Čaute,
Chcel by som počuť vás názor na to či a ako môže fungovať vzťah introverta s extrovertom.
Ja som introvert priateľka extrovertna sme spolu 2 roky. Mame krásne obdobia a nejaké obdobia keď priateľka pochybuje o tom či sa k sebe hodíme a či nám to bude fungovať keď sme dosť rozdielny. Či sa nebudeme trápiť. Priznám občas o tom premýšľam aj ja. Naša rozdielnosť spočíva v tom že ona ma rada spoločnosť, ľudí, zakeca sa s hocikym s vodičom autobusu vrátnikom tetou co venci psa.. Nerada sedí večer doma ma rada nočný život atď.
Ja mam rad to co ona ale v oveľa menšom množstve mam rad aj svoj kľud večer pri filme, nemám potrebu stále niekam chodiť. Ale keď chce ona ísť tak idem s nou ak sa mi dá, nezakazujem jej to neobmedzujem ju. Sem tam navrhnem nejakú aktivitu aj ja. Ona to berie dosť vážne počas týchto jej období je odmeraná chladna ku mne, nerozpráva a ja z nej vyťahujem co sa deje. A povie mi ze by sme čas spolu mali tráviť inak. A bojí sa budúcnosti kvôli našej rozdielnosti.
Introvert a extrovert vzťah
taká extrovertka, ktorá sa s každým zarozpráva podvedie. Bolo x ľudí, s ktorými sa dalo lepšie porozprávať ako s mojím chudákom manželom. Nešla som s nimi do postele, lebo som manžela ľúbila. On nebol človek slov, ale činov. A z tých činov som videla, ako ma má rád. Keď sme vedeli, že zomrie, mi povedal, aby som neostala sama, že to nie je nič pre mňa.
no, nechcel by som.... taká extrovertka čo sa s každým zakecá a má rada spoločnosť. skôr či neskôr ťa povedie, to si piš... stačí že budete mať zlé obdobie a ona sa niekde zakecá s nejakým chlapom, pri ktorom bude mať dobrý pocit že sa dobre porozprávali a booom...
pošli ju kade ľahšie, nech si žije spoločensky a ty si nájdi nejakú, ktorá je podobná ako ty a bude spolu oveľa šťastnejší. ja to pozorujem tiež práci, že oveľa lepšie si rozumiem s kolegyňami, ktoré sú viac introvertné než tie ktoré sú hlučné a ukecané
a to neznamená že keď ste introverti tak ste stále ticho. práve naopak, je to tak, že dvaja introverti sa dokážu medzi sebou vyrozprávať oveľa viac.
neznamy THM - nemôže byť každý zabávačom spoločnosti. Nebudeš nudný, ak máš koníčky, alebo prácu, o ktorej dokážeš so zanietením rozprávať, a ak si dostatočne rozhľadený, aby si s dievčaťom našiel spoločnú reč.
Môj problém nie je presne ten, ako sa tu rieši ale tak trochu podobní... Nedefinoval by som sa ako introvert, no proste nie som typ čo vie zabávať všetkých okolo seba - proste čo veta to vtip (popripade dvojzmyselná narážka). Resp. čo by vedel občas aj na nervy v rámci srandy liesť atď. A pár krát ma napadlo, či niekto taký ma možnosť si niekoho nájsť - t. j. či nebude pre každú potencionálnu partnerku príliš nudný.
nie nevydrží vám to a je zbytočne vobec taky vztah zacnať
tak ja som tiez introvert, ale to mi nikto neveri. lebo ja sa dokazem porozpravat s certom-dablom, ale prudko preferujem samotu. cize ked som v spolocnosti, nikto mi toho introverta neveri, ale ked mozem, vzdy si vyberiem radsej program sama ako s niekym.
no a co sa chlapov tyka, neviem preco, ale vzdy po mne isli ti extroverti, ale taki echt. terajsi tiez. a vzdy som si hovorila, ja potrebujem takeho co bude ako ja, ze spolu sa niekde zasijeme aj na tyzden do hor a nikde nikoho. ale kde, stale narazim na ten isty typ chlapa. takze ja to planujem robit tak, nech si ide kde chce, mne ho staci vidiet len obcas a ja si idem po svojej osi, tento model by mi najviac vyhovoval. lenze chlapom ani nie. nechapem, mnohi sa stazuju, ze maju zeny stihacky, co ich furt otravuju a ked maju opacny extrem, tak zas nie je dobre. ty sa mi nevenujes, preco mame tak malo spolocneho programu a blablabla. ini by boli stasti ako blchy podla mna, ale extrovertovi nevyhovies. predtym tiez jeden, to bol taky chlap, ze mi vkuse vypisoval, stale a tym ma dokonale odradil, takze sme ani nikdy spolu nezacali, lebo mi isiel na nervy tymi neustalymi smskami a otazkami a vycitkami, on mi bol schopny vycitat, ze mu neodpisujem, alebo neodpisujem hned.
