Introvert a extrovert vzťah

Príspevok v téme: Introvert a extrovert vzťah
Introvert

Čaute,
Chcel by som počuť vás názor na to či a ako môže fungovať vzťah introverta s extrovertom.
Ja som introvert priateľka extrovertna sme spolu 2 roky. Mame krásne obdobia a nejaké obdobia keď priateľka pochybuje o tom či sa k sebe hodíme a či nám to bude fungovať keď sme dosť rozdielny. Či sa nebudeme trápiť. Priznám občas o tom premýšľam aj ja. Naša rozdielnosť spočíva v tom že ona ma rada spoločnosť, ľudí, zakeca sa s hocikym s vodičom autobusu vrátnikom tetou co venci psa.. Nerada sedí večer doma ma rada nočný život atď.
Ja mam rad to co ona ale v oveľa menšom množstve mam rad aj svoj kľud večer pri filme, nemám potrebu stále niekam chodiť. Ale keď chce ona ísť tak idem s nou ak sa mi dá, nezakazujem jej to neobmedzujem ju. Sem tam navrhnem nejakú aktivitu aj ja. Ona to berie dosť vážne počas týchto jej období je odmeraná chladna ku mne, nerozpráva a ja z nej vyťahujem co sa deje. A povie mi ze by sme čas spolu mali tráviť inak. A bojí sa budúcnosti kvôli našej rozdielnosti.

daniela2

neznamy:
1. na pokeci a že komunikácia a prestalo ťa baviť. Mal by si to dotyčným dámam vysvetliť. Im sa zrejme tá korešpondencia so záujmom o ich osobu páčila. Skús sa niekedy nie pýtať, ale napísať im, aký film si pozeral, či dačo podobné.
2. rozhovor na koncerte. Ukonči ho tak, že sa poďakuješ za príjemný rozhovor, pochváliš dotyčné dievča, že sa s ním dobre rozpráva, a navrhni výmenu telefónneho čísla.

NeznamyTHM1986

daniela2: Resp. skušal som aj nejaké internetove služby (pokec, fb zoznamky) no tam sa dokažem dostať max do ,,zvláštného vzťahu" - to jest našiel som tam osoby s ktorými som fungoval tak, že ja som sa v vkuse jednostranne ozýval a oni odpovedali - nič viac nič menej... A ešte ked ma to napr. pri jednej prestalo baviť a zmazal som ju z fb tak mi na pokec napisala:
,,Ty si si ma vymazal z fb? No vdaka"
Alebo druha znama sa pred par mesiacmi skušala na mna nakontaktovať, či sa ešte stale hnevam... A snažil som sa vysvetliť, že som sa nepohneval len ma nebavilo to, že ja sa vkuse ozývam a ona odpisuje (že som jak policajt čo vypočuva)...... Tak si to vysvetlila že pišem to čo som pisal pred par rokmi a že sa hnevam pre daku blbosť

NeznamyTHM1986

daniela2: A dam ťažkú otázku. Neviem či som kolo teba spomínal ale rad chodím na metal/rockové koncerty a občas sa pokusim aj prihovoriť. Maš nejakú radu ako docieliť to, žeby napr. keď sa ozvem ku dajakej dotyčnej nebol z toho iba jednorazový príjemný pokec (to je to, čo max dokážem)

daniela2

ale tu je to o tom, že niekto sa nevie vôbec zoznamovať. Na Silvestra odcestovali susedia v paneláku a zverili mi psíka. Tak som s ním išla von a na ulici som sa rozprávala asi s troma ľuďmi, ktorých som predtým nepoznala. Tak to je základ, vedieť komunikovať. A nezačína to tvojou vekovou skupinou. Začína to predavačkou v obchode čo aj 50-60 ročnou. Ak sa človek naučí dobre komunikovať, vyhráva na plnej čiare. Ja napr. robím v zákazníckom servise a vycibrila som si komunikáciu a reakcie do takej miery, že nespokojné feedbacky a chyby, čo som robila na začiatku, by som už teraz neurobila. A komunikatívnosť sa trénuje jedine komunikáciou. Tu sa sťažujú, že si nevedia nájsť babu. Majú ústa? Majú. Tak nech vedia používať tam, kde sa dá a potom sa ľahko stane, že práve takáto náhodná komunikácia bude základom nejakého vzťahu. Keď niekto cestuje vlakom alebo autobusom, je v čakárni u lekára a podobne. Všade sa dá komunikovať.
Minule som zobrala maminku do termálneho kúpeľa a do bazéna som si prisadla. Zrazu pri nás bol nejaký manželský pár a začal sa s nami rozprávať. Potom prišiel aj nejaký neznámy odo mňa o dosť starší muž a bavili sme sa. Samí neznámi ľudia. Ten rozhovor nám všetkým spríjemňoval život. Teraz keď si tak predstavím, že ten muž nemá partnerku a je pre mňa vo vyhovujúcom veku, alebo že maminka nemá ocka, alebo čokoľvek, z takýchto príjemných rozhovorov potom vzniká vzťah.

