Cervenanie sa

Príspevok v téme: Cervenanie sa
Drion

Ahojte. Prezivam peklo. Som mlada baba (23r.) a prehnane sa cervenam. Asi mam sf, nie som prehnane hanbliva. Neviem co dalej, je to pre mma strasne ponizujuce. Aby nebolo malo, nastupila som do novej prace, kde sa cervenam dennodenne. Pracujem totiz v gastre. Staci, ak sa ma kolegyna nieco opyta a ihned zrudnem. Hlavne vtedy, ked je nieco zle, vtedy doslova az horim. Najhorsie je, ze sa najviac cervenam pred kolegom, a bojim sa co si o mne mysli. Dokonca mi raz povedal, aby som nebrala veci tak vazne a osobne. Ale to nie je tym, ze sa cervenam. Hanbim sa pred nim, co ked si vysvetli, ze sa mi paci? Co ked to bude riesit s inymi kolegynami? Potom uz neviem, asi vybuchnem. Neviem co dalej, ubera mi to zo sil. Je to pre mma ponizujuce :/. Co si o mne mozu mysliet, ked som taka?

Kindman

Cital som viacero prispevkov ovela starsich.
forum.zdravie.sk
Tema: Červenanie - ako tomu zabranit?

Pisala tam cervena_ciapocka
Podla mma by s odstupom casu mohla podat dalsie rady ako cervenanie eliminovat.

Ja tymto cervenanim sa trpim uz prilis dlho.
Taktiez nerad chodievam do inych kolektívov kde ma este nepoznaju pretoze citim ako ludia reaguju na moje cervenanie sa... neviem prirodzene ovladat svoje emocie. Strategia odmeranosti pomaha ale to uz niesom ja.
Najlepsie mi je doma, tam som bez cervenania sa.

Mat

Tiež mám problém s červieňaním,napr. u mňa za to môže zrejme aj genetika, mám to po rodičoch.Ale ako sa dá bojovať s tým ,čo je sčasti vrodené a vždy to bude mať človek v sebe? :(

Kindman

Ahoj, rozumiem velmi dobre co zazivas. Mám ten isty "dar". Neviem či si za to môžem sam alebo je to geneticka predispozicia. Mám tak trochu ryšavý nádych vlasov. Myslim si že typ pokozky určuje toto scervenanie tváre. Toto sa mi dialo od malička. Keď som bol v situácii ktora ma zahanbovala, dokonca ma zaganboval vlastný rodič. Po 25r života sa to stupňovalo. Nastupil som do práce a tam tiež kazda maličkosť co ma vyvedie z miery sa prejavy na scervenani. Ešte k tomu mi cca v 26r nasli diagnózu seboroicku dermitidu. Zistil som že spravne dýchanie pomáha udržať si normálnu farbu tváre. Hlboke nádychy. Ten pocit ze si moje okolie o mne mysli to este zhoršuje ale posledne s tým dokážem žiť a ono sa to tym zlepšuje. Doma s tým cervenanim nemam taky problem. Milujem dovolenky ked nemusím byť v kolektíve... ktory si z môjho červenania srandu robia.

JanaE

Problem ktory prezivas jednoznacne suvisi stypom nervov ktore mas (tupy pomaly hroch sa tazko bude cervenat) a sucasne so psychikou amozno este s dalsimi okolnostami. Je to fakt problem a neprijemny.