stale chory pomoc pls

Príspevok v téme: stale chory pomoc pls
jetofaktnaprd

Zdravim, som rok po vybere mandli maval som anginu pred tym tak 5x do roka po vybere zas ok..teraz ako zacala zima aj ked nemam mandle zacal som mat zasa bolesti hrdla,ktore ale po par dnoch presli..ale zasa sa vratili,kolobeh, teraz vsak som chory uz 3.tyzden v kuse neni to typicka angina mam iba slabe skrabanie v hrdle a taku tupu bolest v hlave, bez teploty bez nejakych vyraznych dalsich symptomov..skusal som uz aj strepfen sprej,doritricin,strepsils, pravidelne pijem zazvorovy caj, kloktam slanu vodu, nosim sal,vitaminy jem c,b,selen,imuniglukan, kludny rezim necvicim, nefajcim, nepijem, cesnak jem s cilipaprickami ale nic stale je to rovnake som z toho uz zufaly...vedel by mi niekto s tym poradit prosim o co by sa mohlo jednat

merilynn2

Wobenzym som ešte počas obdobia so zadnou nádchou užívala 3 x 10 dva týždne a potom 3 x 5 ďalšie cca 2 mesiace (až kým mi neroz**bal trávenie), pomohol mi na všeličo (kĺby, obličky), ale na tú nádchu vôbec.

NachciPan

Mám podobné problémy (od prekonanej streptokovej infekzcie nepresiel cely tyzden, ked som znova neupadol do nejakej choroby)
Keď máš takéto problémy zvažoval by som na tvojom mieste inú cestu. Podla toho čo hovoríš, máš problém s imunitou. Imunita je sústava veľkého množstva obraných mechanizmov, takže je často problém zistiť kde je konkrétne problém. Keď ti nepracuje v poriadku (tvoj prípad), na účinné liečenie by si mat objaviť konkrétny imunitný deficit.
Odporučil by som ti v rámci vlastného záujmu vyšetrenie v súkromnej imunologickej ambulancii v Českej republike (prepáč, neviem naisto či je v Brne alebo v inom meste, ale to si potom dogoogliš). Vedia ti tam spraviť kompletnú imunologickú prehliadku, sú dobre vybavený(nie ako na slovensku v štátnej). Nepoznám tvoju finančnú situáciu, tak je to na zváženie, lebo to stojí cca 500€. Ale keď na to máš, doporučím ti zainvestovať. Zdravie je prednejšie ako peniaze.
Dúfam, že ti toto pomôže, a prajem ti skoré uzdravenie

ahjaj

med s citronom a zázvorom.
olivový olej
brokolica, špargľa, rucola, mrkvová šťava, cvikla
losos
jedlá, ktoré ti naštartujú imunitu

Selia

Oslabena imunita vie cloveka riadne potrapit. Ja som si tym presla cca pred rokom, kedy som bola za pol roka chora niekolkokrat. Vyskusala som uzivat wobenzym, pretoze som uz bola uplne zufala a az ten mi pomohol. Odkedy ho pouzivam, tak som ok.

dobreuz

Šipkový čaj + med + citrónová šťava to je zaručená zásoba ľahko vstrebateľného vitamínu C + ďalších látok na prevenciu pred chorobou ale podceniť netreba ani otužovanie.

merilynn2

Ahoj, ja mám podobnú sviňu nádchu už asi mesiac, resp. za ten čas 3-krát po sebe - vždy sa okolo vyskytne niekto ochotne nachcípaný, párkrát zaprská a môžem sa tešiť na týždeň so soplíkom a boľavým hrdlom. Mandle mám svoje. Uvedomujem si, že nemám ok sliznice a tvárové dutiny; 3 roky som strávila s občasnou zadnou nádchou, kedy mi sople z nosa netiekli vôbec, ale namiesto toho ma tlačili v hlave a zatekali do hrdla.
Na bolesti hlavy som postupne skúšala všetko možné; nahrievanie infralampou - horšie, rôzne voľnopredajné antihistaminiká - horšie, naparovanie nad bylinkami, olejčekmi - trochu pomohlo, nahrievanie soľou - prakticky nič (ale veľa ľudí tvrdí, že im to dutiny uvoľnilo), masť s krúžkami cibule na čelo - to mi pocitovo pomohlo, ale zápach som cítila ešte týždeň, no a nakoniec som objavila Solmucol (v lekárňach sa predáva ešte ACC long, ale z toho ma bolela hlava; prípadne na nete sa dá zohnať čistý NAC ako výživový doplnok bez liekovej registrácie za rádovo nižšiu cenu), ktorý mi za pár týždňov občasného užívania celkom vyčistil čelové dutiny. Ešte som si v Lidli kúpila v akcii kompresorový inhalátor a keď treba, dávam si do nosa vincentku. Cca týždeň mám aj nosovú konvičku, vypláchne veľa bordelu, ale nie som o nej celkom presvedčená, lebo sopľatá som zostala rovnako.
Na hrdlo (škriabanie, kašeľ) som si roky vystačila s olivovým olejom, párkrát denne za lyžičku a fungovalo to lepšie ako čokoľvek, čo som mala dovtedy z lekárne - ale akurát na tú minulotýždňovú nádchu nezabral, tak som nasadila JOX sprej (asi najsilnejšia voľnopredajná dezinfekcia do hrdla) a je to lepšie.
Popritom tlačím vitamíny, minerály (najobyčajnešie z DM/Lidla), čajíky si varím hocijaké z vlastných byliniek, a pre mňa je dôležité mať zababušené nohy vnútri a hlavu vonku. Kolega mi odporúčal nejakú značku vitamínov, že konečne nebol ani raz chorý, ale fakt si nespomeniem. Všelijaké wobenzymy, tantum verde, pastilky na hrdlo, spreje do nosa, niečo-tusiny mi s nádchou nikdy nepomohli. Ak by som si mala vybrať iba jednu vec, vyberiem si dve - NAC (Solmucol) a JOX.

jetonaprd

taak ucim sa na skusky cele dni a pred tym som chodil normalne aj von do posilky a taak ale teraz som si povedal ze si dam fakt kludovy rezim ktory mam uz cca tie dva tyzdne a je to stale ako na zaciatku tak aj preto som vytvoril tento thread

Preteba

Neviem, koľko máš rokov, ale byť dlhšie zatvorený v byte nie je zdraviu prospešné. Ak nie si na tom tak, že musíš ležať, daj si medový čaj s citrónom a choď von, na vzduch. Ľudia, ktorí sú dlhodobo zatvorení bez čerstvého vzduchu, sú stále slabší, bez energie. Ak nemáš najakú zmysluplnú činnosť a len oddychuješ, Tvoje myšlienky pracujú na plné obrátky:) a môže Ťa bolieť hlava. Prajem skoré uzdravenie

jetofaktnaprd

diki za odpovede...maval som problem s imunitou teraz uzivam ten volno predajny liek na podporu imunoglukan (lysajniky finske)...no co sa tyka tej psychiky tak ako nejak extra niesom smutny skor teraz som taky demotivovany ze len doma som von s kamaratmi nemozem chodit ani cvicit...co sa tyka este tej choroby ani kasel ani nadchu nemam..len ta hlava hrdlo a citim sa taky ako pred chorobou