Viac diagnóz v mladom veku-mozem vobec otehotniet

Príspevok v téme: Viac diagnóz v mladom veku-mozem vobec otehotniet
Honey172011

ahojte, mam 24 rokov, v detstve som nikdy nemala vazne zdrav.problemy. Od 19. mam celiakiu a alergiu na mlieko, silnu astmu, alergiu na slnko a mačky, večne mám ureaplazmy a mykózy, tráviace ťažkosti, hemeroidy, chronický zápal dýchacích ciest, kazia sa mi zuby, mám hemofíliu a aj hypertenziu, cysty na prsníkoch...... Už prestávam vládať riešiť zdravotné problémy akoby som mala 60 rokov.. Životný štýl mám super, preto sa ja aj všetci okolo divia, prečo práve ja. Bojím sa že budem mať problém otehotnieť, keď je moje telo tak poškodené.. Ešte dieťa neplánujeme, no gyn aj obvodná mi povedali že do 30 by som mala mať deti kvôli môjmu stavu.. že čím škôr tým lepšie.. Stále to mám v hlave, myslím na to, že čo ak s tým budem mať problém...

Tomas12345

ahjaj :

Autorka napísala : "no gyn aj obvodná mi povedali že do 30 by som mala mať deti kvôli môjmu stavu.. že čím škôr tým lepšie"..

Mne z tejto vety nijak nevyplýva že by jej doktori tehotenstvo nejak extra schvalovali, povedali jej len že kvôli jej zdravotnému problému by bolo najvhodnejšie rodiť čo možno najskôr, to však ale ešte neznamená že ked bude rodiť v najlepší možný termín že tam nenastanú komplikácie. Lekári nemôžu nikomu vyslovene zakázať aby rodil, a ked už dotyčná privelmi naliehala na doktorov ( predpokladám že asi velmi chce rodiť, kedže chce podstúpiť pôrod aj napriek tomu že vie že nie je zdravotne na tom v poriadku) tak jej doktori to odsúhlasili (nebude prvá ani posledná s rizikovým tehotenstvom) a snažili sa jej vybrať najlepšie možné obdobie na pôrod. A navyše nevieme naisto či ju doktori nejako pred pôrodom varovali alebo nie, ona sa o tom nezmienuje, čo však ale ešte nemusí znamenať to, že jej o tom nič nepovedali.

A teraz k tomu tehotenstvu. Preeklampsia ( nedostatočné zásobovanie plodu, žene hrozí poškodenie obličiek, mozgu, pluc, srdca) hrozí u žien so systolickým krvnym tlakom až v 20%. So systolickým tlakom vyšším než 160 rastie pravdepodobnosť až na 50%. Pokial je krvny tlak sekundárneho razu tak je tam pravdepodobnosť až 75%.

www.ncbi.nlm.nih.gov

Naozaj neverím že jej doktori o tomto nič nepovedali, alebo možno len nechceli zbytočne strašiť.

Lollka

Ureaplazmy su bakterie, ked sa toho raz zbavis tak sa to uz neobjavi pokial sa zase nenakazis. Takze bud nie si poriadne liecena alebo ta opakovane nakazuje tvoj partner. Neliecene ureaplazmy sposobuju neplodnost jak u zeny tak u muza. Takze toto by ste si tiez mali poriesit a konecne sa obaja vyliecit.

ahjaj

hematokryty zaberajú vo forme infúzií okamžite, ako súčasť krvi zdravého človeka. Vitamín K injekčnou formou tiež takmer okamžite. Vitamín K orálne trochu pomalšie. Ale dá sa aj tak, že na začiatku pôrodu - pokiaľ bude vaginálny - ho užije, a to do pôrodu potom stihne užiť aj opakovane. Gynekológ žene v indikovanom prípade jasne povie, že tehotenstvo VôBEC nedoporučuje. Tu sa vyjadril inak.

Tomas12345

ahjaj :

Povedať jej to mohli, ale určite jej povedali aj to že to tehotenstvo bude rizikové. Ono totiž doktor nemá ako zabrániť žene aby neišla do tehotenstva, ak na tehotenstve žena pevne trvá potom doktor nemôže proti tomu spraviť nič iné, než prijat jej rozhodnutie, hoci ju môže upozorniť na to že tehotenstvo bude rizikové (čo určite i spravil) a vybrať termín ktorý bude z hladiska rizikovosti zo všetkých možných termínov najmenej rizkoví, hoci samotný vybraný termín vysoko rizikový i napriek tomu bude, no menej rizikovejší než ostatný.

Tomas12345

ahjaj :

No lieky na upravu tlaku jej môžu dať v čase pôrodu, ale ževraj v období tehotenstva sa lieky na krvny tlak uzivat nemozu, takže ak jej vyletí tlak tak neviem ako jej kto pomôže.

No a zaberú tie hematokrity a ten vitamín K okamžite ? Nemôže sa stať že v niektorých prípadoch to nezaberie ? Vsak napríklad i taký liek na riedenie krvi, sú prípady kedy dotycnemu ten liek krv nezriedil.

ahjaj

Cisársky sa sá zvládnuť. Môže dostať hematokrity vo forme infúzie, alebo vitamín K, alebo oboje. Rovnako pri prirodzenom pôrode môže dostať infúziu na úpravu krvného tlaku, a zrejme aj tam vitamín k proti krvácavosti. Keď má človek s hematofíliou zápal slepého čreva, operujú ho. Keď chce žena dieťa, bude riskovať aj život, len aby ho mala a lekári jej nedovolia riskovať viac, než sa môže.

Tomas12345

ahjaj :

A nebude ten cisársky rez problémom ked má tu hemofíliu ?

Navyše ked má aj s tým krvným tlakom problémy, pôrod je narocny samo o sebe i pre zdravé ženy a nie to ešte pre ženy ktoré sú oslabené. Pre pôrod sa môže rozhodnút, no je to hazard a načo zbytočne riskovať ?

ahjaj

keď ti gynekológ aj obvodná hovoria, že by si mala mať dieťa kvôli stavu, tak sa snaž otehotnieť. A tie zdravotné problémy rieš s mierou, nesústreďuj sa na ne. Máš aj nadváhu, alebo ako sa vyvinula hypertenzia? Aký máš krvný tlak?
Otázka, ktorú nám kladieš, či môžeš otehotnieť, nie je určená pre nás, ale pre Tvoj organizmus. Keď sa ten rozhodne plod prijať a živiť, bude prijatý a živený. Keď sa ten rozhodne inak, bude inak. Každopádne ber tehotenstvo trochu s rezervou, je možné, že sa započne a nebude úspešné. Ber zakaždým danú chvíľu.
Mám známu s hypertenziou, porodila cisárskym v 8. mesiaci, keď sa jej veľmi zvýšil tlak, vykonali rýchlo cisársky, aby zachraňovali. Bábätko malo iba 2,20 pri pôrode, ale dorástlo na tomto svete a podarilo sa jej aj dojčiť.
Ešte dačo, cysty v prsníkoch má tuším každá žena - s tým by problém nemal byť, mykózy záležia aj od prijatého cukru. Sústreď sa na posilnenie imunity, ostatné príde samo od seba.

Tomas12345

No tak sem popíš tvoj jedálniček a napíšeme ty či sa naozaj stravuješ zdravo a tak ako máš.

S tým tehotenstvo neviem, hypertenzia a hemofília sú dosť rizikovým faktorom pri tehotenstve. Pochybujem že nejaký doktor ty tehotenstvo odporúči. Radšej rozmýšlaj o adopcii.