fakt, vyjadrite sa ku tomu nejaky muz, ved nestaci vam, ked sa vam zena venuje povedzme len vecer, varite si spolu a tak, samozrejme ze na rodinne a ine oslavy s vami vzdy ide, aj si spravite obcas spolocny program, chodite spolu na vylety/dovolenky, len sa jej nechce na vas visiet ako cecek a vsade s vami chodit? a ma kopu vlastnych zaujmov, ktorym sa chce venovat, ale nie je to na vas ukor? teda, ked vas daco trapi, tak si vas vypocuje, pofuka ale proste na to sproste pivo/drink s vami kazdy vecer nepojde, ale nic vam nezakazuje? ako ja tomu mojmu vzdy poviem, nech si ide kde chce, ja si tiez idem po svojom a aj tak sa tvari ofucane? tak on je echt extrovert to je pravda, proste velka rodina, vela kamaratov, ale ja mam radsej svoj klud. potom sa tvari, ze to vyzera, ze sme pohnevani, ale ako, mne staci vidiet jeho kamaratov a spol raz za cas, nepotrebujem ich kazdy den, ani kazdy tyzden. ale hlavne ja mu nic nezakazujem, stale som hovorila, ze by som brala chlapa, co chodi na tyzdnovky, alebo aj na dlhsie prec, nie to mat stale za krkom.
Fyzicky nič, to som ani nenapísal že je fyzicky ťažká.
Co konkretne je tazke na praci v jadrovej energetike? Myslim fyzicky.
Ako už niekto písal, či je za tým nejaký iný chlap.. Opýtal som sa jej to či niekoho stretla a ona mi povedala že "boze nie nikoho iného som nestretla!" takže asi nie...
Ďalšia vec ona ma takéto stavy väčšinou keď je doma s rodinou mam pocit ze jej mama s babkou by chceli pre ňu niekoho iného. Ja mam 23 študujem technický odbor a popri skole pracujem. Ona ma 25 dokoncenu vš a pracuje na plný úväzok. Hovorila mi ze jej mama povedala ze vždy si pre ňu predstavovala nejakého staršieho 35rocneho, babka to isté. Síce neviem dôvod prečo, starší ma viac peňazí ako nejaký student...
Avšak ja vo svojej práci už teraz zarábam viac ako moja frajerka.A to som "brigádnik". Pracujem v oblasti jadrovej energetiky takže preto. Ale nie som nejaký nerd :D keď sme sa spoznali chodil som cvičiť, behaval som preteky za univerzitu, na akcie do barov s kamarátmi. Teraz je to iné, venujem jej všetok svoj voľný čas čo sa mi dá, aj keď je ho pomenej kvôli ťažkej škole a ťažkej práci. Vidíme sa tak 3x za týždeň.
Vadí jej ako trávime spolu čas... Čo vadí aj mne a chcem to zmeniť. Nerobíme moc aktivít spolu. Vidíme sa väčšinou večer od 18:00 a sme u nej na byte niečo si uvaríme pustíme film, alebo ideme niekam si sadnúť do mesta. Potom ja u nej prespím a ráno ideme spoločne do prace/školy. Navrhol som jej že kľudne môžeme chodiť spolu cvičíť, hrať tenis, alebo sa s ňou prihlásim aj na tanečnú keď ma rada tanec (ja až tak nie) obetujem sa.
Ona je chladná - čo je pri každom probléme. Ja si to chcem vyrozprávať ale miesto dialógu vediem monológ. Potom ju to po čase prejde a koniec už sa k tomu nechce vracať. Keby ju nemilujem tak sa na to vykašlem. Ale nedá sa mi.
Možno ma niekoho iného aj keď o tom pochybujem nie je taký typ.
Lollka - extrovert neznamená že má rád party, ale že je rád s ľuďmi. Takže horový extrovert by chcel často chodiť na rôzne spoločné túry, alebo spoločne turistické akcie a tak
Ja som napríklad pol na pol a skoro všetci parťaci čo chodíme na túry sú viac extroverti