Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Testy krvi _ lekarka mi povedala, ze som alkoholicka

Bubliii

Tento príspevok som našla tu na fóre, možno sa ešte autorke bude hodiť (?)

od IV12380: Presne viem o com je prispevok ohladne prebytku zeleza...tato choroba mi zobrala otca a ja som ju zdedila po nom...je potrebne este povedat ze pri hemochromatoze ma clovek vysledky vacsinou ako alkoholik a pritom to neni tak ze je to z alkoholu ale z nadmerneho ukladania zeleza ktore nici pecen a ine organy...

Angelika3

Tak ja nie som žiaden odborník, takže z tých výsledkov neviem určiť ako si na tom, povedala ti, že trpíš už cirhózou pečene, keď bola tak pohoršená? Tou často trpia alkoholici, cirhóze predchádza steatóza, ale čo viem, tak zlé pečeňové testy môžeš mať aj v dôsledku nezdravého stravovania, ukladania tuku atp., napr. mojej mame diagnostikovali steatózu pečene a tiež nepije skoro vôbec. Ja pijem pomerne často víno aj pivo, pečeňové výsledky však boli naposledy dobré.
Skús užívať extrakt z čiernej reďkovky a olej z ostropestreca, možno zmeniť nejaké návyky...
pečeň má pomerne dobrú schopnosť "sebaobnovy", pokiaľ už nie je nejako nezvratne poškodená.
Osobne si myslím, že lekárka ti mala poradiť čo s tým a nie obviniť ťa z alkoholizmu. Bohvie či ona sama má pečeň čistú ako ľalia.

ahjaj

Ja som mala obvodného lekára,ktorý si ma stále s niekým mýlil. Neviem prečo, ale len tak mi tykal. Prišla som s niečím:
"Už zasa si tu? Teraz ti je čo? Nechce sa ti robiť?"
"A pracovať nechceš? To ťa mám zas vypísať?" Pritom vypísaná som bola rok predtým na 4 dni.
A darmo som si to s ním pokúsila vysvetliť, on to aj zaregistroval, že sa pomýlil, ale na ďalší krát sa so mnou rozprával rovnako.
Keď som išla k súkromnému reumatológovi, ktorý odporučil nejaké vyšetrenia, odmietol mi ich dať urobiť.
Tak som prešla k inému lekárovi, s ktorým som maximálne spokojná.
Tie pečeňové testy môžu mať také aj alkoholici.
Ale veľmi ľahko ich môže mať také aj človek, ktorý má rád mastné jedlá a čokoládu. Nerieš podľa mňa lekára, on Ti priamo nepovedal, že si alkoholik, len že tie výsledky sú také, ako u alkoholikov. Sociálnou inteligenciou nejak ten lekár rozhodne neovplýva, ale kašli na to. Rieš liečbu. Žiaden alkohol. Niekomu aj normálne množstvo ešte viac poškodzuje pečeň. Pozri si šetriacu pečeňovú diétu- najmä tuky vedia byť nebezpečné. Tie obsahuje vo veľkom okrem hranoliek aj čokoláda. Neviem, či lekár predpísal aj lieky, berie sa Flavobion, ale existujú aj výživové doplnky vhodné na pečeň, odporúča sa piť pečeňový čaj.

Info99

Normalne mi povedala, ze toto su hodnoty alkoholikov a, ze vo vlastnom zaujme mat ihned prestat pit. Naco jej vravim, ze som si nie vedoma nadmerneho pitia alkoholu a ona spat, ze to vravia vsetci alkoholici. Akoze uplna sila. Lieky beriem na tlak a urologicke veci, tak mozno z toho. Alebo nemoze to mat suvis so stitnou zlazou? Tam mam hodnotu THS zvysenu 4 nasobne... A ako k tomu vinu, tak do tyzdna parkrat hej, ale to fakt, ze 2 deci alebo tak.

Info99

Normalne mi povedala, ze toto su hodnoty alkoholikov a, ze vo vlastnom zaujme mat ihned prestat pit. Naco jej vravim, ze som si nie vedoma nadmerneho pitia alkoholu a ona spat, ze to vravia vsetci alkoholici. Akoze uplna sila. Lieky beriem na tlak a urologicke veci, tak mozno z toho. Alebo nemoze to mat suvis so stitnou zlazou? Tam mam hodnotu THS zvysenu 4 nasobne... A ako k tomu vinu, tak do tyzdna parkrat hej, ale to fakt, ze 2 deci alebo tak.

kavopicka

Áno, od doktorky to je neetické, že vám to takto povedala. Pečeňové testy môžu byť zvýšené z čohokoľvek, aj z liekov napríklad. Vravíte že nepijete každý deň, občas víno, fernet, ale ako často? Každý druhý? Tretí deň? Stačí piť aj raz v týždni a pečeň to nemusí stíhať filtrovať, hlavne už vo vyššom veku.

filipa

Povedať pacientovi výlučne na základe nejakých hodnôt nešpecifických laboratórnych vyšetrení, že je alkoholik, je neetické a ja by som u takej lekárky neostala.

Timi168

A to mate čo za lekárku? Ved tie výsledky sú úplne v norme... Pečeňové testy alkoholika vyzerajú teda diametrálne odlišne a hodnoty mávajú zvýšené a nie toto :)