa s ním rozprávam, rada som s ním, robí môj život krajším. Neviem, čo prinesie budúcnosť, a nech by bolo čokoľvek, budem životu za tieto okamihy vďačná. Takže mojím motívom je vďačnosť životu za to, čo mi dáva.

Friedmann

V tomto pripade klames.
Inak by si nepokladal take otazky, bolo by ti to jedno.
Vo viacerych veciach mas pravdu, ale v tych okolo tvojej osoby evidentne nie.