Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Som velmi hlúpa ako to riesit?

Príspevok v téme: Som velmi hlúpa ako to riesit?
Stupidddd

Dobry den, neviem ani ako zacat. Zacnem tym ze mam 19 rokov, pomaly 20. A neviem pocitat, ratat peniaze. Viem postup ale hrozne mi to trva. Uvediem priklad. Niekto mi da 54eur a daná vec stala povedzme 23eur. Neviem to rychlo vypocitat, trva mi to, stava sa mi ze zabudnem aj postup ako to mam vypocitat a kalkulacku sa vzdy hanbim vytiahnut. Toto je dovod preco som nikdy nemala nejaku riadnu brigadu. Vzdy som chcela roznasat pizzu lebo milujem soferovanie ale neviem si predstavit ako by som to vsetko pocitala, trvalo by mi to este by ma aj znervoznovalo ze sa na mna pri tom niekto diva a tahat kalkulacku by som sa naozaj hanbila. Viem rychlo pocitat len tie cele cisla, napriklad noeco stoji 20eur a dotycny mi da trebars 15. Ale ako som vravela, pri tych inych cislach niekedy zabudam aj postup.
Boli dni kedy ma to sestra ucila. Zobrali sme si peniaze a ratali sme, a stale to neviem. Hanbim sa za to, teraz ked odmaturujem mohla by som robit donasku pizze, to je 600€ mesacne x 3 (tie prazdniny co budem mat) ale netrufam si. Viete mi pomoct? Alebo bola by hanba pouzivat tam kalkulacku?

tasty

no, v potravinách všade zadávajú koľlko človek dá penazí a samo im to vypočíta kolko majú vrátiť

myslím si že žiaden problém v kase robiť

Aikido

Nemas dyskalkuliu? Osobne by mi nevadilo, keby si niekto rata na kalkulacke vydavok predo mnou, ale ver mi, ze by ta to casom zacalo obtazovat, vlacit to vsade so sebou.. plus nie vsetci ludia su mili a mnohi maju sproste poznamky. Suhlasim s filipou, porozmyslaj nad inou pracou.

Iteckar564

;) preboha normalne vytiahni kalkulacku napr v mobile. Ja programujem tazke veci a potrebujem vypocty a netrapi ma pred kolegami, ze pouzivam kalkulacku, co je na tom?
Praveze ako zakaznik by som bol rad, ak by si to predo mnou natukala do kalkulacky a ukazala mi displej, ze kolko mi mas vydat, aj ja by som ti viac veril, ze si sa nepomylila. Kasli na ludi, bud sama sebou a neries co si o tebe pomyslia ini. Mudry clovek ta sudit nebude, to robia iba hlupaci!

filipa

Ak ti nejde taká banalita ako vydať správnu sumu, tak bohužiaľ, musíš si nájsť prácu, kde nebudeš pracovať s peniazmi..

Kontr0lor

To je v pohode ideš na to takto: niekto má zaplatiť 26,80 € a dá ti 50, takže ideme - + 20 centy je 27 + 3 € je 30 + 20 € je 50 a máš to :) vydáš 23,20 € :)

dobreuz

Skús nejako trénovať, napr. skúšať zo začiatku počítať desatinné čísla do 10 atď... Vždy pomôže tréning, poprípade budeš musieť žiaľ sa zamestnať niekde, kde netreba počítať.