Pes kúše ako zbesilý

Príspevok v téme: Pes kúše ako zbesilý
pespes

Dobrý večer prajem. Mám 9 mesačného nemeckého ovčiaka. Už nieje v období kedy by sa mu menili zuby takže neviem si to vysvetliť prečo kúše. Na prechádzky chodíme dva krát denne takže energiu má kde minúť. Vždy ho za to potrestám ale on ešte viac. Na rukách mám samu modrinu čo nie je dobre ani z estetického hľadiska a aj to dosť bolí. Stretli ste sa s tým už niekto ? Máte nejaké rady čo by mohlo zabrať ? Nebude len mňa ale aj brata. Zaujímavé že otca nehryzie. Možno preto lebo on je na neho tvrdší ako ja.

ppeess

stravu psa, teda pokial davaš granule a konzervy vyberat podla toho, aka rasa psa to je a kolko ten pes važi. Cije to šteniatko, alebo dospely pes. Niektore granule v sebe maju všetko, od kuskov masa, rozne oleje a prilohy typu ryža

pespes

Biela Kobra:
Sa mi uľavilo. Je fajn vedieť že niekto prežíva niečo podobne a že mi rozumie. Toto je môj prvý pes takže učíme sa spolu. My sme tiež mávali vždy NO. Sú to krásne a hrdé psy. Tento náš je "syn" policajného psa takže ma v povahe dominanciu a tvrdosť. Čo sa ešte tak moc neprejavuje lebo je šteňa. Už sa teším keď vyrastie a mentálne dozreje. Inak pred pár dňami sa mi stal jeden "incident". Išla som z prechádzky už bolo celkom šero. Oproti mne išla staršia pani s mladým pitbullom. Môj pes ako vždy zvedavý a pripravený spoznať niečo nové sa ťahal sa svojim potencionalnym kamošom psom. Tá pani začala doslova ziapať že on sa nemôže ani priblížiť že ho musím poriadne držať a začala sa oháňať rukami. To môj pes berie ako návrh na hru. Rozbehol sa, mňa stiahol po ľade a ťahal ma až k nim. Tá žena sa začala oháňať voditkom, šlahala okolo seba a ziapala že ho musím udržať že keď sa k sebe dostanú tak sa dokúšu. Ten jej malý pitbull sa normálne bál toho jej ziapania. Keď sa tak ohanala tým voditkom tak zasiahla môjho psa a už vtedy až začal štekať. Tak som sa postavila zo zeme na ktorej som sedela (keď ma pes stiahol) a rýchlo som zobrala nohy na ramená a išla som domov. Povedzte mi, načo si starý ľudia kupujú pitbulla ktorý potrebuje veľa pohybu je to energické plemeno. Oni si myslia že je na okrasu. Najprv keď si kúpim psa mám predsa mať niečo naštudované o tom. A správny psovod vie ako sa má zachovať v situácii keď sa stretnú dvaja psy. Btw Táto (môj pes) je ku psom veľmi citlivý. Vychádza s každým veľmi dobre, ale je celkom zvedavý tak to ich možno vystrašilo že sa začal za nimi tak ťahať. A myslím že aj ten jej pes keby sa spoznal s iným psom by nebolo na škodu. Obaja psy boli mladý mohli sa socializovat ale tetka to prekazila. Povedzte čo si o tom myslíte. Rada by som poznala váš názor.

Biela Kobra

Ahoj, my máme tiež NO a momentálne tiež v rovnakom veku ako tvoj. A tiež má hryzacie obdobie. Je to jednoducho ešte šteňa. Dospievať začne niekedy v lete, keď bude mať 1,5 roka a celkom si vydýchneme, keď bude mať dva a viac. Vždy sme mali NO a vždy to má cca rovnaký priebeh. Sú to temperamentné psy, zvedavé, hravé, silne svorkovo a teritoriálne založené, ale stále musia niečo robiť a byť v kontakte. Náš do rúk nehryzie, ale mali sme predtým psa, ktorý, keď sa chcel hrať, ťa zobral (zubami) za ruku, a mali sme psa, ktorý, keď sa chcel hrať, tak ťa jemne kusol do zadku. Proste nemajú ruky na to, aby ťa poklepali po pleci :) Niektoré NO majú veľmi dlho vlastnú hlavu, sú hravé a chcú byť stredobodom pozornosti. Zároveň sú to fiškusi, niektoré majú tendenciu poslúchať len naoko a keď sa nedívaš, skúšajú, čo si môžu dovoliť. To že ho nechávaš vybehať, je dobre, sú to pracovné psy a keď sa nudia, robia zle. Ešte ho musíš naučiť, že ťa to bolí. Na nášho momentálne stačí skríknuť, nahnúť sa nad neho a preukázať dominanciu, a to zakaždým, dôsledne. Musí si uvedomiť, že robí zle. Jaukať, otriasať rukou a nariekať nepomôže, lebo to bude buď považovať za hru, alebo za tvoju slabosť. Aj dominantné psy do otravného šteňaťa zavrčia alebo ho klepnú zubami. Buď dôsledná a budeš mať výsledky. Držím palce.

Tomas12345

Zájdite s tým psom k trénerovi psov a presne mu opíšte ako svojho psa vychovávate a on vám povie a ukáže tipy, triky ako psa správne vychovať.

A inak mať velkého psa je vždy riziko, lebo takýto psi bývaju najviac utoční. Kto si zaobstará útočné plemeno ten musí počítať i s tým že ho ten pes môže hocikedy napadnúť.

Aliss

Dakujem pespes, jasne, chapem :) Neboj, ako steniatko ma strasne vela energie, nebude ti navzdy obhryzat ruky ako besny. Potrebuje sa neustale s niecim hrat, zut, kusat. Existuje na to hrozne vela hraciek, pomocok...poradite si :)

pespes

Ďakujem za všetky rady. Dnes vyskúšam. Tým rukávom myslím taký rukáv ako aj keď sa cvičia policajné psy tak majú akoze útočníka ktorý je oblečený do takého obleku. Keď ten akože útočník uteká tak pes ho kusne do toho obleku cez ktorý necítiť to kusnutie až tak ako na nechránenom holom tele. A my máme taký rukáv. Učím ho povel vpred. Ten spočíva v tom že mám ten ochranný rukáv na ruke utekám mu a keď mu dám povel vpred tak on vybehne a snaží sa ma zastaviť v utekani. Neviem či som to dobre opísala. Ale aj na YouTube si videá kde je to vidno ako to vyzerá.