Je raz šanca ze budem moct mat macku?

Catcatcat

Ale pocula som ze tie bez chlpov maju taktiez v slinach alergen ako ostatné macky. A uprimne, ta mačka ma desí :D ale kludne, mačka to je tiež takže prečo nie len by to chcel zvyk

Catcatcat

Astmaa to áno to nechcem riskovať. No v poslednej dobe sa mi to výrazne zlepšilo. Už skoro vobec nesoplím posledné dni, dneska som ani raz nepoužila vreckovku čo je asi najvacsi zazrak v mojom živote. Síce neviem ako sa mi to moze lepsit, alergologovi idem az na druhy tyzden ale citim sa naozaj dobre tak dufam ze nejak šanca v buducnosti tu je.n

Astmaa

Omen vie o com pise, jeho ber na vedomie. Ja som sa po 3,5 roku soplenia a kaslania s dvoma mackami prepracovala k astme a nepochopenie okolia a zlahcovanie jak to oni zvladaju aj s alergiou na macku mat ich niekolko a doktor im ich nezakaze.. mi boli aj su prd platne. Milovala som tie zvieratka ale musela som sa ich nakoniec aj tak iba vzdat, horeli mi uz priedusky aj pluca, nedokazala som spuchnuta viac normalne zit ani v polohe lezmo spat.. uz by som naozaj nezila, no a teraz zivot s astmou nie je s zrovna ziadna sranda.

monicska

aj ja mám na mačku alergiu, problem je aj ked pes bol v kontakte s mačkou,..na psa alergiu nemám... ze vraj tie bezsrste škarede su vhodne pre alergikov, ak si alergicka na srsť...

Omen

Pozri, písala som ti, že čo sa mačky týka, tak to nevidím ružovo a po týchto tvojich príspevkoch ti poviem, že na mačku rovno môžeš zabudnúť!!!
Je najvyšší čas, aby si sa začala o svoje zdravie zaujímať.
Musíš si naštudovať, čo to alergia je a hlavne sa zameraj na tie svoje alergie.
A objednať sa na alergiológii na prick testy.
Milión liekov isto nedostaneš a najlepší liek a grátis je vyhnúť sa alergénom!
Ako vieš, že v izbe nemáš plesne, peľ...?
Psí alebo mačací alergén?
Nevieš!
O čom píšem, pochopíš vtedy, až si problematiku naštuduješ a porozumieš jej. Ak nebudeš niečomu rozumieť, ozvi sa. : )

Catcatcat

Mam alergiu na pel plesen macku perie. A pritom nic z toho nemam v izbe, mozno ak ten prach ale cistim si tu vsetko. Ani perinu nemam z peria. Ja proste rano vstanem a zacne to, niekedy v strede vyucovania to skonci. A o par hodin zacne. Ráno to je najhoršie a pritom s tymito vecami do kontaktu neprichadzam a nebolo tomu ani inak ked sme psa nemali.

Catcatcat

Nie mačky nemame a ani sme doma nikdy nemali, iba na záhrade. A psa mame tiež nového, ja mam tu sennú nadchu už niekolko rokov. Podcenovala som alergiu, nebrala som to vazne bolo mi to jedno ale uz nie je, chcem s tym nieco robit. Volakedy som aj lieky brala a nič z toho. Toho sa prave bojím že mi predpiše milion liekov a bude trpiet pecen a nadcha ostane. Alebo ja neviem ani ako sa to lieči nikdy som sa o to nezaujimala

Omen

Chovali ste v byte mačky alebo sa stretávaš s človekom, ktorý ich chová?
Mačkám sa vyhýbaš, máš alergiu "vraj" aj na psa, "ale psa mame hravam sa s nim a nic to so mnou nerobi." To ako vážne???
A tú sennú nádchu máš potom od čoho???

Catcatcat

Dakujem za prispevky. Lebo niekto tu pisal ze tym ze by som mala maacku tak by si telo zvyklo a bolo by to fajn a niekto zas ze opacne.
Moj zdravotny stav je zrovna taky ze mam sennu nadchu a kedze som bohuzial na to kaslala tak sa to zhorsilo a mam tu sennu nadchu kazdy den hlavne rano. Musim zajst na alergiu lebo je to neprijemne. Ked som hladkala macky tak som kychala a soplila omnoho viac ale ziadne ine priznaky som nemala. Mackam sa uz davnejsie vyhybam. Ale naprijlad vraj aj na psa mam alergiu ale psa mame hravam sa s nim a nic to so mnou nerobi. Mam 20 rokov.