Odstrasujuci trest pre macku

Príspevok v téme: Odstrasujuci trest pre macku
Defcon

Dostal som dve macky z jedneho vrhu. Najprv 6mesacneho nevykastrovaneho kocurika, povahou neposedny prieskumnik a bojovnik. Potom s odstupom 2 mesiacov vykastrovanu macku, povahou pritulne gaucove lepidlo.
Najprv sa znasali, co to som nastudoval, takze podmienky mali vytvorene.
Lenze teraz nastali problemy. Domino zacal ziarlit a zacal si robit z Cici boxovacie vrece. Nepoviem, istu volnost v rieseni hierarchie sme mu nechavali, ale v sucasnosti je to prilis. Doteraz som to riesil rozprasovacom so studenou vodou a to dokaze Dominovi schladit hormony na pol dna. Ale rozmyslam nad nejakym omnoho tvrdsim postupom, aby sa toho bal a aby to malo preventivny ucinok.....
Aky trest poradite ? Je mi jasne , ze trest musi byt okamzity v priebehu bitky aby si to Domino spojil.
Uz som rozmyslal aj nad stocenymi novinami, ked chyti jednu riadnu po zadku, tak sa mu to nebude pacit.
Co vy na to ?

Defcon

Hm, karma, ty neroznas rozdiel v moznostiach macky a cloveka zabranit nezelanemu potomstvu a nasledkoch vrznutia ?
Clovek, teda skor zena ma jednak rozum na to, aby nesla chrapat s kazdym a ked uz, tak ma dostatok moznosti ako zabranit tehotenstvu. Navyse vie posudit ake nasledky moze mat chvilkove vrznutie si.
A macka ? Pride to na nu a vybavene.
Ale aby som sa vratil k trestu pre nasho Domina, tak si tento uspesne spojil postrekovac, nas nesuhlas a bitie Cici. Takze sa celkovo umravnil, staci mu raz za dva dni ukazat postrekovac a je klud. Navyse postrekovac odkladame k Cicinmu brlozku.-)))))
Domino by to mozno nazval psychicke tyranie-)

Smajfa

Karma, ty si zjavne nepochopila. Skoda "hubou mlet"......Radsej nech mame kvanta nekastrovanych zvierat, co zahynu naozaj velmi kruto. Hlavne, ze ty budes doma v teplucku, stastna a spokojna. Moj navrh aby si mam pomahala, plati. Na FB najdes o nasom kastracnom programe viac. Tesim sa, ze nam pomozes a zazijes tu hrozu na vlastne oci

Smajfa

Karma, keby si na sekundu pouzila zdravy sedliacky rozum, prides na to, ze kastracia zabranuje v mnozeni nechcenych zvierat! Chod dobrovolnicit do utulku, alebo nam pod pomahat s Ceskoslovenskym kastracnym programom! Nech sa paci. Vsetko dobrovolne a v ramci volneho casu. Pojdes s nami do romskych osad, kde ziju stovky zvierat, ktore sa tam mnozia jedno cez druhe. Su tyrane, bite, zozierane, na smrt vyhladovane, mnohe maju take zdravotne problemy, o ktorych si este ani nepocula. Demodex, svrab, cervy lezuce zo vsetkych otvorov. V blate, spine, na snehu, mraze, dazdi. Jedine tym, ze ich kastrujeme, znizujeme ich pocet a tym znizujeme aj utrpenie zvierat. Dalej macky v mestach a na dedinach. Myslis si, ze z nekontrolovanych vrhov sa dozije macka aspon rok-dva? Zabudni. Zomieraju zahlienene, podchladene, primrznute kdekolvek, kde ty nedovidis. Sorry ale pre mna, ako pre aktivneho cloveka, ktory dobrovolnici v utulkoch a na kastracnych akciach, je menej krute zviera veterinarne osetrit a vykastrovat ho, aby sa dalej nemnozilo, ako ho nechat mnozit sa a umierat v bolestiach. Prid nam pomoct a ked to uvidis, hned pochopis co je a co nie je spravne.

karma222

Ja by som tiez nedala v zivote kastrovat ziadne zviera je to strasny trest aj pre taku macicku. Dnes je aj zvieracia antikoncepcia a cipy Suprelorin. Je to strasne surove zvieratko zije par rokov v porovnani s clovekom a este ho aj vykastruju. Mne je to strasne luto.

Pag

S mačkami je to ťažké, bez nich sa možno aj pošmyknúť a skôr to človek uhrá na biku. Keď tak nad tým rozmýšľam, už pri zdravom rozume, tak nie je to tiež nejaká forma trestu, keď som v lete u nás na východe ležal na deke a nado mnou začali krúžiť supy Africké? Čo mi tým chceli naznačiť? Absolútne si to neviem vysvetliť.

Defcon

Jj Simiona, macka sa mohla vykastrovat, ale kocurik zostal v plnej vybave, sexizmus ako brno !!!
Ako vravis, nahlasim Cicu na policiu, nechapem ako si to mohla dovolit. -)

simiona

Súhlasím s allis. OK, hoci by ta mačka mala 1-2 vrhy, so záujemcami o mačiatka, ale potom kastrovať.

Som zvedavá, koľko z tých ľudí, čo piští, že pomáhame zvieratám a nie ľuďom, či oni tým ľuďom pomáhajú?

Mačka sa mohla vykastrovať a kocúr už nemôže? Veď to je predsa sexizmus!

Aliss

Defcon, ja chapem, ale...Su vsetci pripraveni na to, ze macka moze vrhnut niekolko raz do roka? A kazdy vrh moze byt aj viac maciek? Znama nechala naparit macku, lebo chcela zo 2 maciatka. Mala na ne aj zaujemcov. Nakoniec sa narodili 4 a nikto ich nechcel. Cize mala 5 maciek na dvore. Dnes ich uz ma 12, lebo ich nedala kastrovat a vzdy sa tesi, ak nejaka macka skape, alebo ju zrazi auto...Myslim si, ze ak chcem mnozit, ma to byt kontrolovane, teda dovolim macke sa naparit, ale potom ju vykastrujem.