Konečne poriadna kozmetika na akné?..poraďte

KLaudiia97

Dlhooooo som sa trapila s akne. Hanbila som sa chodit medzi ludi, casto som kvoli tomu sedela doma. Tiez som vyskusala desiatky pripravkov, prirodne, chemicke, ale aj ziadne popripade taka klasika - rozne odvary na tvar, prirodne oleje,nechytat sa tvare attddd. Napisem ti co mne pomohlo.

Jest vela zeleniny. Nejest sladkostim. Jem ich, ale obmedzene. Nepijem vobec sladke vody. Kedysi som si myslela,ze mliecne vyrobky mi robia zle - u mna toto neplati. Najhorsie na moju tvar su orechy - uplne vsetky. Ghee maslo som si myslela, ze je super tuper zdrave. Ale mala som z neho bolave podkozne vyrazky. Ked som bola pubertiacka mala som mastnu aknoznu tvar. Akne bolo hlavne na cele a na nose cierne bodky. To pripisujem tomu,ze vtedy som jedavala dost sladkosti a pila som sladke vody. Neskor okolo 16-20 som mala akne hlavne na liciach a sanke. Zacala som pouzivat kozmetiku medik8. Konkretne pouzivam pore cleanse gel (cistenie tvare), na noc retinol 6TR a na den vitamin C tetra, krem na tvar zalezi od tvojej pleti ja mam extra suchu tak pouzivam defence barier cream, kedze mas mastny typ pleti tak tebe by asi nesadol. Viem, ta kozmetika je draha, no jedine co mi pomohlo. Aj od hlavikovej apoteky maju fajn produkty no skor to je na udrziavanie stavu pleti. Ak mas naozaj problem zainvestuj. Bola som moc zufala a nasrata, tak som si ju kupila a pomohlo mi to.. dovtedty mi ziadne rady nepomohli. Napisem ti,ktoru kozmetiku som poskusala - vsetky drogerkove sr*cky s prepacenim - ani jedno mi nepomohlo, alverde, bioderma, la roche possay, neutrogena, avene, nuance, doliva, himalaya, vichy, natura siberica, soaphoria, dulcia, saloos, dermacol, kremiky od dermatologicky, absolutne nic mi nepomohlo z tohto.

Otto

Tiez som sa mazal maslami bambuckymi a olejmi ale to bolo este horsie..leskly s krupickou a mastnymi vlasmi ..co sa tyka upchatych porov potrebujes kozmetiku ktora obsahuje latku ktora podporuje olupovanie odumretych koznych buniek v hrdle poru ..to zabrani upchatiu..tiež dobre cistiace latky a zaroven aby nedrazdila a nevysusala a nepudila plet k este vacsiej tvorbe mazu.Mne kozmeticka natlacila annemarie borlind radu namastnu plet ..najprv som nechcel (ze zase jaky marketing) ale teraz si neviem vynachvalit..mesiach pouzivam a je to ovela ovela lepsie..je v tom kyselina salicylova a ta pomaha k uvolneniu porov.Mam celu radu a myslim že je to este lacnejsie jak bioderma.Ja stoprercentne odporucam fakt co sa tyka mastnej pleti nie je kozmetika ako kozmetika

Emmka33

Mne pomohla zmena stravy najmä vysadenie tukov a cukrov nakoľko som mala dosť veľký príjem. Je to lepšie o dosŤ

Bubliii

Bol by si Robino mozno prekvapeny s tym olejom, aj ja mam zmiesanu az mastnu plet a pletove oleje mi robia velmi dobre, hlavne na noc po vycisteni pleti. Ale je to zase clovek od cloveku, olej od oleja - hlavne takto v zime su vhodne, ale treba vyskusat.. nie je to drahe inak. Mne tolko ospevovany kokosak nerobi dobre, ale hroznovy alebo rozmarinovy olej ano..

Robino35

Presiel som si takymi dietami a testovanim potravin ze si to neviete predstavit.neviete..to vam zarucujem :D.Kozmetiky som presiel vela ale myslím ze je aj lepsia.Len kym vrazim do niecoho draheho chcem mat nejake Vase skusenosti..Aliss ja mam mastnu plet a ty mi radis olej?Sak sa lesknem jak psovi gule uz bez neho :D..ono tych zapalenych vyrazok nie je az tak vela..skor mastná plet a upchate pory.

Aliss

Suhlasim. Najprv musis dat telu ziviny z vnutra, zmenit jedalny listok. Ziadna muka, sladene vody, vyprazane jedla, atd atd...mam pocit, ze o zdravej strave sa pise na kazdom kroku, tak to tu nebudem vypisovat vsetko :) najdes to na nete. A potom, velmi odporucam olej na problematicku plet od jedneho slovenskeho vyrobcu kozmetiky :)

Tomas12345

Na akné treba upraviť stravu, kazdy druhy den deci mrkvovej stavy, a užívať probiotika a postupne vysasdiť mucne jedla.