Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Má vodič stojaci na Stopke v meste predpokladať, že ....

Defcon

Indy, takze ty si ho videl a aj tak si donho nabural..... takze si nedal prednost, navyse si ho ohrozil a navyse si to spravil umyselne. Dobre.
Podla moznosti toto na sudcu nevytahuj a najprv sa porad s pravnikom.

Indy

Defcon lebo vodič išiel po hlavnej rýchlo a zastavenie na stopke bolo skôr na škodu ako na bezpečnosť. Keby tam bol prednosť v jazde tak prejdem bez zrážky

JuriJ

SPOR - dajme tomu že by šiel aj 300 km/h. Vtedy by si nevidel ani svetlá v diaľke a keď by si sa rozbiehal by sa zjavil a narazil do teba. Bola by to tvoja vina? Určite nie. Teda aj pri jeho rýchlosti 100 km/h to nebola tvoja vina. Išiel raz toľko ako mohol maximálne ísť na danej ceste čiže si to predpokladať nemohol. Ak tam neboli ďalšie okolnosti o ktorých nevieme tak vyšetrovateľ musí uznať vinným jeho.

Rýchlostné limity nie sú stanovené len podľa toho akou max. rýchlosťou môžeš zákrutu prejsť aby si nedostal šmyk. Je to aj kvôli takýmto situáciám, napr. aby sa dalo aj predbiehať mimo mesta - keď ide auto oproti 90-tkou máš napr 10 s na obehnutie, ale ak ide ten oproti 130-tkou tak je to povedzme 6-7 s a nestihneš. Atď atď.

Indy

Ja som mal nehodu na stopke som zastavil a rýchlo som sa rozbehol
a došlo k zrážke a povedali že som nezastavil. Ako sa to dá dokázať ?
Ozaj som zastavil.

GOING

Vechtovina
pokiaľ by vyšiel z jednosmernej cesty zprava a došlo by k zrážke v križovatke bez označenia hlavnej cesty, danie v prednsti v jazde by sa aplikovalo podľa pravidla pravej ruky a na vine by si bola ty aj pokiaľ by vyšiel z jednosmerky teda jazdiaci pred vjazdom do križovatky v protismere.

Pokiať by k zražke došlo v jednosmerke a tento vodič by jazdil v protismere na vine by bol on.

NeviemUz

Defcon tak moja chyba to urcite nie je :) na dialnico som skoro kazdy den, dobre viem ze autam sa treba uhybat ale mne v lavom pruhu islo niekolko aut a ja mam pomalé auto, a kvoli vytlacaniu som ohrozila tych za mnou. A urcite sa nemienim uhybat niekomu kto sa z prilajacieho pruhu trepe do praveho ked sa mu ciara este ani neprerusuje. Ani ten predomnou sa mu neuhol. A ten autobus bol zmyslov zbaveny lebo jazdil ako blazon obiehal vsetko co videl aj ked mu to trvalo a blokoval lavy pruh :D takze nie, ziadne vratenie vodicaku, ja sa pekne pripajam az na konci led sa ciara prerusuje a nevytlacam ostatnych.

Vechtovina

mne zasa vybeho na klasickej križovatke v tvare kríža arogantný nejaký chalp z jednosmerky z prava .skoro som rozbila auto a ešte sa rozčuloval.