...prosím vás, rád by som si prečítal postrehy niekoho z vás, kto má skúsenosti s ionizátormi....či už vzduchu alebo vody......myslím, že to je dôležitá vec v tejto dobe, aspoň to tak intuitivne pociťujem...voda z vodovodu mi vôbec, ale vôbec nechutí...tím človek málo pije a prekysluje sa....momentálne skúšam zmrazenie a rozmrazenie vody a pociťujem , že mi tá voda viac chutí...tak sa z toho teším.....je ionizátor vzduchu len marketing, alebo ozaj funguje....v byte pociťujem málo energie a súvisí to s týmto....čiastočne pomôže neustále vetranie,ale v zime to je aj problém...pre mňa aj kvôli hluku,.,,,takže zvýšenie kvality prostredia v byte by bolo super...
IONIZÁTOR
Bohatier....áno ja to podobne cítim...teraz vypínam prúd na noc...a prvé 2,3 noci som to cítil veľmi ...ráno človek oveľa viac vyspatý....ten dážď...áno preto sa človek tak cíti dobre keď to dýcha...
sunnyball13, zaujimava tema a obcas nakuknem ze co pribudlo. :))
Umna je to podone ked niekedy vypadne prud tak sa doma citim ako keby som bol niekde na navsteve. :D Tie ionty mozes lovit vetranim po dazdi alebo aj ist niekam do lesa alebo k nejakemu vodopadu. To uz ale urcite vies.:P
...vďaka za postrehy Angelika...tak ten ionizátor, viac krát som sa dočítal, že to odporúčajú tam som chcel vedieť či to má nejaký skutočný účinok, že prostredie v byte je chudobné na dobrý vzduch a človek je potom unavený...čo sa aj mne stáva...dá sa to riešiť častým vetraním, ale potom človek počuje ten hluk tak to radšej zavriem a menej kvalitný vzduch budem dýchať :)....no tá živá voda...mám také postrehy, že dal som zamrznúť vodu na noc a potom som sa roztopila a bola oveľa lepšia...zamrzla ale von, keď bolo mínus, keď som ju dal zamrznúť do chladničky už som necítil dáky rozdiel....takže je to riešenie len na pár dní v roku....s tými kryštálmi som to aj skúšal, akurát sa mi zdá, že by mal byť krištál očistený a nabitý...a to teraz slnko nesvieti veľmi....chce to čas ako vravíš sa tomuto venovať...ja ho teraz mám....včera som prečítal celú knihu o zdravom bývaní...zaujímavé veci, len málo odporúčaní čo v takom byte zlepšiť aby tam bola dobrá energia...zatiaľ som začal vypnutím ističov na noc....je to dosť veľký rozdiel vo vyspatí...ak je niekto citlivý hneď to pocíti....pekný deň prajem...
Ionizátor vzduchu- dosť to hučí a myslím, že aj celkom čerpá elektrinu, takže ho napokon zapnem len sem tam pred spaním, či je tam nejaký účinok ťažko povedať, myslím, že do určitej miery sa mi lepšie dýcha ale naozaj by to mohol posúdiť len nejaký odborník.
Filtrom na vodu veľmi neverím, ale isto existujú aj kvalitné výrobky, ktoré však treba primontovať na prívod vody a tam už verím v účinnosť, aspoň čo som počula od známeho ktorý niečo také má a pochvaľuje si. Lenže to stojí aj peniažky.
V minulosti som sa takýmto veciam chcela dosť venovať, aj výrobe "živej" vody, lenže je to celé dosť komplikované a aj časovo tomu treba venovať, takže postupne som od toho akosi upustila.
Skúšam občas také tie jednoduchšie alternatívy, napr. nechám odstáť vodu so šungitom, či kremeňom a tú potom pijem a oplachujem si ňou tvár.
Zaujímavé sú tiež či sté prírodné etericke oleje do aromalámp, mnohé majú rôzne pozitívne účinky na psychiku a aj prevoňajú a osviežia vzduch.