Chcela by som sa rozpísať o jednej veci.Som uprimne veriaci človek.Navštevujem kresťanske spoločenstvo a skupinky už od 15 rokov.V teen veku bolo ešte všetko fajn,mala som veľa blízkych kamaratok a spriaznenych duší,spoločne sme sa zdieľali vo veciach viery,študovali Bibliu,modlili sa spoločne ale po maturite viacerí z nich odišli študovať do vačších miest ako Bratislava Praha alebo do zahraničia a už to nebolo ako predtým.Teraz mám 33rokov som slobodná a stretávame sa na skupinkach s ľuďmi ktorí tiež chodili na skupinky predtým ale veľa z nich su ženatí vydate a maju deti.Snažím sa s každym vychádzať čo najlepšie,modliť sa za nich,rozprávať sa s nimi.Ale je tu problem ktory je priznačny aj pre dalších v mojom veku ktorí su slobodní,3 dievčata su tam na tom ako ja.Proste už k tým do 30 rokov študujucim sa nemožme zaradiť a takisto ani medzi tých ktorí už maju svoje rodiny.A v poslednom čase mám taky čudny pocit z toho spoločenstva akoby ma dusilo.Jedna kamaratka ktora je tiež slobodna a v mojom veku sa mi zdoverila že necítí žiadnu iskru ani sviežosť aka by sa dala očakávať v spoločenstve ľudí v ktorych životoch je na prvom mieste Pán Ježiš.Pripada jej to skor ako rodinkárstvo alebo pracovne stretnutie.Veduci skupinky su stále tí istý-jeden manželsky pár ale aj oni už maju velke deti.A práve veduca skupinky stále zdorazdnovala že pre kresťana je doležite spoločenstvo pretože inak duchovne zakrnie a nevyvíja sa dalej po duchovnej stranke.Niektorí dávaju dost velky doraz na výzor a keď človek nesplňa ich predstavy už akoby ho odpisovali.Aj v jednej kresťanskej pesničke sa spieva"Srdce čiste presiakle Božou láskou skrývať nemusíš žiadnou peknou maskou,tak len prijmi naruč Božej lásky hanbou sa skryju všetky sedmikrásky".Chcem sa opýtať,vlastne všimla som si že niektorí diskutujuci na tejto stranke su uprimne veriaci,preto sa pýtam či navštevujete kresťanske spoločenstvá a čo si myslíte o tom že či je doležite spoločenstvo pre duchovny rast aj keď vidím že už nejaku dobu mi to spoločenstvo nič nedava.
Navštevovať kresťanske spoločenstvo?
Navštevovať kr.spoločenstvo môže byť vec prospešná ako je napr navštevovanie škôlky alebo školy ako základ pre ďalší rast.Ja som chodil na náboženstvo a bol som vychovaný ako katolik.
Ako išiel čas pripadalo mi ,že viac sa zameriavame na rituály ako na chápanie a hľadanie božieho slova.Sú rôzne kresťanské združenia alebo spolky jedny sa viac venujú spevu ako vykladaním slova iný zase misiám ďalší sú rituálne zameraný .Božie slovo je živé ,živé tak teraz ako aj pred tisíckami rokov a ja mám pocit ,že v združeniach sa zastavil čas.V dnešnej dobe nám nestačí len zakazovať veci a strašiť peklom !
Samozrejme že ti nič nedáva lebo ako vidieť z celého textu ..nádejaš sa na ľudí.A to je problém.V ľuďoch bude vždy problém.Prvé čo ma na tvojom texte okamžite skľúčilo bolo ,že členovia zboru odišli do zahraničia,preč študovať..to znamená, že odišli od služobného daru (pastora)..toho, ktorý je postavený v zbore ako vedúci a je nositeľom pomazania,prináša slovo hovorí cez neho Boh.ďalší prúser.Tam kde ťa postavil Boh tam máš stáť..jedine vtedy nie ak by bol ďalší problém - Pravdepodobne bude vo Vašom zbore (dedukujem podla toho, že niekoho vobec len napadlo odtial odísť) ten istý problém čo vo väčšine zborov..sú vyschnuté po pomazaní Svätého Ducha niet ani pamiatky a zmenili sa na zjazd priaznivcov čítaného božieho slova a spoločného lízania si rán od života...k väčšine ľudí Boh nehovorí,nevedia čo majú robiť aby hovoril (nič len veriť btw) a aj koli mizivej Božej prítomnosti upadajú do zákonníctva skutkárčenia a predbiehania sa v tom "kto bude viac požehnaný".To je úplne celé zle. Davaj si bacha na to aký postoj máš k Ježišovi Kristovi hlavne.A toto ti vie preiniesť len Svätý Duch ten správny postoj..každodenné osobné spoločenstvo s ním..musí sa vylievať keď sa modlíš musí sa vylievať ked hovoríš iným vždy sa musí vylievať..lebo slovo je slovom vtedy ked je to slovo Duchom.lBoha nezaujímajú tvoje skutky,nezaujíma ho či sa za niekoho modlíš nezaujíma ho či dávaš a koľko do zbierky či kážeš evanjelium ako dlho sa modlíš a koľko toho z Biblie vieš...to sú veci ktoré sú samozrejmé..ale veľa kresťanov si myslí že na tom záleží..N-E-Z-Á-L-E-Ž-Í...Boha zaujíma jedine postoj tvojho srdca naproti jeho synovi..jeho zaujíma jeho syn v tebe..jeho zaujíma to čo sa stalo na golgote...zaujíma ho jeho krv na tebe a v tebe...Kľúčom je Svätý Duch...ja úprimne ľutujem kresťanov ktorí sa len modlia v jazykoch a robia to čo Boh asi nechce...denno denne musíš prijať niečo od Svätého Ducha..neustále musí byť jeho pohyb okolo teba.. a musíš konať to k čomu ťa pudí a čo od teba chce ..ak je u Vás sucho a dusí Vás to chodte do zboru kde je pomazanie :)