Kde som urobila chybu?

Príspevok v téme: Kde som urobila chybu?
Ela22

Na VS som sa zoznamila s priatelom.Asi po 2 mesiacoch ma vsak nechal.Vraj sa mu ozvala byvala holka, tak sa k nej vratil.No netrvalo to dlho, potom raz bol za mnou a vravel mi, ze s nou ani nic nemal.Ze ho naspat asi nechce.Lenze, neskutocne mi ublizil, pretoze bol aj moj prvy. Potom ma trapilo, ze som sla robit skolu, nie hladat priatela, ale on za mnou chodil a bol mily, tak som mu dala sancu.A on zrazu takto.Podla mna zrada trochu.Aky postoj by ste zaujali voci nemu?
Byval vedla mna na internate takze sme sa vidali takmer denne.Dokonca ked som ho vidala, tak chodil za nou.Ja s placom na izbe.Ako moze byt niekto taky clovek? A hlavne ako to v sebe spracovat? Nicilo ma to ze ho vidam, lenze mala som skvele spolubyvajuce, a tak som nechcela riskovat ist byvat inam.Bola som za ne naozaj rada.Obcas neviem ako sa v situaciach chovat , akoby nemali vychodisko, a robi mi to stres.Kvoli tomu som zanedbala aj skolu.

naivny

ja kebyže chodim s dievčaťom a rozideme sa, tak sa k nej ani nevratim, ani ju neprijmem späť ked sa rozide ona
To už potom asi nemôže byť ono, a ani vážne

Tomas12345

Ela22 :

Do čoho vložiť štastie ? No predsa do vecí ktoré môže mať každý a sú stále, a nie že jeden den sú tu a druhí už nie, veci ktoré nezávisia od náhody.

Medzi takéto veci patria koníčky (TV, PC, hudba, jedlo, čítanie kníh, pomáhanie ostatným, chatovanie na forach, cestovanie, relax (sauna, masáž, teplý kúpel, atd), lúštenie krížoviek atd) a hlavne viera v posmrtný život a v Boha. Toto sú veci do ktorých musí človek naplno orientovať svoje štastie ak chce byť trvalo štastný. Dá sa to, len treba chcieť.

daniela2

vysvetlenie: svoju bývalú priateľku mal radšej ako Teba. Nechcel ti ublížiť, ale ono je to tak, že človek chce viac to, čo nemá.

mrkvova

To na tohto si sa tak tesila? No vyzera to tak, ze nemal ujasnenu minulost. Skoda, ze sa tak lahkovazne zachoval a hlavne, ako pises, ze to ani nevysvetlil. A tiez skoda, ze si ho zle odhadla na zaciatku, ale to sa stava. Povedala by som, ze mu islo iba o sex a nehladal vztah.

Omen

Eluška, ja ti rozumiem. To, čo chceš, na čo máš právo, aby si to mohla uzavrieť a posunúť sa ďalej - vysvetlenie, si nedostala. Tento ti to nedá. Zranil ťa, využil, zneužil a nemá v sebe ani toľko cti, aby ti povedal prečo. Ľúbila si ho a navyše bol tvoj prvý. Takto to vidím ja.

Prežívaš ťažké obdobie, ale neboj, spracuješ to a dostaneš sa z toho! Chce to len čas. Viac času.Ten využi na štúdium, aby si dobehla zameškané. Ak sa ti dá, ponor sa do učenia, aby si prehlušila tie neodbytné myšlienky, že si spravila chybu. Nemôžeš zato, že si sa zaľúbila a uverila tomu nepravému.

Raz vyjde slnko aj pre teba, ukáže ti smer a zasvieti na muža, ktorému budeš môcť odovzdať svoje srdce. A budeš šťastná! Prajem ti to! : )

Ela22

Tomas12345, lenze takisto mozes vlozit energiu a stastie napriklad do ucenia, skoly.Platis si skolu a zrazu v poslednom rocniku ti nedaju presjt.Tiez potom z toho budes nestastny.Ze si sa snazil, ucil, investoval a nic z toho.Vztahy su tazsie trocha ale je to v podstate to iste.Mozes mat zase uplne super vztah a nebude sa ti darit v praci.Tak ta bude tesit vztah.Prirodzene.Cele šťastie však vlozit len do vztahu, je tiez hovadina.To suhlasim.Obcas je vsak tazke najst ine veci, zaluby, pracu mozes mat nezmyselnu co ta netesi len musis makat aby si prezil.Takze do coho vlozit potom stastie?Pracovala som vo fabrike, praca nic moc plat nic moc.Ale vedela som ze ma caka priatel, ze je inteligentny, zabavny, ze sa porozpravame, zabavime.Z toho som mala radost ale naopak aj strach ze to raz skonci a mne ostane ta blba robota malo penazi a v podstate nic z coho sa tesit.Na druhej strane mala som moznost odist pracovat prec lenze to by bol rozchod najskor, lebo takto nadialku mat vztah,je takze, no lenze bala som sa ze hoci budem mat dobru pracu mozno aj plat ci mi nebude chybat polovicka a ze to budem casom lutovat.Mozes dat nejaky nazor.Vďaka.

Ela22

Omen, mas pravdu.Neviem len v sebe spracovat, ako niekto moze sam iniciovat vztah, snazit sa.A potom zrazu po mesiaci ma nechat.A plus k tomu este intimnosti.Co uz je trocha vysia uroven.Chcel sa pomstit byvalej, alebo o co mu slo.Len o sex.Vies len by som to potrebovala vediet.Mat jasno.Nikdy som vsak nedostala odpoved a ked som sa ho nato pytala po dlhsom case povedal ze on uz si nepamata co bolo pred sto rokmi.Takze s tym musim zit a dalsi vztah bez tohto ujasnenia ani nechcem mat, neviem si predatavit.Takze toto ma trapi.Inak by som zabudla uz davno.

Omen

Ela, všetci robíme chyby. Ty, ja... To, čo cítiš ako chybu, je to, že si si priateľa pustila veľmi skoro k telu. Ak by si nemala takú citlivú povahu, nebola by ani toto chyba.
Vidím to tak, že musíš popracovať na svojej psychike. Prijať skutočnosť, že ste sa rozišli a tento stav je nezvratný. Pochopiť, že je koniec a život ide ďalej a tam kdesi čaká aj na teba partner. Oveľa lepší! Pustiť tohto zo svojho srdca, odpustiť mu, popriať všetko dobré a nechať ho ísť jeho vlastnou cestou.
Škola nie je problém, to doženieš. Aby sa tak stalo, musíš sa dostať do psychickej pohody a naučiť sa chrániť a brániť pred citovými zraneniami. Veľa síl ti prajem!

Tomas12345

Kde si urobila chybu ? No v tom že si si celé svoje stastie (alebo jeho velkú časť) orientovala do partnerskych vzťahov. Potom nečudo že ťa to psychicky zložilo ked prišiel rozchod.