Zdravím,nikdy ma záha nepalíla,vlastne so taketo niečo nikdy nepocitovala. Mam 26 rokov,minuly vikend sme boli na prechadzke v tatrach.
Jedla som to,čo stále.Spravila so si sendwich a cestou domov som si dala kuracie prsia so zemiaky. Po 1,5hodine som začala pocitvať,nevolnost v hrdle a medzi rebrami,ako kedˇ niečo nesadne.
Dala som so minerálka a potom som už onedlho zaspala.
Odvtedy každý deň to pocitůjem,po všetkých jedlách,pomaly už aj jesť bojím,lebo neviem od čoho. Nikdy som to nemala,neviem teraz ako mám hľadať príčínu,dnes som ešte nejadla a aj tak pociťujem pálenie.
Je to normálne? Môžem už ísť lekárovi? Nechcem aby ma doktor považoval za hypochondera.
Ďakujem za rady.
PÁLENIE ZÁHY? ! ČO STÝM? PROSÍM PORADŤE!
Koliso - užívala som vitamín C,ale čítala som,že aj to to môže spôsobovať,tak teraz to už vynecháva.
Čítala som,že mandle a citrón je dobrý na pálenie záhy,to konzumujem deň. Zatiaľ mi nepomáha,dala som si jogurt a ešte intenzívnejšie to pocitujem.
Sobotu bude týždeň,čo mám neustále pálenie záhy.
Ak to neprestane,stredu idem k obvodakovi,do utorka ma dovolenku.Dúfam,že dovtedy ma prejde.
Palenie, ake vyzivove doplnky a vitaminy momentalne uzivas?
Tomas12345
Viem,že to je veľa.
Lenže,často pocitujem smäd a silný,preto až toľko vody.
sunnyball13 práveže som nejedla žiadné koláčš atď. lebo nemôžem kvôli vajciam a mliečných výrobkov máme na nich alergiu a mám intolerianciu na pšenicu a jačmen,iba celozrnné a špaldlové pečivá konzumujem.
Preto neviem rozoznať,čo mi to spôsobuje. Aj preto sa informujem,možno niečo mi už nesedí čo detaraz áno.
...tak to je dobre to pitie...6litrov je dosť :)...zrejme to bude to jedlo...múka soľ, cukor, sladkosti,polotovary..neviem ako si na tom...ja keď cítim po nejakom vianočnom koláči v bruchu už trochu kyslejšie tak viem že dosť na dnes....zemiaková polievka...šťava z kapusty...na tieto problémy......
sunnyball13 dik za info,piť veľa pijem. Mnohí mi hovoria,že až príliš veľa pijem :-) niekedy za deň vypijem aj 6 litrov vody,lebo často pocitujem smäd.
...ahoj...myslím, že to je jednoduché....je to z prekyslenia...pozri si zásadotvorné potraviny a zaraduj do jedálnička viac aj tie....plus viac piť, plus viac prechádzky, plus akútna pomoc daj si sódu do pohára a vypiť...ak upravíš tieto veci, prestane ti to...netreba ísť zatiaľ za doktorom..