NeznamyTHM1986

daniela2: No občas mám ten pocit, že jediny kto si môže najsť partnerku je človek - čo vie povedať v každej druhej vete vtip alebo dôjzmyslenú narážku... Poprípade kto vie liesť druhej na nervy a zároveň to obracať na srandu atd.

A písal som to už inde pripomeniem... Preboha len mi nedavaj videa Davida Hanca. Je to človek, čo rozpráva všeobecné nič nehovoriace frázy a z toho žije. Alebo je podľa teba reálne - ja ako pišem zvládam základne konverzácie atd... No myslíš si, že pár rád od Davida Hanca zo mňa spraví najväčšieho zabávača spoločnosti aký kedy existoval (David Hanc sa tak vo videach prezentuje - robte toto čo hovorím a budete takíto :D ) Popripade tie jeho dobré rady: Ide ti na nervy partner? Najdi si noveho... Sere ťa šéf v robote? Nájdi si inú (trebars mam známych čo žiju v mojom rodisku, kde je problem s prácou a maju dve deti. Mysliš si, že trebárs v ich pripade by to bolo jednoduche aaaaaaaa ideme si najsť inu robotu. Ta len tak presťhaujeme sa do Bratislavy, šak jaky problem ne? :D ) alebo ta jeho filozofia: Mna dakedy žiadna nechcela, nemal som peniaze ale začal som inač rozmýšľať tak už mam partnerky doslova na rozdávanie a zárabam toľko, že ani neviem čo s peňazmi. Proste je to človek, živiaci sa davaním všeobecných nič nehovoriacich rád (ktoré max tak pekne znejú) a hlúpi ľudia mu to žeru

Angelika3

Podľa mňa nie je problém vo vašich povahách. Ona by sa chcela ešte zabávať, nudí sa s tebou. Pojem zábava pre ňu s vysokou pravdepodobnosťou znamená aj aspoň flirtovanie s inými. Nie je si istá, či ťa naozaj chce, preto má tie prechodné výkyvy.
Asi by si mal prehodnotiť, či sa s ňou oplatí plánovať nejakú spoločnú budúcnosť.

daniela2

a podľa teba to všetci zadaní sú takí, že čo veta, to dvojzmyselná narážka?
Rozhodne však prvé, druhé, tretie rande neber príliš vážne.
pozri si:
www.youtube.com
pozri si videa s Davidom Hancom, má ich viac na túto tému

NeznamyTHM1986

daniela2: Čiže podľa teba môžeš nájsť niekto partnera aj keď nie je taký, že čo veta to vtip alebo dôvjzmyselná narážka?

Jana Lukacova

Introvert:

Skutočným problémom vášho vzťahu nie je to, že Vy ste introvert a priateľka extrovert. Vaša priateľka si vo veľkej miere svojou extrovertnosťou kompenzuje svoje nevysporiadané emocionálne problémy, ktoré sa prejavujú obdobiami pochybnosti o vzťahu a chladom (chýbajúcej otvorenosti komunikovať). Pričom silným spúšťačom sú práve pochybnosti jej rodiny. Trápi ju jej vlastná vnútorná neistota, strach že si v živote nedokáže sama poradiť (tobôž nie s mladším mužom), že neurobí správne rozhodnutia a bude nešťastná (zranenie, ktoré si nesie z minulosti - aj z toho, čo v rodine prežívala). Na druhej strane Vás má rada. Bije sa to v nej a zatiaľ si s tým nedokázala poradiť (vedie ju to do neustálej aktivity, aby potlačila to nepríjemné, čo vo svojom vnútri prežíva).

Ak sa priateľka sama nebude chcieť povenovať svojim problémom (a aj ich s Vami zdieľať) bude vám to nahlodávať vzťah...