Dnes ma otec dokopal a vyhodil z domu pretoze som nesiel na beigadu ktoru mi zariadil. Mam 18 a povedal ze ak nebudem pracovat tak u neho byvat nebudem. Problem je ze chodim stale do skoly a do brigady chodim hned po skole a vraciam sa domov okolo pol 12. Dnes som sa na to skratka necitil, nemam cas sa ucit nemam vlastne cas vobec na nic. Mama mi umrela uz davno tak ze pokym studujem dostavam sirotsky dochodok ktory mi on nikdy do ruky nedal. Nemam problem s brigadou al by to bolo cez vikendy alebo podobne. Ale povedal mi ze aj tie peniaze z brogady si necha on za to ze byvam pod jeho strechou a podobne. Tak ze ma vyhodil, vonku je -2 a toto sa nestali prvy krat. Snazil som sa zavolat policiu a podobne, nejak sa z toho vykrutil a policajti mu len povedali ze to nemusi riesit fyzicky. Raz ma vyhodil na 2 tyzdne ked som mal 17 a keby mi kamaratka nedovolila u nej prespavat tak uprimne neviem kde by som bol. Doma sa ma nevlastna mama ani nikto nezastane. Ja uz neviem co mam robit
Moj otec ma vyhodil z domu
Ahoj. Mám len o rok viac, no už od druhého stupňa základnej školy zažívam to, čo ty... len opačne. Zomrel mi ocino a matka ma vyhodila už niekoľkokrát z domu. Ako malé dievčatko za každú kravinu, do mrazov, do dažďa (oblečenú, ale aj v pyžame)... bolo jej to jedno. Teraz som začala popri škole pracovať (vyše roka), ale takisto som to nezvládala. Fyzicky a už ani psychicky. Skoro som nespávala, práca-škola-slúžka doma-škola-práca (k tomu mi vyhadzovala poistky v dome, aby som "nemíňala" toľko elektriky pri učení). Skončila som s robotou, lebo ako ty, mám sirotský. Mám ho iba od 18stky, dovtedy som z peňazí nevidela ani korunu. Mama mi nedávala jesť (ak som nechcela pokazené veci) a tak som mesiac strávila na psychiatrii s nálepkou anorektička. Nikto ma nebral vážne. Až vtedy som pochopila, že rodič je autorita a sopľavému decku nikto neverí, nikdy, nič... Každý deň sa mi mama vyhráža ako vymení zámky na dverách, zruší mi trvalý pobyt a budem bezdomovec. Každý deň odo mňa pýta peniaze (a to zarába kráľovsky). Bije ma, nadáva mi, ponižuje ma, uráža, ohovára... Neviem ti poradiť ale chcem aby si vedel, že v tom nie si sám. Skús veriť, že raz to skončí a budeš už len šťastný. Nezlomí ťa hocičo, pretože vieš, na čom v živote skutočne záleží. Buď silný!! :-)
Ak by si sa chcel vyrozprávať, alebo len tak si pokecať: minaskac@centrum.sk :)
Filip, ak nedostanem odpoveď na tvoju otázku, nedokážem ti správne poradiť.
Môžeš sa anonymne poradiť aj tu: www.ipcko.sk
okrem strednej školy má právo ísť aj študovať na VŠ a jeho otec je povinný ho živiť, + sirotský dôchodok.
Môže poprosiť o pomoc sociálku, ktorá ho umiestni do domovu mládeže, kým študuje, len nie je isté, že také niečo má v blízkosti školy, a či by nemusel zmeniť školu. Každopádne sa za tým oplatí ísť, pýtať sa, riešiť. Aj cez políciu, aj cez sociálku.
Dokonči hlavne strednú školu dáko krvopotne, a zamestnaj sa na trvalo niekde vo firme aj ked za 600-700euro na zaciatku , požiadaj si ked budeš mať zmluvu ma neurčito o hypotéku v banke a kúp si nejaky 1až2 izbovy byt a pomálinky si ho plať a gazduj si. Budeš mať pokoj a budeš sám sebe pánom. Je to chorá situacia verim ti. Musis si sám pomôcť. Ked si nepomôžes sám nik iný ti nepomôže.
Mna tiez mama vyhodila z domu, ked som mal 18 (teraz mam 55). Chlastala a chcela, aby som pracoval a prispieval jej na "domacnost", hoci som studoval na VS 300 km odtial, akurat som bol vtedy doma na vianoce, lebo zavreli intrak. Isiel som ku kamosovi, potom na intrak, urobil som skusky a odhlasil sa zo skoly (na studijnom na mna pozerali ako puk, ze ci mi nesibe), isiel som na vojnu, lebo som vtedy musel. Vsetci chceli opustak, len ja nie, lebo som nemal kde ist. No a nasiel som si robotu, ozenil som sa, vychoval 3 deti. Mamu som uz nikdy nenavstivil, ani na pohrebe som nebol - kebyze nie je facebook, tak ani by som nevedel, ze zomrela. Zariad si zivot co najskor podla seba, to je jedine riesenie.
Piste si co chcete, ale toto je chora situacia. Mlady nam sem napisal svoju verziu, a mozno je na nej vsetko pravda a rovnako mozne je , ze si to zapricinil vsetko sam.
Riesenie je jednoduche , odchod na policiu, vsetko nahlasit a policajti spravia poriadok. Kamarati a toto forum nie je vobec ani v naznaku riesenie.
a čo otec holduje alkoholu? Alebo sa len hádate, akože je neporiadok, a nepomáhaš mu a tak?