Introvert a extrovert vzťah

Príspevok v téme: Introvert a extrovert vzťah
Introvert

Čaute,
Chcel by som počuť vás názor na to či a ako môže fungovať vzťah introverta s extrovertom.
Ja som introvert priateľka extrovertna sme spolu 2 roky. Mame krásne obdobia a nejaké obdobia keď priateľka pochybuje o tom či sa k sebe hodíme a či nám to bude fungovať keď sme dosť rozdielny. Či sa nebudeme trápiť. Priznám občas o tom premýšľam aj ja. Naša rozdielnosť spočíva v tom že ona ma rada spoločnosť, ľudí, zakeca sa s hocikym s vodičom autobusu vrátnikom tetou co venci psa.. Nerada sedí večer doma ma rada nočný život atď.
Ja mam rad to co ona ale v oveľa menšom množstve mam rad aj svoj kľud večer pri filme, nemám potrebu stále niekam chodiť. Ale keď chce ona ísť tak idem s nou ak sa mi dá, nezakazujem jej to neobmedzujem ju. Sem tam navrhnem nejakú aktivitu aj ja. Ona to berie dosť vážne počas týchto jej období je odmeraná chladna ku mne, nerozpráva a ja z nej vyťahujem co sa deje. A povie mi ze by sme čas spolu mali tráviť inak. A bojí sa budúcnosti kvôli našej rozdielnosti.

Lollka

Ja som introvert a extroverta by som nechcela. Chodim rada do prirody na tury, neviem si predstavit zeby trebars partner vymetal vecierky, diskoteky a nechodil so mnou vobec na hory. Ale je aj dost takych dvojic ktorym to klape, ak im nevadi ze maju rozdielne konicky a cas travia casto od seba.

Pag

Ide o to, aby sa vase styly boja doplnali a aby ste na seba neutocili, lebo interny styl je o niecom inom ako styl externy. Dufajme len ze v roku 2019 si od bojov dame pauzu a ze to bude vsetko viac o spolupraci nez o nenavisti. Netreba si za kazdu cenu dokazovat to, ze kto je lepsi. Existuju aj hodnoty a tie su univerzalne.

ahjaj

my sme tak s manželom. On je tak rád, keď ja niečo odkomunikujem a vybavím a on nemusí. A potom introvert a extrovert: všade sú odtiene. Aj introvert znesie spoločnosť a aj extrovert samotu.

Manzel5788

My sme taki isty s manzelkou a skvelo to funguje. Priklad, ja jej poviem, chod na urad, vybavit to a to a povedz to takto a takto a ona rada ide (ja to iba nastudujem). Alebo spolu podnikame a to je jedna basen, ona rada keca so zakaznikmi a na rokovaniach a ja ju iba doplnam a predtym sa iba poradime, co chceme dosiahnut. Alebo dovolenka, vyberieme spolu a ona to objedna a vybavi. Ja to vsetko tak v klude prestudujem, premyslim postup a ona to rada vybavuje. Ona sa praveze neznasa s extrovertami, to sa bije spolu ako svina, sama mi povie, ze by sa s extrovertnym chlapom doslova bila. Mozno vydrzia spolu dvaja introverti, ale extroverti urcite nie. Tvoja baba to teraz nevidi, ale v beznom zivote, ked to uz nebude iba o chodeni, ale o rodine, byvani, praci a pod. tak to pochopi.

foreveralone

Nuž, práve toto je riziko vzťahu introverta s extrovertom. Ja som tiež introvert, takže ti poradiť neviem.
Píšeš, že je k tebe v poslednej dobe odmeraná, pretože veľmi nechceš nikam chodiť. Ja osobne by som jej veľmi neverila. U takých extrovertných typov, ako je ona, je veľká pravdepodobnosť nevery. Ako hovoríš, miluje nočný život. Ak nemá problém vypiť si, je to ešte horšie. Skús si overiť, či je naozaj dôvod jej odmeranosti to, že je len smutná.