Ako zistím či nemám parazity v tele?

ktovie

mate nejake opodstatnenie uzivat antiparazitika? ak mate problem, lepsie je ist za lekarom a povedat co vam je. Popripade navrhnut, ci by to nemohlo byt nejakym parazitom a on moze dat spravit potrebne testy, samozrejme ak uzna za vhodne.

BJ_2

Antihelmetika pre zvierata by som naslepo nekupoval, jedine ked ti niekto potvrdi, ze je to aj pre ludi (niekedy je to to iste, len prebalene). Mozu tam byt vsak potencionalne skodlive primesy, moze to byt zle skladovane, v spine, atd, takisto sa nekontroluju limity na tazke kovy, atd.

Jedina vynimka su kone. To co je pre kone, mozes v pohode brat, veci pre kone byvaju casto cistejsie, nez pre ludi.

BJ 2

Odpovede pre zakladatala v skratke:
Antiparazitika niesu volne predajne, musis to dostat cez Mudr. Vynimka byva obcas predaju Vermox alebo zentel lekarne, bez receptu, ale musis ich nejak ukecat (ze si bol v Indii, atd... neviem ci to uz nesprisnili, kedysi sa to tak dalo).
Cez veterinara mozes uspiet, ale len ak pre zvierata (mnoho krat maju aj take pre ludi)

U lekarov s parazitmi nepochodis, osobna skusenost. Tie ich testy funguju s velmi malou uspesnostou a nezachycuju mnoho parazitov.
Parazitov s lekarmi ani neries. Usetris si kopu casu a nervov.

ahjaj

tomas, nezistil by si to tak, lebo červíky toxocary by si nevidel. A nie všetky črevné parazity sa nachádzajú v stolici. V stolici môžu mať nejaké svoje výlučky na základe ktorých biochemické laboratórium zistí ich existenciu.

ahjaj

Thomas, stolica sa vyšetruje v biochemickom laboratóriu. Môj syn mal začervenané oči a časté problémy zažívacieho traktu.
Jedným zo zistených ochorení bola toxocara, ktorá mu napadla aj oči. Väčšina pieskovísk je infikovaná týmto parazitom od túlavých mačiek a stačí, keď si potom dieťa dá ruku do úst.
Ide o parazitárne ochorenie, zisťované zo stolice, keď sa u človeka dospelý červ nevyvinie, ale nedospelé, voľným okom neviditeľné červy sa krvným obehom dostávajú aj do očí a vnútorných orgánov, ktoré poškodzujú. Neliečené ochorenie môže viesť napr. k oslepnutiu.
Okrem klasických parazitov, z ktorých niektoré ani nepoznáme v tráviacom trakte často "parazitujú" aj bakteriálne kmene, ktoré tam nemajú čo hľadať, alebo aj keď je ich výskyt normálnym javom, sú premnožené na úkor iných baktérií. Niektoré črevné baktérie sa podieľajú na tvorbe vitamínov - vitamínu B a K a tvoria prirodzenú mikroklímu čriev, ale niektoré škodia. Ďalej sa zo stolice zisťujú aj iné ochorenia, napr. pečene a pod. ako aj to, do akej miery človek trávi bielkoviny, tuky, cukry.

Pag

Parazity nie sú zlé, lebo sa potom dojnej krave nedostáva živín nad normálnu úroveň, nad limit a taká dojná krava ešte ako tak vyzerá: chol. v norme, cukr. v norme, bielk. v norme, rod. anamnéza - neriešiť. A kde by som si mohla, pardón, mohol kúpiť dajme tomu zo dve, tri vajíčka pásomnice jemnosrstej, dvojdomej, príp. bezdomej, tzv. pro-parazitikum? Nie, nie, už sa mi nechce fičať na tej sóji, však to sa vám vyvinie sójové oko, to ešte beriem, ale vyzerať ako sója žltolísta?! Tak toto už nie, toto teda nie!

philips

Nie, nedajú. Väčšina parazitov je mikroskopickej veľkosti, resp sa vylučujú len vajíčka. Každý parazit musí byť diagnostikovaný svojim predpísaným spôsobom, napr perianálny zlep, hrubý náter, flotačné metódy... Sú aj parazity diagnostikovateľné len imunochemicky.