Dobrý deň, už asi týždeň mám svrbenie pokožky na stenách zo zadnej strany. Nemám tam žiadne vyrážky, fľaky ani nič podozrivé, len cítim to svrbenie.
Neviete z čoho by to mohlo byť, rozmýšľal som že by to mohlo byť možno aj z dlhšieho sedenia na koženom kancelarskom kresle (cca 3-5h denne), keďže ma svrbi hlavne ta časť stehien, ktorá je opereta o kreslo. Občas ma zasvrbi aj na iných častiach tela, ale to svrbenie na stenách je dosť intenzívne, hlavne keď si to poškriabem.
Včera som si stehná začal potierať nejakým hydratačným krémom a zdá sa mi že je to o niečo lepšie, ale stále to cítiť.
Čítal som niečo aj cez google, len tam hneď všetko smeruje k rakovine :/
Vopred Vám ďakujem za nejaké odpovede :)
Svrbenie kože
Aj so stresom alebo cukrovkou ,nie si vystresovaný ? Keď tak si daj zmerať cukor
Rado, hlavne musíš začať prijímať dostatok tekutín vo forme vody a bylinkových čajov. Na každých 10kg váhy cca 3dcl.
Párovým orgánom močového mechúra sú obličky a tým sa treba tiež povenovať. Takže obmedz tuky, soľ, cukry, kávu, alkohol, malinovky...
A hlavne to zaraď v čase od 15,00 - 19,00. Plus si v tom čase naordinuj močopudné čaje a dávaj pozor, aby si v tom čase neprijímal žiadne chemikálie, vyhýbal sa stresu a chladu.
hmm, poškodenie pečene nevylučujem túto možnosť, ale stravujem sa priemerne sem tam nejaká diéta, keďže mám žalúdočné problémy - duodenalny reflux, liečený helikobakter. Alkohol pijem len výnimočne, vôbec nepijem kofeinove nápoje. Mám len 21 rokov, ale tak všetko sa môže stať. Jedine zabúdam piť dostatok tekutín, keďže nejako nepociťujem smäd a to hlavne teraz v zime, takže skôr možno niečo s tým močovým mechúrom.
Omen, ako na tú očistnú kúru, čomu je dobré sa vyhýbať?
Nepríjemné svrbenie môže súvisieť aj s poškodením pečene.
Máš narušenú činnosť močového mechúra. Začni si čistiť močové cesty a obmedzuj potraviny a tekutiny, ktoré im škodia.