Ako byť single a nezatrpknúť?

Príspevok v téme: Ako byť single a nezatrpknúť?
nejakyclovek

Ahojte, tému zakladám hlavne pre single ľudí, ktorí nikdy nemali partnera alebo nemali vážny vzťah...

Pomaly mi už začína liezť na hlavu že som nikdy nemal partnerku... mám 25 rokov. Také tie bežné rady ako je venovanie sa koníčkom sú síce účinné, ale nie dostatočne. Venujem sa koníčkom, chodím von, mám záľuby a tak. Ale aj tak to na mňa vždy doľahne a prídu na mňa tie depresívne myšlienky a začnem byť smutný že nemám ženu.

Bijú sa vo mne 2 veci: 1. chcem vzťah, a 2. ale zároveň nechcem... chcem ho pretože si to veľmi idealizujem a stále vo mne je tá iracionálna nereálna predstava toho že by som mal ženu, ktorá ma úprimne miluje... a 2. racionálna stránka, ktorá vie, že toto sú totálne nezmysly a že keď vidím ako tie vzťahy fungujú a vždy aj fungovali tak je lepšie zostať sám... a dostávam sa do situácie, kedy ani jedno ani druhé nie je správne riešenie a som nútený si vybrať menšie zlo...

naozaj veľmi by som chcel mať krásny celoživotný vzťah, deti, rodinu.. ale zas na druhej strane všade len samé rozvody, podvádzanie, ľudia sa nemilujú a neberú vzťahy vážne...

a z toho som frustrovaný, lebo mám taký pocit že dnes už ani neexistuje nič ako tá pravá.... ale zas na druhej strane som smutný že som sám a moja iracionálna stránka mi nedá pokoj a stále do mňa tlačí predstavy o krásnom vzťahu, deťoch, rodine, manželstve....

pomáhajú mi tie koníčky, ale moja otázka je, či je niečo, čo by dokázalo úplne vymazať tie depresívne myšlienky, niečo čo by mi pomohlo žiť na 100% šťastne?

fake theme

na vylevy tohto verkliku, co si mele furt to svoje a v zivote na nic konstruktivnejsieho neodpisal sa ani neoplati reagovat

Katty32

Užívaj si, pokiaľ si slobodný. Každý človek má slabú chvíľku, kedy sa cíti sám, niekedy zase chce byť sám. Ži v prítomnosti, všetko čo má prísť príde časom, len musíš ešte dozrieť.

jarmila1

Nic sa ty neboj, vela ludi zaziva to co ty. Byt sam na jednej strane neni zle, no na druhej strane clovek sa citi velmi sam. Ak mas vela dobrych priatelov co ta podrzia, zoberu ta niekam von, venuju ti vela casu tak si myslim ze nejaku dobu vydrzis cas. Casom si najdes niekoho kto ta zaujme a budes citit ze je to naozaj vazne, netreba to silit. Ono to pride same a hlavne ked to budes najmenej cakat. Ak naozaj chces niekoho uz teraz tak chodievaj viac do spolocnosti, mozno viac do klubov, skus zoznamku a sam uvidis. Mozno uz coskoro budes mat stretko - rande.

Lollka

Vztah mas taky aky si ho urobis, samozrejme najskor je treba vybrat si spravneho partnera len muzom robi casto problem vyberat aj podla inych kriterii ako je vzhlad. Ti ktori to dokazu maju predpoklad najst si dlhodoby vztah na cely zivot. Ak vztah nechces tak ho nemaj ale potom tu nefnukaj. Asi budes jeden z tych narcisticky zalozenych jedincov co sa vo vztahu nedokazu prisposobit, robit kompromisy a mysliet aj na partnerku.

Tomas12345

Orientuj si svoje stastie do koníčkov ale hlavne do viery v posmrtný život a v Boha. Zober si takých knazov, sú tiež bez manželky a napriek tomu sú štastní.

Pag

A chlap by mal mať dlhé vedenie, aby nemusel chápať, že s vlastnou kartičkou sa žije o niečo lepšie ako bez nej. A nemal by smrdieť, lebo ženy majú radi parfémy, dobre, kašlem na teba, v prírode mi môj vlastný smrad vždy pomohol, radi sa v našom súkromnom lesíku očuchávame nosíkmi a ňufákmi, každý s tým, čo má, ale nie!, toto nie! medvedík??? Toto by som si o tebe nikdy ale že nikdy nemyslel! Do detailov si zachádzať nemusel, dolné, zadné partie nie sú až tak podstatné, hoci tiež "voňajú". Máš väčšie pazúry, aj zuby, máš, ok, máš logicky tým pádom väčšiu pravdu, ale na čo toto celé bolo dobré?